Prenájom bytu - daňové výdavky

Ahojte, chystam sa prenajat byt, zistovala som, co si ako FO mozem dat do danovych nakladov, okrem ineho sa v zakone spomina nabytok. Je podla vas vstavana skrina nabytok? Podla mna je, ale nie som si ista. A co taka kozena sedacka, je to podla danoveho zakona nabytok alebo nie je. Co vsetko ste si ako FO mohli dat do nakladov? Dakujem vam za vase rady, nazory a postrehy, prajem krasnu a prijemnu nedelu :)
Odpovedať
Profilova fotka
http://www.drsr.sk/drsr/slovak/danovy... odporucam si precitat
Odpovedať
@svetgombicka vstavana skrina a aj sedacka (kozena) je nabytok. Zakon nikde nepise ze by to nemohla byt vstavana skrina a sedacka hoc aj z kartonu (aj taku som videl). Ako FO si to mozes dat do nakladov v tom roku ako to kupis. Ziadne dalsie odpisy v dalsich rkoch niesu mozne. Takze ak sa nabytok kupil minuly rok - smola.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 4 mesiacoch
Ahojte A je pravda že uplatniť náklady na zariadenie je možné do sumy 1700 eur? Viac by sa mohlo uplatniť aj na náklady prestavby ak by som mal nehnuteľnosť zaradená v obchodnom majetku. Ako a kde sa dá nehnuteľnosť zaradiť do obchodného majetku, musím byť jej majiteľom?
Odpovedať
Dobrý deň,som FO, prenajimam byt, ktorý nie je v obchodnom majetku. Mozem do vydavkov dat i správnu reziu zastupcov domu, odcitanie meračov, havarijnu službu, poplatok za výkon správy firmy, ktorá nás zastupuje? Dakujem
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?