Podnájomník chce zaviesť internet

Rada by som Vas poprosila o nazory, postrehy a skusenosti. Davame do prenajmu garzonku, v ktorej nie je zavedena TV ani internet. Podnajomik, ale chce internet. Chceme mu vyjst v ustrety zavedenim, ale vidim problem v tom, ze ponuky cenovo vyhodnejsie byvaju viazane. A aj ked sa dohodneme na dlhodobom prenajme, nik nam vsak nezaruci, ze si naozaj dostoji svojho slova. My najdeme novych podnajomikov a oni budu mat svoj internet. Cize budeme platit nieco niekolko zvysnych mesiacov zbytocne. Ak by sme vzali neviazany, su tam vysoke poplatky za zavedenie a aj mesacne poplatky. Kto ma znasat poplatky za zavedenie? Navyse navrhuje aby sa mesacny poplatok rozdelil medzi jeho a nas pol na pol. Mobilnemu intenetu nakloneny moc nie je.
Odpovedať
A nie je mozne sa s nim dohodnut tak, ze by dal napisat internet na seba?
Odpovedať
@kyleah tiež si myslím..
Odpovedať
nno, my sme to tiez tak mali.. ked sme chceli net, museli sme si ho zaviest sami na svoje meno. (najlepsie bolo ze sme mali zmluvu na rok, po par mesiacoch majitelia byt predali - uz so zavedenym netom samo.. tych 60 e za zavedenie sme nikdy nevideli.. tiez nebolo fer.. ale ak tam chce byt dlhsie nech si ho da zaviest sam..)
Odpovedať
Profilova fotka
no ved samozrejme ze ked chce, nech si zavedie. ak tam je moznost pripojenia, nie je to vas problem. nie je to ziaden standard. ma tam pripojne mieto, popripade pripojku zaplatte vy, napr. upc 50,- a dajte mu pisomny suhlas, ze nech si zavedie na svoje meno net. takze tak. :-)
Odpovedať
@kyleah @deniss111 hmm, to mi nenapadlo, to sa da urobit? ze si ho zavedie na seba, hoci nie je majitel nehnutelnosti? to by bolo super, pretoze by bol problem aj s nahlasovanim vypadkov a podobne. @olivs to ma mrzi, vzhladom k tomu, ze ja som sama presla niekolkymi podnajmami takze viem, ake nespravodlivosti sa pachaju(nedoplatky zaplate, ale preplatky Vam nedam, ak nenajdete nahradu za spolubyvajucu zaplatite mi za nu z vasho vrecka...atd, vedela by som o tom rozpravat), preto chceme k tomu pristupovat cestne.
Odpovedať
keď som bývala v podnájme, internet som si dala zaviesť na svoje meno a svoje náklady. Keď som sa odsťahovala, internet šiel so mnou, keďže tam bola viazanosť, iba mi ho preložili na novú adresu.
Odpovedať
@jurly, my sme boli v podnajme a mali sme internet na seba a tiez sme si ho prenasali do ineho podnajmu a potom aj zrusili po uplynuti viazanosti. Je tam potrebny len suhlas majitela bytu, ale inak je to viazane na cloveka, nie na miesto odberu.
Odpovedať
Profilova fotka
V prípade, ak je podnájomník na dobu neurčitú v podnájme mal by si zobrať mobilný internet. Ak chce lacnejší viazaný internet môže si zobrať na svoje meno, ale Vy mu v nájomnej zmluve zaručíte, že do doby skončenia viazanosti internetu môže byť v podnájme, ak neporuší podmienky nájomnej zmluvy. V prípade, ak mu chcete vyjsť ústrety a zaviesť sami internet, tak v nájomnej zmluve treba uviesť, že je to na žiadosť nájomcu a podmieniť trvanie nájmu trvaním viazanosti internetu a v prípade skoršieho odstúpenia od nájomnej zmluvy zasa to podmieniť sankciami. Ostatné možnosti sú pre Vás nevýhodné alebo nič nezaručujú.
Odpovedať
Profilova fotka
ved na tom nie je nic necestne. ved internet sa da zaviest na meno. podnajomnik potrebuje vyjadrenie majitela nehnutelnosti k pripojeniu. poskytovatel to bude vyzadovat. alebo druha moznost. zaviest internet na svoje meno a do najomnej zmluvy zaviest ze v pripade skorsieho rozviazania vztahu musi uhradit zmluvnu pokutu napr. taku ako stanovi poskytovatel internetu za predcasne ukoncenie cca 200,- a vybavene. odide skor ako skonci viazanost zaplati púokutu za zrusenie netu. inak ak si to da na svoje meno, nemusi ukoncovat ak byodchadzal, vie si poziadat o prekladku na ine miesto, napr. do ineho bytu a pod.
Odpovedať
@jurly nno, bolo to dost nefer, na toho majitela veru nerada spominam, zaludok sa mi dviha..:(boli tam aj ine veci. ale to je jedno. no cisto pragmaticky sa mi v standardnej situacii zda byt to zavedenie internetu najomnikom normalne spravodlive riesenie - vy ponukate byt taky aky je, on si moze objednat aj internet ktory si zoberie so sebou do dalsieho byvania - vacsinou sa da taky najst (zial v nasej lokalite sa to vtedy nedalo vyriesit) administrativne to nie je nejaky velky problem.
Odpovedať
@petradevalo @ververka Vyborne, cize zhrniem to: vieme najst riesenie v tom, ze mu dame suhlas, on si ho da zaviest na svoje meno a ako ste damy napisali ked pojde on, pojde internet s nim. alebo ako pisal @suffo a @frinty zaviest to na nas a podmienit sankciami v zmluve. Velmi pekne Vam dakujem, hned som pokojnejsia :-)
Odpovedať
@olivs to ti verim, ja som raz volala pravnicke cela zufala, lebo som az v praxi pochopila, co znamena formulka v zmluve "spolocne a nerozdielne", ked sme mali 3 zaplatit 500 eur, za babu, co neplatila najom. dakujem pekne za postreh ;-)
Odpovedať
Článok sa načítava...
@jurly no, tiez vesele veru..
Odpovedať
:(
Odpovedať
@jurly A aky dovod uviedol, ze mate platit internet napoly vy a napoly on? Ten by ma zaujimal :-D
Odpovedať
mozno by bolo najlepsie keby to bolo len nanho.. ak by ste to dali na seba a on bude platit tie mesacne poplatky a zrazu sa rozhodne ze to nebude platit alebo s tym robit ine problemy, tak s tym mozte mat vy problem kedze to bude na vas a moze robit aj problem v tom, keby ste od neho vymahali neuhradene platby. A riesit nieco cez sud by bolo asi na dlhe lakte. Co je na neho, je jeho a za to si bude sam zodpovedat. Nebude si platit, odpoja ho a poplatky za to znasa on. A tiez je hlupost, aby ste platili zanho polovicu poplatkov. Ved ked siel do prenajmu tak tam nemal net tak to bral aj s tym a ked ho chce, nech si da na seba. Aby ste neplatili za chyby druhych.
Odpovedať
ja ked som bola v podnajme a tiez som chcela internet, dohodli sme sa tak, ze to bude na moje naklady. vybrala som si rocnu zmluvu, kedze som aj rok planovala tam byvat. platila som si mesacne poplatky a po roku som odisla ja a ak novy najomnik chcel, mohol si zmluvu uz na svoje meno predlzit. myslim ze to tak aj urobil.
Odpovedať
@bosoriak vyborny postreh :-D dovod ziadny neuviedol. Takze ked sme mali podpisat zmulvu, ja som mu narovinu povedala,ze my ten internet nebudeme vyuzivat. Zdoraznila som mu, ze sa moze slobodne rozhodnut a hladat dalej, pokial s tym nesuhlasi. Nakoniec podpisal zmluvu a povedal, ze si to teda skusi nejako zariadit. @manilla @borderka @olivs @frinty @suffo @ververka @petradevalo @deniss111 @kyleah som velmi rada, ze som Vas pocuvla. Este raz dakujem, nech sa Vam dobrota vrati vsetkym 100 nasobne.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?