Odhlásenie a prihlásenie elektriky

Dobrý deň, potrebovala by som informáciu ohladom fakturácie elektriny.Od prvého idem do podnájmu, chcela by som si sama platit elektriku a však tu je ten problém.Prenajímatelka má 2 domy kde je elektrika zahrnutá do jedného inkasného lístka.Dá sa to nejak zmenit, aby za každý dom jej prišiel jeden inkasný lístok a na moje meno? Na kolko vynde odhlásenie a znovuprihlásenie elektriky naspät? Dakujem
Odpovedať
@antonia05 my sme toto riesili pred 2 rokmi. Isli sme s majitelkou bytu (tiez mala 2 odberne miesta na 1 fakturu) a s odpoctom elektoromeru do centra pre styk so zakaznikmi a tam nam pani prepisala elektrinu na nase meno bez problemov a tusim aj bez poplatku. to iste urobime aj teraz ked sa budeme sathovat do domu. mali sme aj moznost urcit si vysku mesacnej zalohy. prepis bol hotovy mozno za 5 min.
Odpovedať
Myslím si, že je to celkom zbytočné. V dome je predsa elektromer, tak stačí do zmluvy napísať počiatočný stav eletromera a raz ročne urobiť odpočet, tak ako to robia elektrárne a vzájomne si to preúčtovať. ;-)
Odpovedať
@zuzik137 @fidzi1 dakujem Vám za rady...pravdepodobne skusim zavolat zajtra na elektrárne
Odpovedať
Profilova fotka
je to jednoduché stačí zavolať do elektrární na bezplatnú linku nahlásiť číslo zákazníka a odberné miesto dohodnúť výšku platby. ide ale o zmluvu a myslím, že najmenej na rok. má to však výhodu oproti zapísaniu stavu na zmluvu s nájomcom, že koľko minieš toľko zaplatíš, samozrejme záleží aj od predchádzajúceho odberu, podľa toho je väčšinou vypočítaná výška záloh. alebo si určíte koľko chcete platiť, nemusíte nič prepočítavať ako sme to robili my s majiteľom pri vyúčtovaní... všetko je to bezplatné a trvá to iba desať minút asi.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?