Nájomné byty - sociálne byty

Ahojte chcem sa spýtať mám kamarátku , ktorá ma 2 ročnú dcérku ,a priateľa , len bohužiaľ z bývaním je to horšie .... chcela by vedieť ked ma priateľ exekútora, zarába celkom dobre takže z splácaním toho bytu by nebol problém , a ona je iba na materskej či by mali nárok na ten byt ? byt by bol písaní na ňu , kedže ma toho exekútora ... a ešte jedna otázočka čo všetko treba ked chce človek nájomní byt a aký je postup .Ďakujeme pekne :)
Odpovedať
To má každé mesto ináč, tu si napríklad pozri ako je to v Žiline: http://www.zilina.sk/dokumenty/Nariad... Aj keď si požiadajú o byt, a aj keď splnia podmienky, stále nie je isté, že ho dostanú, lebo bytov je nedostatok, a žrebujú sa. Napríklad v tomto roku v Žiline bolo okolo 800 žiadostí, a pridelilo sa len 24 bytov.
Odpovedať
Profilova fotka
@veronikamacharova treba si podat ziadost o byt, treba aby jej ho bytova komisia v obci pridelila, treba aby mala peniaze na zaplatenie kaucie aspon 3 najmov (co je dost malo, ja som davala este 55 tisic skk) a treba trpezlivost, kym to dostane... asi takto :)
Odpovedať
Profilova fotka
ahoj, treba sa informovat na socialnom resp. bytovom oddeleni podla toho, kde kamaratka byva. Kazde mesto resp. mestska cast ma vlastne VZN, ktore upravuju pridelovanie bytov v danom mieste. Urcite je vsetko aj na webe. Pracujem v bytovej komisii, ak chcete poradit napiste mi do spravy. Nerozumiem celkom tej situacii priatelky, co znamena, ze ma exekutora?
Odpovedať
Predpokladam,ze jej nepridelia byt,pretoze ako ziadatelka ma prijem len z materskej teda rodicovskeho prispevku a nesplna tym padom kriteria.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?