Nájom 1izbový byt

Ahojte, potrebujem poradiť, usmerniť...čokoľvek! Mám trošku zmiešané pocity z majiteľa bytu, v ktorom bývam. Ide o jednoizbový byt v Novom meste. Keďže je to môj prvý podnájom, neviem, či sú všetky náležitosti v nájomnej zmluve správne. Mesačne platíme (aj s priateľom) 400€ - z toho 280€ je nájom + 120€ energie paušálne. Chcem však vedieť, či je to dosť za energie? Práve nám prišiel výpočtový list, v ktorom sa píše 124€. K tomu je však potrebné ešte pripočítať plyn a elektrinu? Proste, chcem predísť nejakým nedoplatkom... a keďže majiteľ v poslednej chvíli pri podpísovaní zmluvy šachoval so znížením paušálu za energie, tak len chcem byť opatrná. Na čo si mám dávať pozor?! Kde ma môže prípadne podfuknúť? :) Prosím, poraďte! Ďakujem! ;-)
Odpovedať
podla spravnosti ty by si uz nemala nic navyse platit ci je nedoplatok alebo preplatok davas 400 eur mesacne a v tom je uz vsetko zaratane aspon moja dcera to tak ma, ci mine vodu navyse alebo teplo spotrebuje to je vsetko v tych penazoch co plati.V TOM JE PLYN, ELEKTRINA ODPAD, VSETKO.
Odpovedať
Profilova fotka
@helena860 ale ona ma jasne dane - kolko su energie, a kolko je fixny najom... Osobne, pri takejto sume, by som cakala nedoplatok - je to dost na tesno.
Odpovedať
No, nemala by som platiť, ale v zmluve mám písané, že prípadný nedoplatok hradím ja :-/
Odpovedať
Profilova fotka
@sabinka99 nerozumiem... ked pises ze 120E za energie a potom pises, ze k tomu este plyn a elektrika?? ved TO su energie :), takze neviem ake ine energie by este mali byt? ... dolezitejsie by bolo, aby ste mali v zmluve, ze nedoplatky budete platit rovnako ako by vam mali byt vratene aj preplatky, ak budu... :) a kurenie si regulujte uz potom sami ( setrit sa da vzdy , zavtvaranim radiatorov ked ste v praci a pod.. byt sa rychlo dokuri potom, v pohode vyskusane) .. podla mna by ta suma mala byt postacujuca za 1izb. byt.
Odpovedať
Profilova fotka
postačujúca? to ho kupujú?
Odpovedať
@kaktusik007 dcera ma zmluvu 430 eur za apartman a v tom je vsetko, ak ma doplatok nedostane ho ak preplatok tiez ho nedostane , moze mynat vody kolko chce a tak isto teplo moze kurit od rana do rana
Odpovedať
Profilova fotka
zda sa mi to vela
Odpovedať
Profilova fotka
@helena860 ano, tvoja dcera ano...ale to nie je tento pripad, kde su jasne oddelene v najme fix a energie :)
Odpovedať
@sabinka99 daj si niekomu prehodnotit najomnu zmluvu ci je ok. pripadne sa dohodnite na uprave zmluvy kde je vsetko jasne definovane
Odpovedať
@sabinka99 bolo by ovela lepsie ak by si mala v zmluve rozpisane jednotlive energie samostatne. V tom pripade by nebol problem s vyuctovanim preplatku/nedoplatku, pretoze kazde medium ma inu dobu vyuctovania. Ak niesu rozpisane ale iba suma SPOLU - pri vyuctovani ti bude musiet majitel predlozit doklad o tom ake sumy uhradzal za jednotlive energie a porovnanim s vyuctovanim jednotlivych energii sa dopocitas ci je mas preplatok alebo nedoplatok. Na tvojom mieste by som poziadal o rozpis jednotlivych poloziek.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?