Na co si davat pozor pri podnajomnikoch.

Ahojte. Chceme dat do prenajmu byt. Mame uz dohodnute stretnutie so zaujemcami na obhliadku bytu. Na co si hlavne davat pozor pri podnajemnikoch? Pytate pri podnajme vzdy depozit? Potesim sa vsetkym radam a skusenostiam. Dakujem vopred :-)
Odpovedať
Po zlych skusenistiach, zobrat vopred dostatocne vysoku zalohu za pripadne poskodenie zariadenia a hlavne casto kontrolovat,kontrolovat a kontrolovat! A dat si do zmluvy v pripade poskodenia majetku okamzite zrusenie najmu a prepadnutie depozitu.
Odpovedať
poje postrehy najdes tu: http://www.modrastrecha.sk/forum/pren...
Odpovedať
presne ako pise majki555, v zmluve treba vsetko zahrnut, aj nedoplatky. My sme tak neurobili, ani depozit sme nepytali, lebo to bol nas znamy a potom sme mali s nim problemy. Vyhodil nam dajaky nabytok, ani ma o tom neinformoval a dal tam iny, takze treba si davat na vsetko pozor a zahrnut to v zmluve, mat zoznam veci, ktore sa nachadzaju v byte.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
Tiež mám ako sused žiaľ skúsenosť s jednou nepodarenou nájomníčkou. Rieši sa to s majiteľom bytu a už aj so správcom. Dostali výpoveď z bytu, takže ich zrejme čaká hľadanie nájmu. Nájomníčka - taká vychudnutá dlhovlasá vráskavá čiernovláska s okuliarmi a bez zubov vystupuje údajne pod menom ako Ľubica Nováková (hoci bývajú v bytovke 2 roky, nemajú menovku, zrejme sú na "čierno"). Majú červeného forda s lučeneckou poznávacou značkou, alebo jazdia aj na bielej dodávke tiež s lučeneckou poznávacou značkou. Býva s ňou jej partner/ manžel - tučný zavalitý chlap, menší čierny pes- pouličná zmes a starajú sa o synovu dcéru (asi 6ročnú) - Zuzanu. Môže sa stať, že spolu s nimi bude hľadať podnájom aj ich syn s partnerkou a dojčaťom (asi 4mesačným). Nájomníci jednak neplatia nájomné a jednak dlhodobo porušujú bytový poriadok - hlučným, agresívnym a vulgárnym správaním (najmä ich dospelého syna a jeho dcéry), zápachom z ich bytu, nedodržiavaním rozpisu upratovacích služieb, brechotom psa, otravovaním susedov s požičiavaním peňazí... Susedom, kt. ich upozorňujú na nevhodné správanie, resp. ktorí kontaktujú majiteľa bytu, sa vyhrážajú. Pani rozpráva potichu (zrejme aj kvôli chýbajúcim zubom) a pôsobí "primitívne", ale pozor! je prešpekulovaná, požičané peniaze susedom nevracia. Dievča o ktoré sa starajú je drzé, nevychované, papuľnaté a neustále škrieka, vrieska vo výťahu aj na chodbách, robí taký bordel ako asi všetky deti v bytovke dokopy. Ich syn (správa sa ako psychopat) sa často háda s partnerom/otcom, vulgárne nadáva, trieska nábytkom a dvermi. Dajte si na nich pozor, lebo vám spôsobia len problémy.
Odpovedať
oprava malo byť v mojom príspevku vyššie podnájomníčka Ľubica Nováková
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?