Kedy nahlasit prenajom nehnutelnosit na DU

Ahojte, mam jednu otazku, nikde som nevedela najst odpoved.. Kupila som byt, teraz od 1.11. ho budem prenajimat. Ibaze stale nie som na LV (je to v katastralnom konani), mam len potvrdenie o navrhu na vklad, Mam ist na danovy urad aj tak? Ci treba cakat, kym nebudem oficialnou vlastnickou nehnutelnosti? Podla rychlosti nasho katastralneho uradu neverim, ze by to bolo vyriesene do konca novembra.. Dakujem!
Odpovedať
https://www.financnasprava.sk/sk/obca...
Odpovedať
do mesiaca po začatí prenajímania máš tú povinnosť.
Odpovedať
@worker_falcon Ahoj, diky, to viem, ale aj vtedy, ked este nie som na LV?
Odpovedať
@aklimka81 ako môžeš niečo prenajímať, keď to ešte nevlastníš? Ale nemyslím si, že na DÚ chcú list vlastníctva pre zaregistrovanie. Veď si pozri ten link, čo máš hore, tam sú prílohy, ktoré DÚ vyžaduje. Tá lehota je presne: "V prípade registračnej povinnosti ste povinný požiadať správcu dane o registráciu do konca kalendárneho mesiaca po uplynutí mesiaca, v ktorom na území Slovenskej republiky ste začali prenajímať nehnuteľnosť okrem pozemku."
Odpovedať
Profilova fotka
ja som tiež počula že do mesiaca po začatí prenájmu.ale netreba z toho robiť zbytočnú vedu stačí sa ísť opýtať na daňový úrad aspoň čo ja viem oni majú povinnosť ti dať hocijaké info a poriadne nech ti to vysvetlia nech tam nemusíš xchodiť na viackrát.držím palce
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?