Je mozne ze majitel bytu nema vratny depozit?

Chcem poprosit o radu som v podnajme,ktory ma koncit v juni.Majitel mi vsak v januari oznamil ze byt ide predat.Dohodli sme sa ze pocka kym si najdem nove byvanie.Stalo sa od 15.3 mam novy podnajom,vcera som to oznamila majitelovi a navrhla mu,ci nepristupi na platbu do 15.3 z depozitu.Kedze stahovanie je financne narocne a aj v dalsom podnajme budem platit depozit aj prvy najom.Dozvedela som sa vsak ze majitel depozit nema,nic mi nevrati.Depozit som zlozila v realitke,ktoru si vsak objednal on.V zmluve je jasne napisane zw majitel svojim podpisom potvrdzuje prevzatie depozitu,mne vsak tvrdi ze nic z realitky nedostal.nerozumiem tomu ako sa mam branit.dakujem
Odpovedať
Uplne jednoducho - ak mas zmluvu, kde je depozit ako taky uvedeny, tak mu len sucho pisomne oznamit, ze podla dohody ukoncujete zmluvu dna 15.3. a vsetky platby si ma uhradit z depozitu, viac penazi neposlat a problem,ci mu realitka dala depozit alebo nie, je jeho problemom.
Odpovedať
Presne ako píše @cililink Predpokladám že tvoj depozit použil na vypatenie provízie realitke. Ale to teba trápiť nemusí. Ak máš prebratie potvrdené v zmluve tak mu len oznám započítanie. Ale byt si nafoť aby bolo zrejmé že bol OK ked si ho odovzdala. (to pre istotu aby sa nedomáhal úhrad nejakých fiktívnych škôd.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?