Ako vysvetliť realitke, že som si jej služby neobjednala?

Ahojte, prenajimam byt a hladam podnajomcov. Ozvalo sa mi viacero realitiek s otazkou, ci mozu ponuknut svojim klientom moj byt. Moja odpoved bola mozte, ale ja vam nijaku proviziu platit nebudem. Vcera prisla realitka s klientom, no a realitacka pred tymto klientom vytiahla otazku provizie, hoci som jej uz hovorila, ze ja ju platit nebudem. Bolo mi pred tymto klientom trapne sa s nou o tom bavit, ved sa nejedna o lacny byt ale o luxusnu nehnutelnost, tak mi prislo blbe natahovat sa o par stovak eur. Je uz sice neskoro a vyzera to tak, ze proviziu budem platit napoly s klientom (800 eur, cize ja 400). Ked si to tak veznem, profesionalne fotky bytu som robila ja, popis bytu v anglictine a aj v slovencine tiez, a bytom som sprevadzala klienta ja a nie realitacka, nakolko si ho ani nebola pozriet a ani teda nevedela co kde je a na ktoru svetovu stranu je byt orientovany. Zmluvy mam uz pripravene, ja ju vlastne vobec nepotrebujem, ved dosla so svojim klientom, nerozumiem tomu, za co jej mam vlastne zaplatit, nijaku zmluvu o sprostredkovani som nepodpisala. Ako by ste sa zachovali vy? Dakujem za nazory, pekny den
Odpovedať
@svetgombicka kedze s tou RK nemas zmluvu, tak nic by som jej neplatila.
Odpovedať
Podpisali ste s realitkou nejaku zmluvu? AK nie poslite ich k vode.Na SVK realitaci neponukaju ziadnu protisluzbu v 99%. Aj keby si Vas nahrala a nejako pred sudom to preslo vyjadrili ste ze mozu ponukat Vas byt ale bez platby provizie z Vasej strany. Je potrebne aby ste boli tvrda a nekompromisna, kludne odmietnite aj toho najomnika, ved pride iny.
Odpovedať
Vysvetlila bych to stejne, jak to popisujes. Muze argumentovat tim, ze toho klienta privedla ona a nebyt ji, tak nemas pronajato, ale rekla bych ji na ferovku, ze realitni sluzby si si u nich neobjednala, veskerou dokumentaci vyrizujes sama a zadnou smlouvu ani domluvu si s nimi neuzavrela. A pokud chce, muze resit provizi s klientem... Jak pises, ze to tak vyzera, znamena, ze se nejak domluvili? Zavolej ji, ze ji nedas ani korunu...proc?
Odpovedať
Profilova fotka
no však platí ten čo si objednal ich služby pokud bych ja došla do RK a povedala zožeňte mi podnájom podpšem zmluvu s podmienkami atď a aj im zaplatím. pokud onii teba kontaktovali s tím že hladaju pre klienta.... proste len si ich najal niekdo kdo nemá čas to riešiť sam a ten by mal platiť....
Odpovedať
nic neplať, podnajomca nech si zaplati ked si ich objednal
Odpovedať
Profilova fotka
Ak je tazke zohnat najomcu do tej vasej luxusnej nehnutelnosti, zaplat a mas pokoj a bud rada ze mas najomcu. Ak je naopak jednoduche vasu nehnutelnost prenajat, posli ich oboch do kelu.
Odpovedať
Mala si si zobrať kontakt na najomcu a realitku porucat z bytu. .
Odpovedať
Realitky su parazity... 800 eur za nulové služby? To aj ja by som k nim išla pracovať za takých podmienok... V žiadnom prípade neplať! Presne na to sa spoliehajú, že to bude ľuďom blbé a zaplatia, pokiaľ nemajú zmluvu, nie je dôvod na to, aby si platila... Ty tu máš navrch.. máš nenuteľnosť, o ktorú má ich klient záujem... Budú vyzerať ako trulovia, ak to celé spadne, kvôli ich chybám...
Odpovedať
Pokial ste nic nepodpisovali vy ani klient tak nic neplatte, realitka nema ako dokazat ze vam "poskytla" sluzby. Nakontaktujte sa s klientom a dohodnite sa osobne ze realitku obidete.
Odpovedať
Profilova fotka
Urcite im nic neplat.. ak sa s najomnikom dohodli, ze on zaplati 400, tak nech zaplati. s tebou sa nikto nedohodol, tj. nic neplat!! realitka sa bud uspokoji so 400e od klienta, alebo odide naprazdno..
Odpovedať
Asi sa realitacka prave na to spoliehala, ze ti bude trapne a ze pristupis na jej podmienky... Neplatila by som jej, ved ty si ju o nic neziadala, zmluvu nemate. A trvaj na tom, ze si inzerat davala sukromne,ze si aj ostatok vybavis sama a neziadas od nej ine sluzby. Ak ju poziadal klient,nech mu najde nehnutelnost, tak nech sa dojedna s nim o sume za sluzby, teba to nemusi zaujimat. Ti realitaci su drzi jak plostice, to za co chcu brat tolke peniaze? Len za to, ze pridu s klientom na adresu?
Odpovedať
Profilova fotka
Bohuzial je vela neschopnych, neprofesionalnych RK co ma dopat na vsetky. Ja som sa stretol pri kupe s velmi profesionalnou kancelariou a teraz ked budeme koncit s domom tak im exkluzivne dame predat byt. Pokial ti rk prinesie klienta tak je v tvojom zaujme sa s nimi dohodnut za urcitych kompromisov. Vsetko je o dohode a nikdy netreba vsetkych hadzat do jedneho vreca ale overij a preveruj.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Pokial nemate zmluvu z realitkou -neplatte im nic. Je mozne ze nebutete mat ani jej klienta.
Odpovedať
ak nemas zmluvu, neplat nic - na zaklade coho si uctuju proviziu, nemate medzi sebou zmluvny vztah. Kludne im povedz, ze nic platit nebudes. Otazka je, co je pre Teba vyhodnejsie. Mat rychlo klienta, ktory plati najomne alebo usetrenych 400E. Snazila by som sa s realitkou vyjednavat na podmienkach, ktore su pre Teba prijatelne.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 4 mesiacoch
sice davno po teme, ale prekvapujeme ma kolko ludi tu ma taky radikalny postoj. ok..majitelka po telefone hned povedala, ze proviziu neda. nasledne po obhliadke slubila realitke 1/2 provizie...tak v com je problem? gro tej prace je predsa zohnat klienta....za toto sa plati.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 6 mesiacoch
Ja uz v inzerate na prenajom bytu uvadzam ze nemam zaujem o spolupracu s RK, a ziadam ich aby ma neoslovovali. Ak ma aj napriek tomu otravuju, odpoviem im strucne, jasne a hlavne razne.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?