Som tu nový - mcgyver

Tak ahojte vsetci...Na podnet mojej milovanej manzelky som sa zaregistroval tu na modrej streche, dovod je velmi jednoduchy, kupili sme RD, ktory javil vsetky stranky dokonalosti (iba pri obhliadkach)..., nasledne po prestahovani som narazil na mnozstvo problemov i ked niekedy banalnych , ale predsa. No ale ten pravy dovod je ten, ze nikde nenajdete navod ako pouzivat a hlavne nadstavit napriklad tepelne cerpadlo, upravu vody v bazene, preco mate styri dialkove ovladace od vselijakych pristrojov a bran, ake je najlepsie svetlo, alebo cim natriet drevo do exterieru , ako merat energie, atd ...je to ho viac. Co je vsak uplne najhorsie je ten fakt, ze som sa nemohol spolahnut na odporucane firmy ci zivnostnikov od predoslych majitelov, bud len inkasovali, popripade neprisli...(nasli sa aj fundovani...10%), teda musel som sa vsetko naucit, ovsem nie z navodov ako som v uvode pisal, ale pracnym zistovanim z netu ako co urobit, co kupit, co nadstavit tak, aby som co najmenej zasahoval do vsetkeho. Cuduj sa svete, po dvoch rokoch viem ako veci a pristroje funguju...a kedze som s manzelkou clovekom zdielnym, tak sa rad podelim o svoje skusenosti, hlavne tu, pretoze aj my sme ziskavali informacie prave z tohto portalu. Ahojte
Odpovedať
Profilova fotka
No VITAJ a hor sa pomahat :-)
Odpovedať
kupili sme RD, ktory javil vsetky stranky dokonalosti (iba pri obhliadkach) :-D :-D :-D Ja tu obdivujem ľudí čo dajú čo najviac elektroniky si do domu ...ono to je len dobré ak to je nové a funguje to. Ale nepoznám nič čo by spoľahlivo fungovalo viac ako 10-15 rokov. Moje auto po 13 rokov super spolahlivosti zrazu začalo všetko odchádzať , alternátor, rádio , baterka , elektronika zblbla dva krát odťah ...v decembri. Teraz idem z domu uvažujem či sa mi auto otvorí na diaľkové , či mi naštartuje , či sa mi otvorí na diaľkové brána občas primrzne. Ćlovek aby robil stále nejakého servisáka okolo domu. Preto neznášam tú elektroniku. Mám rád len veci ktoré ak sa pokazia môžem vyhodiť a nevidím ich . Napr. mobil , práčka atd. Z autom alebo domom je to problém :-)
Odpovedať
@leilak1 ta veta aj mna zabila, ale je smutne, ze je to v mnohych pripadoch tak, ze na prvy pohlad sa veci javia, ze su v pohode. Ze nebude kopa roboty, problemov a potom sa ukaze, ze to je uplny opak.
Odpovedať
Idealny je naozaj hlineny dom, pes a drevene vrata, ktore musis otvorit rucne a PEC!!! Samozrejme ze potrolejka uz je asi moc a bezinternet asi tiez nie je volba , ale fakt je aj ten, ze ak by som toto vsetko podstupil, tak musim ist byvat niekde dalej od globalneho mesta, co v nasom pripade nebolo mozne, deti, skola, praca, rodina, zvyky, priatelia....
Odpovedať
@mcgyver To zas nieje dobrá cesta , to si nemyslím. V dnešnej dobe je kopec dobrých a kvalitných veci len si treba správne vybrať. Na základe mojich skúseností a pozorovania od malička čo sa opravovalo a riešilo na domoch , skúsenosti s prerábkami , stavbou vlastného domu ,stavby v rodine a kamarátov, informáciami na nete by som vedel navrhnúť spoľahlivý, úsporný a odolný dom. Tých informácii je hrozne veľa a človek sa stále niečo nové učí.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?