Som tu nová s nickom ria61

Pozdravujem vsetkych zucastnenych :-) a dakujem za prijatie...Som Ria,mam "xy"rokov :-x ,technicko-humanitne vzdelanie..Taky maly obojzivelnik ?Nasla som Vas"nie nahodou" , v snahe vyriesit problem s vlhkostou v mojom"kralovstve"...Som rada,ze "STE" a prajem Vam vela spokojnych prispievatelov. ;-)
Odpovedať
x-) x-) x-)
Odpovedať
Zdravim cely "Poradny zbor" :-) Prosim o radu..Prezila som prvu zimu v zrekonstruovanom prizemnom byte/obytneho domu-3byty/ a vsetky nalezitosti spominane s vlhkostou sa zakonite vyskytli aj tu.Plastove okna-v kuchyni dlazba,v izbe plavajuca podlaha.Izolacia z vonku - prevedena do hlbky podlazia/nejakou ciernou foliou/.Mury nezateplene...pocas extremne rozdielnych teplot - vonku/vnutri - za zacali objavovat vlhke kuty /aj plesen/ v izbe s plavajucou p. a nad oknom...Kuchynske jadro je instalovane v rohu domu - severovychod. ...Horne skrinky-obklad-dres-pracovna doska-atd./Zadna stena skrinky zacala nasavat vlhkost?-vodu?-dalej stekala po obklade az po stene za dresom..A este je tam aj digestor,ktory ma komin priamo cez stenu von.Skratka -extremne namahany priestor.......Som len laik-amater a prosim o radu : Vyriesi sa zateplenim 2stien domu - v urovni prizemia /to je priestor ktory obyvam/...problem s vlhnutim,atd?A ak ano - tak zateplit len obvodove mury?alebo az do urovne podlazia?..Vdaka za rady.
Odpovedať
@ria61 Podľa popisu usudzujem, že ide o kondenzáciu vzdušnej vlhkosti na chladných obvodových stenách. Riešením je zateplenie, nie však 5-7 cm EPS :-) . Poriadnu hrúbku treba dať! Dovtedy je šanca obmedziť kondenzáciu tým, že znížite vzdušnú vlhkosť a / alebo zvýšite teplotu v byte.
Odpovedať
Pekny vecer :-) a dakujem...Poriadna hrubka ,t.j.- 15cm?...Ano vlhkost obcas skocila az na 70%,a tablety a vetranie boli ucinne len na chvilu.Potrebujem nieco vykonnejsie - a rozmyslam aj zrusit plavajucu podlahu,hm?...Kedze pracovne byvam 2tyzdne mimo a som sama - potrebujem to "vyladit" ;-) tak aby to v mojej nepritomnosti - optimalne fungovalo....Vdaka za kazdu radu.@ria@ |-|
Odpovedať
@ria61 Aspoň 15 cm. Ale ak máte tak vysokú vlhkosť aj bez Vašej prítomnosti, znamená to, že niekde máte výdatný zdroj vlhkosti - ten si žiadajte odstrániť ako prvý!!! Bez toho nech sa Vám neopovážia zatepliť.
Odpovedať
:-) OK....vsetko zmapujem - urobim analyzu 8-( a potom sa budeme "radit".Dakujem.Pekne dni Vam prajem. ;-)
Odpovedať
@ria61 Ahoj, som stavbar už niekoľko rokov, ale hrúbku izolácie "bachnúť" len tak od buka si nedovolím. Je tam veľa vecí, ktoré majú vplyv na celý zatepl. systém... Daj si ju vypočítať..Posielam Ti link aspoň pre info.. Na vznik plesní môže mať vplyv niekoľko faktorov (nebudeš veriť, ale aj zle umiestnený nábytok, zlá parapetná doska a podobne :D) Daj si to posúdiť odborníkovi, ktorý to musí vidieť ! :D http://www.zacnitesetrit.sk/chytra+in...
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 5 mesiacoch
Odkopat kolem mura hlinu do hlbky 1,5 meter, dat nopovu folii tzv. nopku. http://www.opravykomunikaci.cz/?p=276 mozno drenážní ruru žltu. http://www.vodoshop.sk/potrubne-syste... položit ve spadu do kameniva smerom do kanalizacie. Obsypat kamenivom hrubky 8-16 cm cca 40 cm okolo rury. na to stavebni handru a napokon hlinu. Po čase 1 - 2 roky vetrat v miestnostach, vlhkost by sa mala ztratit.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?