Som tu nová - momkacik

Som nová a Zaujíma ma kto z vás riešil trvalý pobyt v záhradnom dome na záhrade (úplne normálny rodinný dom) a domohol sa toho :) máme všetky inžinierske siete aj smetiarov ale v kolaudačnom rozhodnutí to zapísali ako "využitie stavby je záhrada" čo je somarina. Potrebujeme tam mať rekreačná stavba alebo také niečo?
Odpovedať
@momkacik treba požiadať prísl. stav. úrad o povolenie zmeny v užívaní stavby (bez stavebných úprav) na rekreačný dom, alebo chata ??. SÚ vydá nové kolaudačné rozh. Predpokladám, že pozemok pod stavbou nie je vyňatý z PPF a je vedený ako druh pozemku - záhrada. V tom prípade k žiadosti na SÚ bude potrebné doložiť súhlas Okr. úradu, odboru pozemkového súhlas s trvalým vyňatím z PPF - s užívaním poľnohosp. pôdy na nepoľnohosp. účel, resp.rozh. o trvalom vyňatí z PPF so zastavanou plochou podľa výmery z KN. S novým právoplatným kolaudačným rozh. podáte návrh na zmenu na zápis na LV v KN. Odporúčam ísť opýtať sa na prísl. úrady..
Odpovedať
@janetbla je to vybraté z pozemkového :) len oni nám to nezmenia lebo to nie je momentálne označené ako chata Ani rekreačný dom :-S naschvál to nijak neoznačili.stavbu označili ako záhrada čo je blbosť. Zahrada nie je stavba.
Odpovedať
@momkacik v ktorom r. to bolo tak zapísané? lebo dávnejšie bol väčší problém z vyňatím z PPF, možno je to preto tak zapísané - aj zámerne..hmm.. možno je to iba chyba v písaní, ktorú treba opraviť.. Pokiaľ plocha zastavaná stavbou je na LV zapísaná ako záhrada, tak to je evidovaný iba pozemok pod stavbou (má samostatné parc. č. ?).. Skús pozrieť na LV do poznámky, či tam nie je uvedené niečo v tom zmysle, že k zmene druhu pozemku je potrebné rozh. o vyňatí z PPF.. alebo pokiaľ chceš daj mi to do súkr. správy, mrknem sa na to..
Odpovedať
@janetbla poslala som správu :) a vyňali sme to všetci viac menej v rovnakom roku, 2015 a 2016. LV pozriem zajtra ale máme to rozdelené na dva pozemky, to viem. Jeden vynaty z ppf pod domom a zvyšok je záhrada tuším.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?