Som tu nová - martas25

Ahojte :) Volam sa Martina, mam 19 a posledny rocnik hotelovej akademie pred sebou... Priatel robi v zahranici, ja som tam bola mesiac, a teraz cele prazdniny na zarobok :) Privadza ma sem fakt, ze chceme staviat...zatial mame nasetrenych len 10 000 EUR, ale mam posledny rocnik, ten dokoncim, zmaturujem a idem robit do zahranicia za priatelom, robotu mam uz vybavenu :) a vsetky financie odkladame na nas domcek :) naplanovane to mame tak na 5 rokov, mozno viac financie na zvys sa vzdy zidu ako zaloha...Potom sa vratime, najdeme pracu a zaciname staviat... Vobec netusime kolko nas taky dom moze vyjst ale kazdopadne ideme na to svojpomocne, aj ked to bude tazke... Pozemok mame od jeho otca, a hadam tych 100 000 EUR postaci... :)
Odpovedať
Profilova fotka
@martas25 vitaj... ked 5rokov tak zbytocne pises sem za rady :D za 5rokov sa tak rapidne zmeni material, zateplenie od buduceho roku je zakazane s XPS iba vlnou, dalej nevravim o cenach :D... ja to sledujem sam a staviam 10mes a ceny isli uz o 1/3 hore. Co to bude za 5rokov? Uz len bager co sme mali na vykop isiel z 25e na hodinu na 27e ten isty :)...takze ak chcete nasetrit 100tis e za 5 rokov co sa az stavim ze nezvladnete (bol som vonku 9rokov) a to sa mi teda nepodarilo.. tak z tych predpokladanych 100tis ratajte o 5rokov na min. 125-130tis e :) ale zatial napady cerpat mozes :)
Odpovedať
@andyfoto "zateplenie od buduceho roku je zakazane s XPS iba vlnou" hod linku, alebo odkaz, odkial je ta info? dik.
Odpovedať
Profilova fotka
@kanvor tvrdili mi to v stavebninach a aj u vyrobcu easyterm. Myslis zeby nechceli predat a tvrdia mi to? :D
Odpovedať
Nemyslim si nic. Na slovensku existuje "Združenie výrobcov, spracovateľov a užívateľov expandovaného polystyrénu na Slovensku." Zdruzenie je aktivne, ziadny leziak .. http://goo.gl/sA3Dv Myslim, ze keby sa nieco take chystalo, tak by to tam bolo vycapene 40kou pismom. Najnovsi dokument, ktory tam je umiestneny odstavec "Expandovaný polystyrén: dlhodobo úspešný materiál" http://goo.gl/gCxDx S polysom sa dlhodobo pocita do pasivnych domov.. Cesi chystaju novu stavebnu normu na oteplovanie, tam som tiez nevidel nejaky zakaz. Tak preto som volaky zmateny :-) Idem patrat, ked to je zas nejaky blud,,, tak to bude jednoznacne moja naj -The Best Brutal Sadistic Slovak Rumor of the year 2011- Hned po "dychani stien" :) To fakt ti niekto od vyrobcu tvrdil?
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?