Som tu nová - enny369

Ahojte,mám istý problém,a chcela by som vás požiadať o radu...Ide o to, že sme sa rozhodli kúpiť starší domček (majitelia tvrdili,že 40ročný).Začali sme vybavovať zmluvy,úver,skrátka už všetko bolo vybavené,(stačil len prepis)ked vysvitlo,že dom bol postavený v roku 1922.Vôbec sme tomu nemohli veriť,vôbec na to nevyzeral..Jedna izba,kuchyňa a kúpelňa bola postavená v roku 1922,dalšie 2 izby(postavené z pálených tehál) boli dostavené pred 40rokmi..Mohol by mi niekto poradiť,prosím?Nevie mi niekto povedať,z akých materiálov sa vtedy stavali domy?Kolko rokov môže vôbec dom ešte stáť? Má vôbec význam ho rekonštruovať? Dakujem pekne za všetky rady :-)
Odpovedať
@enny369 my sme kupili domcek z roku 1933 (haha) a burame ho.. je postaveny z nepalenej hliny :) nasa "zrucanina" vyzera vhodna na haloween party, takze hned sme vedeli, ze ju zburame :)
Odpovedať
Skúste na niekoľkých miestach obiť omietku, zistíte. Celkom určite nemá urobenú hydroizoláciu... tipujem na 2.000 € Plus statické hľadisko - treba si vziať na obhliadku odborníka. Je to kočka v mjechu... Tam bude treba všetko vymeniť... a stále za cenu kompromisov. Odporúčam stavať nový.
Odpovedať
enny369, ahoj, nasi maju taky stary dom po starych rodicoch.. cast domu je zo skvary a cast nevie nikto...dostavovali este dodatocne dve izby len asi po 15 rokoch ... mury su strasne hrube, tazko vykuritelne, pristavba vlhne lebo nie je dobre spravena hydorizolacia... + bolo by treba vymenit okna ale sa neda lebo by dom zacal plesnut kedze nie je dobre zaizolovany ... je to jeden nekonecny kolotoc ... na vasom mieste by som sa asi pokusila z kupy vycuvat, kedze zavadzali., lebo s rekonstrukciou budete mat len problemy.. alebo , ak ten domcek velmi chcete , aspon nech znizia cenu kedze povodny dom treba zburat...
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
No pises ze ten dom nevyzera na to ze bol postaveny v roku 1922 teda jeho cast. Takze predpokladam ze je vo fajn kondicii, tym ze ste ho uz takmer kupili tak ste asi s jehostavom spokojny. Tak nevidim preco ho nekupit :))) Ak je to len o tom ze cast z neho stala uz v 1922. Ak sa citite podvedeny informaciou odkedy stoji tak im to povedzte. Ak na dome su nejake cerstve muarske prace pytajte sa preco??? Ak nie a nie su vyditelne praskliny /nemyslim puklinky/ tak dom pekne sedi a myslim ze za tie roky nema v umysle sa hybat :))) Co ti radia dievcata nie je zle, az na to ze by ste dom ktory ste kupit chceli, nemali :)))))
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?