Atramentová tlačiareň - skúsenosti

Akú atramentovú tlačiareň máte doma?S akou ste spokojní?Mala som Lexmark,výborne fungoval 8 rokov.Pred necelým mesiacom som kúpila HP Advantage musela som vrátiť,nerozpoznalo čiernu farbu,tým pádom nefungovala.Please ,nejaké recenzie ,skúsenosti potrebujem.Musí byť atramentová,skener,tlačiareň,kopírka na domáce používanie,len na dokumenty,žiadne fotografie.Ďakujem za váš čas a rady.
Odpovedať
1
2
@misela36 nerozumiem, preco atramentova na dokumenty...na dokumenty by som inu ako laserovu nebral...inak mame starsiu epson xp 202, vsetko co si vymenovala ma, je wifi (bez toho urcite nebrat, ale to uz ma hadam kazda)...mensie problemy boli s neoriginalnymi tonermi, originaly bez problemov..inak teraz su uz bezne dostupne take, kde len dolievas atrament, sice o nieco drahsie, ale potom lacne na tlacenie...no toto je vyhoda najma ak tlacis fotografie...
Odpovedať
mam epson wp4535, kolega tiez uz 6 rokov, paradny multifunkcny stroj
Odpovedať
Profilova fotka
@misela36 presne tak ako pise @marek_norway . ak na dokumenty tak laserovku..
Odpovedať
@marek_norway myslím si,že laserová je o dosť drahšia.Tlačiť a kopírovať cca 20-25 dokumentov za týždeň pomôže aj atramentová.Fotky ,možno,cca.10 ks za polroka.
Odpovedať
Na domace pouzitie tiez odporucam laserovu tlaciaren.je sice drahsia,ako atramentova,ale v konecnom dosledku lacnejsia. Na atramentovu mas drahe tonery,casto zasychaju,ked sa pouzicaju casto. Ja mam takmer 10 rocnu laserovu Samsung.Ma skener a ine funnkcie /jedinou chybou je,ze nema wifi,vtedy sa este nerobili/,mam v nej druhy toner,neoriginal za 20 euri a funguje bezchybne.Nedam na nu dopustit ;-)
Odpovedať
Treba si uvedomit jedno. Atramentova tlaciaren sa predava ako bonus k sade tonerov, a aj tie byvaju len s minimalnou naplnou. Naplne do atramentovych su nekrestansky drahe, celkom kludne sa ti moze stat, ze kupis napln preexpirovanu, este su v nich namontovane cidla na pocet vytlackov, ktore neojebabres tym, ze doplnis atrament striekackou (nie pri kazdej, ale vacsina je taka), tlaciaren spekuluje ako zlatnicky ucen nad kazdou neoriginalnou naplnouu, zasychaju aj ked ju pouzivas denne. Jednoznacne laserovku, ked vacsinou na dokumenty. Na fotky zas je bezna atramentova "slaba" ak ti zalezi na kvalite tlace.
Odpovedať
atramentová má najkvalitnejšiu tlač, používa sa napr. na certifikáty je oveľa viac poruchová, ak sa tlačí sem tam raz za týždeň zapchajú sa trisky na náplni ak sa zas tlačí naraz veľa zateká atrament i tam kde nemá, zašpiní sa celá tlačiareň a tým i paier na všetko ostatné je najlacnejšia na stranu laserová i ked má dvojnásobnú cenu oproti atramentovej, no po 2-3 náplniach sa môže poškodiť vypaľovací valec, ak sa tlačí na raz veľa a to je tak 75% hodnoty celej,
Odpovedať
Ďakujem všetkým.mám o čom premýšľať.M.
Odpovedať
@duzu boooze, to vsetky tie mudrosti myslis naozaj vazne?
Odpovedať
celkom vážne robil som servis na všetke 15r, denne som mal aspoň jednu na stole,vo firme ich bolo 650, ty si videl aspoň jednu úplne rozobratú?
Odpovedať
Profilova fotka
@zita19 nekrestansky drahe??? Do HP kupujem nahrady z Presova a za 4cierne 4cervene 4modre 4zlte naplne som dal 51e a ako bonus 2cierne navyse a kaweju zrnkovu plus 5e zlava a doprava v cene ..apropo dodanie 20hodin od objednavky PS vsetky boli XXL
Odpovedať
@wolodymyr to sli tak dole s cenami? Leby kym my sme mali prskaciu tlaciarenm tak som mala pocit, ze lacnejsie ma vyjde nova ako naplne. Ale je pravda, ze to bolo davnejsie. Sice nie tak davno
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
Ja ma Canon Maxifi. Maximalna spokojnost. Akurat lutujem ze som nekupil najvyssiu radu. Pouzivam vsak len original tonery.
Odpovedať
Profilova fotka
@zita19 za origo hp som platil 50 za sadu xxl Toto je neporovnatelna cenovka :-)
Odpovedať
Atramentovu už nikdy viac. Mal som dve a každu porazilo keď sa dlhšie netlačilo. Niečo tam zaschlo a potom sa to urvalo. Teraz mam laserovu a bez problemov aj po mesiaci nečinnosti sa pekne rozbehne.
Odpovedať
@ruren môžem sa opýtať na značku?dík
Odpovedať
@misela36 znacka je uplne napodsatatna, vsetky tlacia roky bez problemov, najbeznejsia masova s dlhou historiu je napr hp. Na firme boli kadejake nikdy nebol s nicim problem. Neviem aky mas rozpocet, munule som vyhodilk do kosa v podstatne fukkcnu atrementovu aj farebnu laserovu - skus pozret bazos moze na najst nieco dobre ak fakt potrebujes setrit,
Odpovedať
Profilova fotka
@sysell nuz ja som mal v robote drahu A3kovu HP a bola stale zapchata :). A kazda atramentova mi pri nepravidelnom uzvivani zaschla. U mna atrament nikdy viac :)
Odpovedať
@sysell ja som musela hp vrátiť,dvakrát.1x nerozpoznalo čiernu farbu ani origo ani náhradu.2x ani po3 dňoch sa nepodarilo rozchodiť pod wifi.maturovali sme pri nej celá rodina.vraj výrobné chyby.tak zháňam novú,kvalitnú.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 11 mesiacoch
ahojte, zeru laserove tlaciarne aj vysokogramazove papiere ? najdem tento udaj niekde ? vdaka :)
Odpovedať
@dorali taky vykresovy papier bezne hej, stiahni s original navod ak chcesi
Odpovedať
@sysell bezny vykresovy je malo, potrebovala by som aspon 250g... pozriem navod v nejakej predbezne vybranej teda
Odpovedať
@dorali zalezi na konkretnom vyrobku, tieto udaje sa zvycajne pri vyrobkoch nevyskytuju, mozno pomoze toto: https://www.tonerink.com.au/blog/a-gu... https://www.printerland.co.uk/blog/pr... https://www.ebay.co.uk/gds/The-Dos-an... laserove tlaciarne zvycajne zozeru aj viac-gramazove papiere, bezne dostupne na trhu, zalezi aj na konstrukcii tlaciarne (ci umoznuje priamy pohyb papiera a pod.)
Odpovedať
@sgi320 pozerala som tuto https://m.alza.sk/brother-dcp-l2532dw... , vnavode pri rucnom vkladani po jednom pisali max 230g. to uz by sa aj dalo ... aj s ostatnymi parametrami vies poradit prosim ta ?
Odpovedať
@dorali ktorými? pri výbere treba pozrieť ceny tonerov, môže sa stať, že cena toneru sa môže veľmi silno priblížiť cene novej tlačiarne (takto som kúpil Konicu-Minoltu, cena cca 130, cena toneru sa blíži k 100-ke), teraz len zavadzia doma, nemáš záujem? plne funkčná ;)
Odpovedať
@sgi320 asi si dovolim takuto uzasnu ponuku odmietnut :-D ale dobry postreh, take vedomosti potrebujem 8-) mam riesit aj pamat, ci rozlisenie tlace a pod?
Odpovedať
@dorali najskôr si treba položiť otázku: "Ako často budem tlačiareň/scanner/fax/... používať a na čo?" Druhá otázka by mohla byť ohľadom connectivity - chcem tlačiť aj z telefónu? Cez wifi? Odkiaľkoľvek? Až potom sa môžeme baviť o parametroch ;-)
Odpovedať
@sgi320 ja nestastny zemepan ... 😂 1.neviem ako casto, 2x tyzdenne par stran vytlacit ? skener asi zriedkavo 2.wifi pokladam uz za samozrejmost 😂 tlacit z mobilu bude vysoko nepravdepodobne,kedze si aj tak viem vsetko poslat na mail a pod, a ide prioritne o tlacenie mnou robeneho textu na pc. cenovo by som do 150€ sa rada zmestila ale ja som jednoducha zena 🤣, proste tym parametrom nerozumiem a neviem nakolko su pre mna dolezite. proste nech to hlavne pekne tlaci :-D 8-) (ved to mas ako ked si zena vybera auto... vyberie si to cervene :-D )
Odpovedať
@dorali na tlac C/B textu Ti spotaci aj tlaciaren so 600x600 DPI, otazkou je, ci ten skener potrebujes, ako som uz pisal, pozri este cenu nahradnych tonerov, v tejto cenovej kategorii to bude asi to iste
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 3 mesiacoch
to sa ešte vyraba? Som myslela, že už su iba klasicke tlačiarne, tonerové.
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?