Zvyšuje cenu pozemku novopostavená garáž?

Počula som informáciu, že niektorí začínajú stavať dom tak, že nasjkôr postavia samostatnú garáž a potom dajú zapísať existujúcu stavbu (teda tú novú garáž) do LV a tým zvýšia hodnotu pozemku. Vraj im to pomôže pri ručení v banke. Čo je na tom pravdy? Je také niečo možné ?
Odpovedať
to by ma zaujimalo tiez....a tiez aj to, ci je v tej garazi teoreticky mozne zacat podnikat, resp. ci to nie je zakazane....nemam na mysli ziadnu velku firmu, ale zivnost na servis aut
Odpovedať
noo postavite garaz, zkolaudujete, zapisete na LV, pride znalec, spravi znalecky posudok kde zahrnie aj tu stavbu a ohodnoti ju - ja myslim ze tu cenu ta garaz zvysi. ale viem aj to ze znalecky si banky dalej posudzuju a o kolko bude navysena cena je len na banke - v podstate tak isto ako s ktoroukolvek inou stavbou.
Odpovedať
@malydom Počula som o tom prvý krát a udivilo ma to. Nechápala som, prečo ľudia stavajú nasjkôr garáž a až potom dom, ale niečo pravdy na tom bude. My zakladáme byt a chceme to preniesť na dom až po nasťahovaní. ;-)
Odpovedať
tak ja som to len vydedukoval :-D kedze viem, ked sa zaklada stavba tak znalec ohodnocuje aj drobne stavby, sopy .. na pozemku. ak daku hodnotu maju tak to cenu navysuje. ale s takym postupom som sa este osobne nestretol. ta navysenie mozno v konecnom doslednu nieje asi moc velke. ale to by uz vedel asi skor znalec povedat.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?