Zobrali nám zo záhrady bez nášho vedomia

Máme 650 m² pozemok a z toho nám zo záhrady zobrali 250 m² bez toho aby sme o tom vedeli. A bolo to v našom vlastníctve všetko pod jednou parcelou. Ide tam nova výstavba a tých 250 m² už zapadá pod iné číslo parcely. Nevieme čo mame robiť. Na katastrálnom úrade nás odbíjajú s tým, že pozemková kniha neručí za metre štvorcové.
Odpovedať
Predpokladám že išlo vo vašom prípade o parcelu registra E, inak by ju určite nepreviedli. Na vašom mieste by som to riešila cez kataster prípadne využila služby/rady právnika zbehlého v týchto veciach.
Odpovedať
@martuska75 je to parcela registra C
Odpovedať
@marha23 a to vam tam sused postavil svoj dom? to je fakt brutal... to ma fakt zaujima, ze ako toto clovek moze riesit...
Odpovedať
Profilova fotka
žaloba na súd, tam napadnes rozhodnutie a postup úradu, ktorý toto vydal. podla piatej casti obcianskeho sudneho poriadku. musis ale byt zastupeny advokatom. vela stastia
Odpovedať
Profilova fotka
Nerozumiem... ako k tomu prislo? Proste ste sa jedneho dna pozreli na kataster a bolo to inac? Ved museli robit geometricky plan, len tak Vam nikto nemoze ukradnut 250m2 pozemku, obzvlast ak je to "C". Ak to kataster prepisal, tak tu ide jednoznacne o podvod. Bohuzial obavam sa, ze nemate inu moznost ako sa obratit na sud. Ak prislo k podvodu a niekto bez Vasho vedomia prepisal cast Vasho pozemku na inu osobu a ta to predala zasa dalsej osobe - tak ten posledny ma cierneho Petra v ruke. Je to Vas pozemok a bude Vam prinavrateny, pokial ovsem dokazete na sude, ze to bolo bez Vasho vedomia... drzim palce!
Odpovedať
Mate nejaku zmluvu, na zaklade ktorej ste pozemok nadobudli, k tomu LV kde je to Vase. vyziadajte si na katastri oficialnou staznostou pisomnou na zaklade COHO tych 250m na niekoho ineho prepisali. Musia Vam odpovedat.
Odpovedať
Profilova fotka
@marha23 a ked Vas nahodou na katastri poslu niekam, tak si pozvite JOJku/Markizu, nech to poriadne rozmaznu. Drzim palce.
Odpovedať
@marha23 Tiež celkom nerozumiem akým spôsobom mohol kataster prepísať normálnu parcelu v C na iného vlastníka bez jeho súhlasu - t.j. bez platnej kúpnej resp. darovacej zmluvy a na iného majiteľa. V takom prípade bud muselo ísť o podvod (kataster skúma len formálne náležitosti) alebo nejaké pochybenie na katastri. V takom prípade ked máte dôkaz nadobudnutia a vlastníctva - napr. kúpna zmluva, prípadne LV čko, kopiu z katastrálnej mapy na vás tak to treba asi čím skôr riešiť. Neviem j by som asi prvý skúsila priamo kataster a ak nič tak potom súd.
Odpovedať
Profilova fotka
Mohlo sa to stať ak tá parcela bola pred tým E-čková a až následne zameraním sa stala C-čkovou. To by bolo všetko v poriadku, ale ak ste ju vy mali na liste vlastníctva ako C-čkovú je to minimálne divné.
Odpovedať
Profilova fotka
v okrese Prievidza je to normálne a bežné,poznám prípad, keď vydali LV viacerým majiteľom, postúpiť na súd, žiadať predbežné opatrenie na zákaz s nakladaním, rýchlo, lebo ak to predajú, nový vlastník to už nemusí vydať.
Odpovedať
Profilova fotka
@jan45 musi, aj keby to predali 100x, ten posledny ma proste smolu. Ak sud zneplatni uz ten uplne prvy ukon-podvod tak bohuzial (castokrat su to skutocni a poctivi kupujuci) maju smolu... vrati sa to povodnym majitelom.
Odpovedať
Profilova fotka
@vovo : ale vrátiť to môže len súd, kataster chyby, ktoré urobil neopraví.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@jan45 ano to je jasne... uz vyssie som pisal, ze bohuzial v takom pripade ostava uz len sud... bohuzial preto, lebo na SK sudy konaju pomaly a draho... :(
Odpovedať
mna by strasne zaujimalo, ze ako k takemuto niecomu moze vobec dojst... 8-(
Odpovedať
@marha23 Dobrý den. Každý den prodlení hraje ve Váš neprospěch. Chce to okamžitě vyměřit podle katastrální mapy Váš pozemek. Vyměření musí provést autorizovaný zeměměřič, kterému jeho práci bez problémů uznává katastr nemovitostí. Po důkladném zjištění nesrovnalostí a jejich zakreslení do mapy je potřeba se okamžitě obrátit na soud, aby vydal předběžné opatření, že katastr nesmí do vyřešení toho problému s pozemkem nic dělat. Jinak to bude běh na dlouhou trať. S pozdravem Laďa
Odpovedať
nam spravili teraz presne to iste..zobrali nam z pozemku na sirku 5 metrov a na dlzku asi 70 metrov a teraz tam obec stavia..nechapem ako to mohli urobit bez nasho vedomia..starostku sme na to upozornovali a nic sa nespravilo..jak to mohol geodet zamerat na nas pozemok? a jak to chcu skolaudovat? co sa s tym da robit?
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?