Znalecký posudok - podklady na ohodnotenie pozemku

Dobrý deň. Chcem kupovat parcelu C 626m2 na uver. Je zahrnuty v uzemnom plane obce. Majitel je z ďaleka tak sa vás chcem opýtať co je potrebné dodať znalcovi aby ohodnotil pozemok.. niekto kt kupoval pozemok v poslednej dobe ,ako ste postupovali? Na internete som našiel pár vecí.Pre ohodnotenie pozemku mimo zastavaného územia obce (v extraviláne) sú potrebné nasledovné podklady: List vlastníctva – aktuálny (môže byť vytvorený cez www.katasterportal.sk) Kópia katastrálnej mapy na posudzované pozemky (môže byť vytvorená cez www.katasterportal.sk), alebo Geometrický plán s vyznačenými zmenami hraníc pozemkov, ktorý musí byť potvrdený príslušnou správou katastra nehnuteľností (v rozpiske červená pečiatka katastrálneho úradu) Iné doklady – napr. Územnoplánovaciu informáciu, Územné rozhodnutie, Stavebné povolenie, …. LV nieje.problem ,aj.kopia katastralnej mapy. Geometrický plán je potrebný ? Je to parcela C podiel aj v ceste. Uzemnoplanovaciu informáciu získam aj z internetu alebo je potrebne podať žiadosť ,ďakujem za odpovede. Pardon za chyby píšem z mobilu.
Odpovedať
@mejdi1 GP získáš od majiteľa alebo možno za poplatok z katastra. UPI od miestneho alebo mestského úradu. LV a kópiu z katastrálnej mapy klasicky za 8eurove poplatky z katastra
Odpovedať
@marrad ďakujem za rýchlu odpoved
Odpovedať
@mejdi1 A ešte jedna vec ,môžem urobiť ten znalecký ja, resp. musí byť prítomný?
Odpovedať
Profilova fotka
@mejdi1 zavolaj znalcovi, usmerni ta a povie, co bude potrebovat.
Odpovedať
@norcima ďakujem.
Odpovedať
@mejdi1 Zisti si aj v banke či ti treba znalecký posudok lebo ja som v čsob nepotreboval znalecký ale banka si ho interne ohodnotila iba som musel dodať fotky že v okolí už je výstavba len to už bolo 4r naspäť a pozemok bol tiež v extraviláne len dostaneš tak 60% pri pozemku
Odpovedať
Ano tie % som si vedomí,budem zakladat este jeden pozemok,takze zostane niečo aj na začatie stavby
Odpovedať
@marrad @norcima @jumt Ako dlho ste čakali na uzemno planovaciu informaciu od podania ziadosti ? ĎAKUJEM
Odpovedať
@mejdi1 nám to dali na počkanie. Ale my sme to žiadali v malej dedine a pred tým sme si to telefonicky dohodli. Náš pozemok bol v intraviláne prakticky v centre obce.
Odpovedať
@marrad ďakujem, no uvidíme či to budu ochotný urobiť v priebehu dňa.
Odpovedať
Takže vybavil som to na počkanie, pani na urade ani nevedela poriadne čo chcem. Ale vysvetlil som, spísala jednu A4ku, podpísala a hotovo , bol som tam približne 10 minút. Takže záleží to všetko od toho kto je na úrade. Pani bola veľmi ochotná.
Odpovedať
Ahojte, vedel by mi niekto poslat vzor posudku na pozemok co sa tam posudzuje aby som mozno vedela odhadnut sumu v posudku kvoli hypoteke? Dakujem
Odpovedať
Článok sa načítava...
@dasta21 Myslite znalecky posudok ? to vam musi urobit znalec... na pozemok stal 80€ a na rodinny dom a pozemok 150...
Odpovedať
@mejdi1 ano znalecky posudok, ale chcela by som vidiet nejaky vzor, co sa tam zvazuje a akym sposobom,
Odpovedať
@dasta21 lokalita, blízkosť sieti, rozloha, svahovitosť
Odpovedať
@dasta21 mne ohodnotili pozemok na 13tis, rozloha 817m2, všetky siete, cesta. V skutočnsti som vycaloval o 15tis viac, čiže o 50% dole. S tým počítajte.
Odpovedať
@dasta21 Sama si to nevieš zhodnotiť. Ani keby som ti poslal taký znalecký. To nie je ako pozrieť cenovku v obchode. Pozri si v okolí, aké sú ceny rovnakých alebo podobných pozemkov, vynásob to koeficientom 0,7 a podľa toho budeš mať približný odhad, akú hypotéku by ti mohla banka poskytnúť.
Odpovedať
@stefanl tiez mam podobne.. znalecky na 20k, kupa pozemku skoro 29k :D
Odpovedať
Inak ten znalecky nebolo k nemu nič treba. Len si zapísal moje meno a adresu, dal som mu adresu kde to je,číslo parcely v akom katastrálnom území. Išli sme tam spolu, spravil si dve fotky pozemku a o týždeň to mal hotové :)
Odpovedať
@stefanl pozemok niekde v meste?
Odpovedať
@dasta21 na okrajim 7km od mesta. Dedina.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?