Zmena záhrady na stavebný pozemok

Pekny vecer,chcela by som sa spatat,ci mi niekto nevie poradit ako mam postupovat,ked chcem znemit druh pozemku zahrada na stavebny pozemok?a co k tomu budem potrebovat?a hlavne,kde sa to da urobit.a akym stylom sa robi vynatie casti pozemku na stavebny?treba k tomu novy geometrak?
Odpovedať
Profilova fotka
toto by zaujimalo aj mna @angel2701
Odpovedať
Profilova fotka
@angel2701 stavebny pozemok nie je druh pozemku. Stavebny pozemok je pozemok na ktory je vydane stavebne povolenie. Ty to potrebujes zmenit npr na zastavane pozemky a nadvoria, alebo ine pozemky. Ja som to robil tak, ze som dal spravit GP a potom zmenil druh. Udajne to ale uz robit netreba, vraj staci vyjadrenie, ze sa to smie.
Odpovedať
@angel2701 @psychx ja som vynimala ornu podu na stavebny pozemok... novy geometrak / s metrami obstavanej plochy , nie len cisto pod domom, ale ja miesto na garazove statie a obstavany priestor okolo domu / sla som na pozemkovy urad a tam vypisala ziadost o vynatie ornej pody z podneho fondu . o dva tyzdne mi prislo kladne rozhodnutie, s tym ze skutkovy stav presne vynatych metrov sa zapise az po kolaudacii a poslednom geometraku, ktory bude vtedy najaktualnejsi. ale.. kazdy okres ma trochu ine postupy. napisala som len to, co platilo pre nas okres na nasom urade... najlepsie je preto navstivit miestny pozemkovy urad a spytat sa
Odpovedať
Profilova fotka
@lucka1987 dik za info.... my akutalne cakame na vyjadrenia od sieti, medzi tym sme podla geometraku kupili pozemky(delila sa parcela) a podali sme navrhy takze cakame. teraz ked to budem mat tak treba este na pozemkovy? resp musim cakat na LV alebo mozem uz aj len z geometrickym? nevies nahodou
Odpovedať
@psychx no ja som ako prilohu davala ten geometrak a kopiu kat. mapy.. ale Lv nebolo potrebne... v podstate som toto vybavovala uplne ako prve, lebo vsade som potrebovala vyjadrenie ze pozemok je vynaty .. az potom som mohla poziadat o uzemne konanie a nasledne vyjadrovacky inych dotknutych
Odpovedať
Profilova fotka
@lucka1987 @psychx tak my sme k tomu potrebovali viac veci 8-) napr. vyjadrenie hydromelioracii, BPEJ a aj LV
Odpovedať
Profilova fotka
@psychx tých vecí k vyňatiu potrebuješ viac, najlepšie ti povedia na pozemkovom úrade, aj tak tam musíš ísť po žiadosť k vyňatiu. Ja osobne by som dal vyňať celú parcelu a po ukončení stavby daj urobiť geometrák, kde sa presne zakreslí, čo budú zastavané plochy a čo záhrada. Určite treba LV, kópiu mapy, BPEJ, vyjadrenie hydromeliorácií , projekt na stavbu domu, územné rozhodnutie - právoplatné, kolok 33€ /alebo ti plus vyrúbia odvod za pôdu, ak to vyžaduje jej bonita/ Najdôležitejšie - navštív pozemkový úrad.
Odpovedať
Profilova fotka
tak tam asi v pondelok vybehnem sa informovat nech viem na com som.diky @lucka1987 @topvideo @dena
Odpovedať
@psychx no hlavne jedna vec ktoru tu nikto zasa nespomenul - mas tie pozemky v intravilane alebo v extravilane - na LV je to pri kazdej parcele uvedene. v intravilane totiz pri zmene do 5000m2 z polnohosp. pody na nepolnohosp. ziaden GP nepotrebujes. ku SP budes potrebovat stanovisko pozemkoveho uradu na zmenu druhu pozemku - tam co viem chcu LV, snimku z mapy a projekty/studiu/situaciu - jednoducho aky je stavebny zamer a kolko predpokladanej plochy sa pojde zastavat. okrem kolkov sa neplati nic. pokial si v extravilane tak tak budes ten GP potrebovat - kde geodet podla projektov vytvori parcelu ktora sa bude odnimat z polnohosp. na nepolnohosp. za kazdy m2 si zaplatite podla druhu BPEJ - ak to nahodou nebude nejaka vynimka.
Odpovedať
Profilova fotka
je to v intravilane. cely dom je skoro cely na parcele ktora je zastavane plochy a nadvoria ale zasahuje asi meter-1,5 metra do parcely zahrady , je to asi 15m2 ktoru su pre mna z tohto hladiska problematicke.
Odpovedať
Profilova fotka
@topvideo lenze ked vyjmes celu parcelu, platis dane za stavebny pozemok s celeho pozemku a to moze byt v urcitych lokalitach poriadna palka :)
Odpovedať
Profilova fotka
@majkoj myslím si, že to počas výstavby budú "ostatné plochy", kategória stavebný pozemok neexistuje.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@topvideo ako kategoria to neexistuje, ale pocas stavby,kym sa neskolauduje sa platia vysoke dane. vynat len to co bude pod domom,urcite nie cely pozemok.
Odpovedať
Profilova fotka
@atlaska preto treba rýchlo stavať :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@atlaska doporučím prečítať si toto: http://poradna.hnonline.sk/otazka/pre...
Odpovedať
@topvideo my sme platili vyssiu dan len za cast pod RD. Ale bolo to pre januarom 2012,takze sa mohol bohuzial zmenit zakon. Treba plnit statnu kasu. Chudaci co maju velikanske pozemky a chcu stavat.
Odpovedať
Profilova fotka
@topvideo ano kategoria neexistuje katastri, pretoze stavebnym pozemkom sa pozemok stava (to je danova kategoria ) stavebnym povolenim, ak mas teda vydane stavebne povolenie na cely pozemok, ktory je "one plochy", je cely pozemok stavebny aplatis dane za cely pozemok. Viem o com hovorim, kedze som to tak spravil :D. Akurat u nas je sadzba za stavebny pozemok mensia, ako by ma stal geometricky plan.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?