Zastavanosť pozemku

Dobrý deň, mám 2 otázky ohľadne maximálnej povolenej zastavanosti pozemku. 1. OTÁZKA: Chceme kúpiť pozemok v obci, ktorej územný plán hovorí o koeficiente max. zastavanosti 0,30. Pozemok bude rozdelený na 2 parcely (1.parcela = stavebný pozemok cca 750 m2, 2.parcela = prístupová cesta k pozemku cca 150 m2) Ráta sa maximálna zastavanosť určená územným plánom obce na pozemok spolu s prístupovou cestou, t.j. 900 m2, alebo sa ráta len zo samotného stavebného pozemku t.j. 750 m2? 2. OTÁZKA: Rátajú sa do tejto zastavanosti aj spevnené plochy, najmä parkovacie miesta (budú zo zatrávňovacích tvárnic) alebo chodníky ? Ďakujem
Odpovedať
@cris1410 chodniky ani parkovacie miesta sa do zastavanosti nezapocitavaju.
Odpovedať
@cris1410 Tu je to celkom jednoducho popisane https://www.djsarchitecture.sk/defini...
Odpovedať
zastavaná plocha je len plocha, na ktorej je postaveny dom. no napríklad moja otázka znie - patrí tam aj garáž? či len ak ma nad 25m2?
Odpovedať
@cris1410 Cesta sa nepočíta do celkovej plochy. Takže ty môžeš zastavať 250 m2. je to len pôdorys domu, komunikácie ako chodníky a terasy, pokiaľ nie sú súčasťou domu - napr. spoločné prestrešenie, tam nepatria. Treba projektantovi povedať, aká je zastavanosť a on ti podľa toho navrhne veľkosť domu. V sprievodnej správe uvádza, aká je pre daný projekt celková zastavanosť.
Odpovedať
@tomis12 Pokiaľ je súčasťou domu a projektu, tak áno. Pokiaľ je to samostatne stojaci objekt ako drobná stavba k hlavnej stavbe, tak sa do zastavanosti nepočíta. Ak by to bola ale nejaká garáž 50m2, tak to už je zase riadna stavba (nie drobná stavba) a tá sa do zastavanosti počítať bude.
Odpovedať
Profilova fotka
V prvom rade sa spytaj na SU. Kazdy si vyklada zastavanost po svojom! V stavebnom.zakone nieje zastavanost presne definovana... (Len v inych zakonoch) Nam sa do zastavanosti pocitali aj spevnene plochy chodnika a 2x parkovacie miesto. Kto neveri, rad poskytnem tel.c. na pani na SU a moze sa hadat. Samozrejme to neplati vsade. Tym som sa dostal opat na zaciatok, zdvihni telefon a zavolaj na prislusny SU.
Odpovedať
Ďakujem všetkým za odpovede
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?