Zaradenie pozemku do územného plánu

Dobrý deň, chcem sa poradiť, už rok chodíme za starostom a žiadame ho o zaradenia pozemku do územného plánu obce a zatiaľ sa to nepohlo ani o milimeter - normálne mám pocit že ostatný poslanci o tomto pozemku ešte ani nevedia a starosta na nás vždy zabudne, tak stále chodím iba s papiermi ako blázni už asi 4 žiadosti sme niesli. ale to som odbočila, pozemok nie je hneď vedľa hlavnej cesty (starosta v tom videl veľký problém) a pred našim pozemok je bratov pozemok (nie je na ňom žiadna stavba ani nič a zatiaľ tam ani nič neplánuje) cez ktorý sme chceli riešiť prístupovú cestu (vecné bremeno alebo niečo pod.) Bratov pozemok je zaradený do územného plánu a tak nás napadlo či by sa nedalo to hlúpe zaradenie nejak obísť, a napr. "zliať" tieto dva pozemky dohromady a vytvoriť jeden veľký. Čo sa stane potom, dá sa to ? strecháči aj Vám tak dlho trvalo zaradenie do územného plánu ? my už sme s toho zúfalí a nebaví nás už čakať. Taktiež nás napadlo riešenie napr kúpiť od brata 2-3 metre až po náš pozemok aby sme sa dobojovali po tú hlavnú cestu. Za názory vopred ďakujem.
Odpovedať
Profilova fotka
a starosta sa vyjadril, ze ak by ste mali pozemok, ktory siaha az k hlavnej ceste tak by bolo jednoduchsie ho zaradit do uzemneho planu obce? alebo to tak iba dufate?
Odpovedať
@didinka32 skus oslovit @janetbla,ona taketo veci ma v malicku a poradi ti...
Odpovedať
UP sa nerobi tak ze jeden pozemok sa zaradi na IBV, robi sa na cele celky. Nestoji to malo,takze obce ho robia raz za par rokov. Nieje to tak,ze poslanci ti odklepnu na nejakej schodzi, ze tam mozes stavat.
Odpovedať
áno, že keby je pri ceste neni problém... viem že to nejde po jednom že sú to dodatky ktoré sa schvalujú u nás myslím každý rok. On nám nasluboval že jasné on to zaradí príde zasadnutie a tvári sa ako keby sme tam nikdy neboli a čo vlastne od neho chceme,..a stále mu to dookola vysvetľovať nosiť papiere a už fakt neviem nakoho sa obrátiť lebo mam pocit že sa to bude takýmto spôsobom vliecť 5 rokov a nakoniec aj tak nič. Skusim a ďakujem.
Odpovedať
Osobne si myslím že keď na stránke obce svieti veľkým " zasadnutie obce ohľadom schvalovania uzemného plánu " že sa to týka aj nás. Tak sme starostovi volali čo teda a on nám povedal že sa to netýka nás lebo naše bude ako dodatok !? .. mám pocit že to je iba ťahanie za nos. :-(
Odpovedať
Profilova fotka
@didinka32 nebolo by jednoduchšie požiadať odborníka? Posalnci ani starosta s územnýcm plánom nič nerobia, len schvaľujú výsledok a ten má aj tak obmedzený účinok, pretože väčšina územných plánov sú len obrázky. Nezara´duje sa pozemok, ale oblasť . Podajte si žiadosť na umiestnenie stavby, ale nie s projektom, ale so štúdiou, tam Vám musia odpovedať
Odpovedať
Ty chces robit doplnok,lenze pozemok nema pristupovu cestu,aj to moze byt problem.
Odpovedať
@didinka32 mozes skusit ist na to zasadnutie, aby si vedela, co sa riesi.. A starostovi vsetko pisomne, lebo potom sa moze vyhovarat donekonecna..
Odpovedať
Presne tak ako ti píše @akvi, treba sa nejakým spôsobom na to zasadnutie dostať. Na každú žiadosť podanú písomne , by ti mali odpovedať, takže treba len skúšať
Odpovedať
@marek746 ak dobre viem, zasadnutia obecneho zastupitelstva su verejne, takze zucastnit sa je tvoje obcianske pravo..Aspon myslim, ze to tak je..ved z miest davaju loklane TV aj priame prenosy zo zastupitelstiev..
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
@didinka32 Ahoj.Ako si dopadla s tym podzemkom,už ti ho zapisali do uzemneho planu,lebo riesim aj ja .A ak ano tak my napiš aku žiadosť si davala a čo všetko si k tomu potreboval,ak tak možeš my do spravy.Dikes.
Odpovedať
@petka456 ahoj, medzicasom sa vymenila starostka samozrejme to zasa nepreslo, nepresiel ani jeden pozemok z tejto casti dediny ostatne schvalili. Starostka nam mala napísať co konkretne bolo za problem samozrejme na to zabudla. A myslim ze zas sa musi zozbierat aspon 15 zaujemcov ktory chcu zaradit pozemok do uzemneho planu aby ho zasa otvorili a schvalovali. OD vtedy sme to viac neriešili a začali prerabat a čas venovať niečomu inému.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@didinka32 len kym to obec poda do uzemneho planu tak to potrva,nam na obci povedali že to trva aj dva roky tak neviem vobec či ma to bude ešte baviť a čakať tolky čas.
Odpovedať
@petka456 presne tak pokiaľ sa nenájde 15 ľudí, ktorý majú pozemok, ktorý by chceli zaradiť tak územný plán neotvoria. Čo nemusí byť len 2 roky, za dva roky môžeš už bývať, nie len pozemok mať v územnom pláne, to nehovorím koľko času ešte stavebné povolenie a všetky povolenia.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 9 mesiacoch
Profilova fotka
O. čom to meliete, ak je to v intravilane nie je čo schvaľovať, pošlite do pošty obec a parcelu alebo si to necháte vysvetliť st, dozorom čo robí investičnú činnosť,
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?