Zahrada a zastavanost viac ako 10%

Zdravim ludia, potreboval by som poradit ohladne zahradkarskeho pozemku. Mam zahradu v Kosiciach, obratil som sa na UHA aby mi vypisali regulativy na pozemok kde uviedli ze max zastavanost je 10%. Chcem sa opytat je moznost to nejak legalne obist? Pocul som take reci ze treba vynat tu cast pozemku kde sa bude stavat a vtedy ze to nebude platit len neviem ci to je pravda. A co sa tyka oblasti tak cela ulica resp lokalita je zstavana domami o zastavanosti 50% pozemku. Dakujem za hociaku radu
Odpovedať
@kirgis922 legalne asi len tak, ze kupis pozemok 2000m2, a mozes zastavat 200m2 :-) Inak, tych 10% zastavanej plochy, to je ozaj malo.
Odpovedať
@jurkoboss nechapem potom ako vsetci ostatni z lokality postavali 200m2 domy na 4arovych pozemkoch a su normalne v katastri zapisane skolaudovane 🤷🏻‍♂️
Odpovedať
ktovie, mohli mat najprv pozemky vacsie a potom zvysnu cast predali 😄
Odpovedať
@kirgis922 možno sú to "naši ľudia"
Odpovedať
@kirgis922 treba sa ich spytat.
Odpovedať
tak potom uz len sa dostat do toho celku ze “nasi ludia” 😀
Odpovedať
@jurkoboss robi sa to tak, ze mas ako developer sceleny velky pozemok, v regulative napr nesmie byt mensi ako 600m2, tak developer postavi dom, ked je skolaudovany, tak sa spravi novy geometrak, oddeli sa s domom na samostatnu parcelu 400m2 a potom si zaspieva repete.
Odpovedať
@rapidek tomu rozumiem, ze takto sa to da obist. Ale kirgis922 pise, ze to tak maju viaceri v susedstve. Tak asi neboli vsetci developeri :-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?