Začíname náš domček

Profilova fotka
Takže prvý krok už sme zvládli máme prepísaný pozemok, čo dalej kto poradi?... My mame v plane vymeranie pozemku geodetom? co vy na to?
Odpovedať
@kotatko201 Je dobré súbežne robiť viac vecí, aby vás jedna nezdržiavala a nerozčuľovala. Napríklad: - vymerať pozemok geodetom, - oznámiť na stavebný úrad stavbu plotu a začať ho stavať, na pletivový netreba povolenie, - rozmýšľať o projekte domu, pozerať si stránky, pýtať sa ľudí, - spraviť si prípojku elektriny a vody k pozemku, - pozháňať stavebnú búdu, napríklad plechovú garáž vám aj donesú a zmontujú, potom ju predáte, - vysypať štrkom príjazdovú cestu, - chodiť sa opaľovať na pozemok.
Odpovedať
Profilova fotka
@kotatko201 kontaktujte projektanta, ktorý vám poradí podľa vašich požiadaviek, aký typ domu by ste mali stavať...
Odpovedať
Profilova fotka
Geodeta by som volala az ked bude projekt hotovy, nech pri jednej praci i platbe zameria i vynatie pozemku pod stavbu. Nemusis cely pozemok viest a platit ako stavebny.
Odpovedať
Profilova fotka
@jankazb a nepotrebuje ten projektant aj osadit ten dom na pozemok?... teda aspon nejako na planoch?
Odpovedať
Profilova fotka
@radopp :D opalovat sa na pozemku... :D - vymerat pozemok geodetom - no hladame vhodneho a premyslame... - stavebny urad plot uz mame len nam to akosi nesedi podla papierov takze preto chceme geodeta aby nam to zameral presne - projekt mame uz vybrany katalogovy dom ale este to teda treba trochu upravit bo nechceme balkon a ani ziadny vyklenok - pripojka vody je na pozemku a pripojka elektriny to este musime poziadat ale stlp mame tiez pri pozemku.... :D - stavebna buda premyslame ale asi dovezieme z PL a vysypat cestu strkom... mame asfaltku az k pozemku.... dakujem za rady... :D
Odpovedať
ak chcete začať stavať na jar tak najvyšší čas dať si spraviť ponuky na stavebný materiál lebo ceny sa hýbu.
Odpovedať
@banjo1 Dnes je už taká konkurencia že je jedno kde a kedy sa kupuje. Exituje aj pár šialencov s vysokými cenami a sezónnymi akciami. @kotatko201 Opaľovanie je najzdravší zdroj vitamínu D. Dá sa opaľovať aj vo februári, v plavkách.
Odpovedať
@radopp aj na pletivovy treba povolenie ak mas stlpiky "zabite" do zeme nie to este ak mas ich s betone
Odpovedať
@montreal hej, ale robí sa to formou oznámenia
Odpovedať
@radopp ano ale aj muroivany plot netraba ti stavebko len oznamenie...ale ma to hacik obe ti musia dovolit...robil som kombinovany plot na aj murovany aj z pletiva na obe stacilo oznamenie
Odpovedať
@jankazb poprosím o radu, ako sa postupuje ked chcem vynat pozemok pod domom ako stavebný, čo k tomu treba? Lebo nám povedali na MU že máme za cely pozemok sadzbu ako za stavebný (stavat začíname na buduci týžden) a pozemok sme kupili minulý rok. Dakujem.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?