Vzdialenost od hranice pozemku??

Chcem sa opytat. Mame pozemok siroky 16 m. ani z jednej ani z druhej strany nie je este postaveny ziaden dom. ako siroky dom tam mozme postavit? Kolko m od hranice pozemku? Je treba riesit kde moze a kde nemoze byt okno ked tam nemam este ziadnych susedov? Dakujem
Odpovedať
@sovicka1986 Tato otazka sa tu opakuje kazdu chvilu, pritom je tak lahke si to vygooglit.. Minimum od hranice je 2m, minimum od vedlajsieho domu je 4m (v stiesnenych uzemnych podmienkach), v pripade okien do obytnych miestnosti je to minimum 7m medzi domami, v pripade okien do obytnych miestnosti susediacich s komunikaciou (cesta za plotom) je to 3m od hranice pozemku. To su podmienky, ktore ked su splnene, tak ti nemozu nevydat stavebne povolenie. Pokial mas ale suhlasy susedov, tak ti povolia aj uzsie. Ja staviam na jednej strane 2m od hranice, pricom hranica pozemku je tvorena domom (nema tam ziadne okna), z druhej strany mam 1.1m od hranice pozemku, pricom sused tam ma zahradu.
Odpovedať
Profilova fotka
@sovicka1986 Vseobecne plati, ze odstup medzi domami ma byt 7m, vacsinou je to 5m na lavej strane a 2m na pravej strane. Da sa samozrejme aj blizsie postavit, ale treba suhlas susedov. Vravis, ze dom tam este nemaju postaveny, ale pozemok musi niekto vlastnit, takze treba za nimi zbehnut. A suhlas vlastnikov susednych pozemkov este neznamena, ze ti to na urade povolia. Na stavebnom urade ti povedia viac, teda ake su presne odstupy pre danu lokalitu, aka je povolena miera zastavanosti, povolena vyska stavby atd.
Odpovedať
Profilova fotka
http://radyarchitekta.wordpress.com/2...
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?