Vystavba domu na 75% parcely

Ahojte, Chcela by som sa opytat co znamená, ked podľa UPI je mozna na parcele vystavba domu na 75% plochy pozemku. Obec urci v ktorej casti sa moze stavat alebo len 25% plochy musi ostat ako je. Bez ohladu na to, kde sa na parcele bude stavat.
Odpovedať
Je to na Vás, je však potrebné dodržať odstupy od susedných pozemkov a uličnú čiaru. Takisto si preverte, čo všetko zahŕňa dané % zastavanosti (či skutočne len hlavnú stavbu).
Odpovedať
@jarkabac Dobre si si to pozrel? Nie je to náhodou naopak? Bežne býva daná maximálna zastavanosť 25 - 30% (my máme 25%). To znamená, že zastavaná plocha domu môže byť maximálne 25 resp. 30 % z celkovej výmery parcely. Potom ešte býva definovaný koeficient zelene, u nás je to 50%. To znamená, že 25% môže byť pôdorys domu, 50% zeleň a zvyšok môžu byť komunikácie, altánok alebo nejaká plocha, napr. terasa. Že by u vás povolili až 75%?? =-) =-) Ak áno, tak predpokladám, že to bude celková plocha zastavanosti a že 25% musí byť plocha zelene. V každom prípade, nech je to 25% alebo 75%, obec neurčuje, na ktorej časti pozemku môžeš stavať. Musíš však dodržať, ako napísal draik, odstupy od hranice pozemku. Je len na tebe, aký bude mať dom pôdorys a kde bude umiestnený.
Odpovedať
Zalezi od konkretneho pripadu. Je mozne povolit aj vystavbu aj na mini parcele, v zavislosti od konkretnej situacie. U nas v obci su dva take priklady, na 184m2 pozemku povolili postavit 72m2 RD, cize 39% (skolaudovane, zapisane v katastri), kusok vedla sa stavia na 228m2 rodinny dom. Taketo vynimky sa zvacsa davaju v obmedzenych priestoroch, v radovej vystavbe, pripadne ak okolite pozemky patria bud priamo ziadatelom o stavebne povolenie, alebo priamo pribuznej rodine. Napriklad ak sa (koli daniam) odcleni parcela len priamo pod planovanym domom, cize stavebny pozemok bude len samotna zastavana plocha domu, tak je na danej parcele 100% zastavanost.
Odpovedať
Je to extravilan obce a citujem .... Na parcele xyz vedenej ako ttn je možna výstavba rod.domu na 75% plochy pozemku.
Odpovedať
@jarkabac nemate viac parciel? napr. 1 stavebna mala, okolo/vedla nej zahrada?
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?