Výrub stromov

Na pozemku mame zopár väčších stromov a potreboval by som sa ich zbaviť, povolenie už mám, koľko si pýtajú firmy za výrub? Sú to cca 12 metrové stromy
Odpovedať
kazdy co kuri drevom ti to rad vyrube aj z odvozom ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@larker my sme mali kutilov z pardónu za 10 € na hodinu, orech + pol záhrady staré stromy, robili to 2 popoludnia dvaja.
Odpovedať
Profilova fotka
@larker mozem sa spytat ako ste postupovali pri povoleni? Akurat to riesime s manzelom, ci trea dat oznamovaciu povinnosti, kde, a ako vobec postupovat. Pri zmene tohto zakona maju aj u nas na urade chaos a samotna uradnicka mi moc nevedela poradit. Dala mi len tlacivo. Dakujem za pomoc.
Odpovedať
@zuzulienka51 na odbore zivotneho prostredia mi tetuska na mestskom urade pomohla so ziadostou, boli to omrknut a vystavili povolenie, niektore stromy su naletove, tie podla zakona uz povoleniu nepodliehaju
Odpovedať
Treba aj na kriky povolenie na vyrub? Mam za pozemkom dzunglu a chcel by som to skultivovat.
Odpovedať
Profilova fotka
@originalx: pokial viem tak nie... presny popis neviem, ten bude dakde v zakone ale tusim bez povolenia mozes dat dolu stromy ktore maju v 1m vysky mensi priemer ako 80 cm....cisla su urcite nepresne a dakto povie viac PS: ak nemas zleho suseda nebude problem nic :-D
Odpovedať
Profilova fotka
@zuzulienka51 my sme riešili nedávno.povolenie nepotrebuješ ak vo výške 130 cm má strom obvod ( pozor, nie priemer) 40 cm. mali sme dosť vysoké jedličky, ale boli tenučké, žiadne povolenie nebolo treba.
Odpovedať
@y2k ludia su zli..uz tu jeden musel platit za vyrubane stromy. Ten pozemok neni moj. Na lv neni pisany vlastnik.aky zakon je na vyrub?
Odpovedať
@originalx na kriky, tuje a podobne drobnosti netreba nic len motorovu pilu :-), dnes padlo za vlast asi 10 tuji, len velke stromy cakaju
Odpovedať
@larker aj ked to je v chranenej krajinnej oblasti?
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 mesiacoch
Profilova fotka
Ako jste to prosim vyriesili? My máme jeden 15m strom a uvazujeme aj nad moznostou, ze by jsme niekoho zavolali, co si ho pride spilit a zaroven aj odvezie (nieco ako drevo za pracu) zatial rozmyslame ako to urobit Dakujem@larker
Odpovedať
strom nad 40 cm vo vyske 120 cm ma ohlasovaciu povinnost. strom vyrubat, svojpomocne, firmou. ja svojpomocne a usetril som cca 50 € a mam dva metraky dreva.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@mitzekatze doplním @stano4000 a ešte záleží aj či nie ste v ochrannom pásme. Však zbehnite na obecný/mestský úrad tam Vám presne povedia či máte nejakú ohlasovaciu povinnosť. Tak to určite niekoho nájdete, stačí sa spýtať v obci.
Odpovedať
a este doplnim ak svojpomocne, tak nechajte aspon 1.5 m vysku pna a lepsie sa bude vytahovat zo zeme traktorom. ak obkopavanim tak obkopat aspon 70 cm od pna do sirky a vyseknut prve 3 - 4 urovne korenov a potom vytahovat. korene rastu tak aby strom mal zabezpecenu statiku vzhladom na sklon povrchu. korene rastu lucovito, hlavne korene v 120 ° odstupoch. s hlavnych korenov idu vedlajsie, ktore rastu casto v 90°uhle na hlavne korene smerom do zeme.
Odpovedať
Profilova fotka
@stano4000 @stastnyjim ďakujem - toto všetko viem - papiere máme vybavené, je to na povolenie od ŽP aj to že sa to môže robiť iba od oktobra do marca ale my máme výnimku, výrub zasahuje do novej stavby a v tom prípade je súčasťou stavebného povolenia. Mna skôr zaujímalo či našiel niekoho kto si príde spiliť strom a odvezie si ho / zvažujeme túto možnosť, keďže nemáme priestor na skladovanie... tá časť s koreňom vyťahovaním ma veľmi zaujala (toto som sa zatiaľ nikde nedočítala, je to veľmi užitočná info pre nás - ďakujeme )
Odpovedať
Profilova fotka
@stano4000 @stastnyjim my máme výšku 15 metrov a obvod vo výške 120cm má strom cez 180cm - je to asi 40ročný smrek - korene budú riadne - budeme vyťahovať traktorom :)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?