Vyrovnanie pozemku a položenie zámkovej dlažby

Profilova fotka
potrebovali by sme zrovnat pozemok vedla domu - cca 200m2 a polozit nan nejaku dlazbu , ktora by vydrzala najazdy auta do garaze , vobec sa neorijentujem v tom kolko to cele moze stat - mate niekto konkretne tipy kde lacno zohnat niekoho kto to robi (ja som okr. LM) alebo poradit ako na to tak aby to zvladol aj amter :-D :-D :-D
Odpovedať
Profilova fotka
Technologia zamkovej dlazby :-) : doporućujem jednoznacne odbornika,ktory prevedie kvalitne zalozenie obrubnikov s presnym vymeranim pre dlazbu, aby nevznikali zbytocne dorezy u okrajov obrub. Musi byt dodrzana skladba a vrstvy materialov, ktore su nasledne prehutnovanie vybracnou doskou - Makadam 16-32 MM---- Frakcia kamena. Netreba jednoznacne zabudnut na vrstvu betonu a to vo vyske max. 10 cm s kari sietou. Beton staci len pre vjazd do garaze. Tzv . spevnena plocha v smere jazdy auta. Ak nepouzijete beton s odstupom casu sa vam moze stat, ze sa budete divat na vyjazdnene kolaje od auta :-| A naslednu rekonstrukciu vjazdu :-|
Odpovedať
Profilova fotka
@janostav no ano,beton je najlepsia volba pod zamkovu,ale si myslim,ak je dobre pripravene podlozie,je zbytocna.my problem zatial nemame aj bez betonu,a videla som aj ine hotove prijazdove chodniky od ludi co ho robili mne bez betonu a nemaju ani po rokoch najmensi problem.hlavne,aby si pozrela,ci je ta konkretna dlazba vhodna na behanie autom.
Odpovedať
Profilova fotka
do 3,5 tony postacuje 6cm hrubka dlazby :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@remperitka Nam v robote (BA) spravila jedna firma (zivnostnici) perfektnu zamkovu dlazbu. Nedavali beton, ale uplne vyrovnali podlozie - pojazdili s valcom a pod. Ta dlazba uz ma nejakych 5 rokov a je to stale krasne rovne, nic nevypadava - aj sneh sa velmi lahko odhrna. Urcite by som ich doporucil, ale LM je asi trochu daleko.
Odpovedať
Profilova fotka
@janostav @mom3 @katka8 dakujem za rady a info - este mi skuste tak od oka povedat co by to vsetko mohlo priblizne stat nech si do leta usetrim tolko penazi :)
Odpovedať
Profilova fotka
títo robia naozaj kvalitne...viem z vlastnej skúsenosti vstaving.sk
Odpovedať
Profilova fotka
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
@remperitka Dobrí deň ak máte záujem o kalkuláciu pošlite mi podklady (foto časti ktoré chcete upraviť s rozmermi plochy a rukou nakreslený skic akú mate predstavu) pokúsim sa vám to naceniť. ďakujem. ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@bkcargo poslala som info na mail :)
Odpovedať
Profilova fotka
@mom3 dakujem za kontakt x-)
Odpovedať
ak chcete najviac ušetriť, tak do toho môžete ísť s manželom sami, aj keď väčšinu práce verím že prenecháte jemu :-) v každom prípade treba si pripraviť výkop (urobte ho širší aspoň o 25-35 centy), potom spevnite podklad - tu treba radu od odborníka. Následne príde na rad drvený kameň vo viacerých vrstvách a vibračná platňa. Aj po tomto kroku však zvykne dlažba (po uložení) ešte padnúť o 1cm. Kameň samozrejme môžete pri pokladaní priraziť kladivkom aby dobre sadol. No na vjazd do garáže si zoberte radšej toho odborníka, prípadne skúste ešte dakoho, kto má s týmto prax, pretože tu už som krátky..
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?