Vyňatie z ornej pôdy

Kupujeme pozemok ako ornu podu tzn. ze si sami musime vynat urcitu cast ako stavebny pozemok (kupovany pozemok je typu C v zastavanom uzemi obce). Viete prosim niekto poradit postup vybavovania? (na akom urade, co k tomu treba..). Dakujem
Odpovedať
1
2
Stačí zájsť na príslušný pozemkový úrad a tam podať žiadosť o zmenu druhu pozemku .Tam vás budú navigovať čo je vám potrebné . Prvý krát stačí zobrať doklady od pozemku / jeho nadobudnutie / , resp. ak už máte , tak LV .
Odpovedať
Rozhodnutie o vyňatí pozemku z PPF dáva pozemkový úrad, tam Vám presne povedia aké doklady potrebujú. Určite budete potrebovať LV, snímku z katastrálnej mapy, pokiaľ sa vyníma len časť pozemku, tak aj geometrický plán a tuším 3€ poplatok ku žiadosti.
Odpovedať
Ja som pred týždňom vybavoval konečne po vyše mesiaci. Pozemok v extraviláne v Ke a trebalo mi k tomu LV, bonitu pôdy,vyjadrenia hlavného architekta mesta Košice a miestneho úradu, geometricky plán na vyňatie - 200€,bilanciu skrývky humusového horizontu poľnohospodárskej pôdy 20€, potvrdenie stavebného úradu o zlúčení stavebného a územného konania - na to som čakal 6 týždne, 33€ kolok a to je asi všetko.
Odpovedať
Profilova fotka
a ak sa môžem spýtať..viem že su 2 spôsoby ako vynať pozemok,bud ako celokalebo rozdelit na 2 časti -predzáhradku s domom a záhradu. len nám povedali že ak chceme vyňatie ako celok musí byť v časti záhrady nejaká stavba(záhradný domček alebo niečo.) máte s tým nejakú skúsenosť?dakujem
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 3 mesiacoch
Profilova fotka
@gundzer prosim o radu to tlacivo bilancie skryvky mam dat komu vyplnit a potvrdit? dakujem
Odpovedať
@milagros bilanciu skrývky robí kvalifikovaná osoba. Pozri na internete. Mne to robil jeden starší pán za 20€. Za dva dni som to mal hotové.
Odpovedať
@zuzikov ja ti skusim poradit, ako som to robila ja v roku 2007 - neviem, ci sa to nejako zmenilo....zobrala som projekt, situaciu osadenia na pozemku a s tym som sla na obvodny urad na zivotne. tam som pravdepodobne nieco este vyplnala. ide o to ze sa vyjyma iba cast pozemku, na ktorom stoji dom. ak mas este nejake otazky, pytaj, poradim ak budem vediet. potom prislo vyrozumenie, asi do 14 dni....
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 8 mesiacoch
@gundzer prosim Vas neviete mi dat kontakt na tu kvalidik.osobu - potrbujem tiez bilanciu s.h.h. A som. Ke.dakujem
Odpovedať
Profilova fotka
@gundzer @mtn doplním, že k vyňatiu som potreboval aj projekt k stavebnému povoleniu, niekde vraj stačí situácia osadenia stavby domu.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 11 mesiacoch
Kúpil som pozemok - parcelu ktorá je v LV ako orná pôda a chcem stavať RD. No najprv potrebujem upraviť terén do roviny a ešte bi som chcel aj oplotiť celý pozemok no vraj orná pôda sa nesmie ohradiť . Projekt už sa robí a preto potrebujem radu čo všetko budem musieť riešiť aby to bolo tak ako má biť . Poraďte my ak niekto už absolvoval niečo také , alebo ak niekto má s tým skúsenosti .
Odpovedať
Profilova fotka
Neviem, kde sa presne ta orna poda nachadza,ale ak je to niekde v intravilane obce nemal by s tym byt problem. Musis si najprv zavolat geodeta, aby ti to vsetko vymeral. Ked budes mat geometrak vlozis ho na kataster a cakas 30 dni. Ak budes mat v ruke LV mozes to ohradit.
Odpovedať
Profilova fotka
my ideme kupovat pozemok, ktory je rozdeleny na 2 parcely, 840m2 vpredu a 1100m2 vzadu...oba su orna poda...takze zmenim len predny na stavebny pozemok a to ako vazne si nemozeme ohradit ten druhy pozemok...? v podstate tam by sme asi mali zahradu...tak potom asi jedine zmenit ten zadny pozemok na zahradu..
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
Ohradit to mozes, len ak to uz bude na tvoje meno na LV.
Odpovedať
@pupavinka urobím Ti bilanciu! kontakt 0903173659, som odborne spôsobilá
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 3 mesiacoch
@bilancia to co je vlastne ta bilancia? kolko to stoji? kde to robite? v ramci akeho okolia?
Odpovedať
@pavol68 Ohradiť svoj pozemok aj keď je to orná pôda môžeš, ale len keď ho vlastníš v 1/1 inak len so súhlasom spoluvlastníkov. Samozrejme ak nejdeš robiť nejaký múr so základmi, ktorý podlieha stavebnému konaniu. Ja mám časť svojej ornej pôdy ohradenú. Zvieratá mi požierali úrodu a nemal som iné východisko. Mám to už tak niekoľko rokov a žiadny problém v tom nebol. Starostu v obci som o tom písomne informoval a dostal som súhlasné stanovisko.
Odpovedať
@gundzer dobry den, nemohla by som vas poprosi kontakt na toho pana? Budem vam velmi vdacna...dakujem
Odpovedať
@mirkatobi ja som z Košíc. Neviem ci by za vami on prišiel. A už ani číslo nemám. To už je viac ako 2 roky.
Odpovedať
@gundzer dakujem aj tak za odpoved :)
Odpovedať
poznáte niekoho kto robí bilanciu skrývky v okolí Púchova? Ďakujem.
Odpovedať
a musí byť z daného okolia na skývku?či je jedno z akého okolia alebo okresu je daná kvalifikovaná osoba na skrývku? my potrebujeme v okrese Nr
Odpovedať
Ako som zisťovala, tak je teoreticky jedno z akého okresu je osoba ktorá robí skrývku. Na pozemok sa nemusí ísť, čo som predtým nevedela. V každom prípade ju asi urobia lacnejšie mimo BA.
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
Diskusia pokračuje po 2 rokoch
@pavol68 Po predaji vlastného domu zostal nám pozemok o výmere 1024m2, 860m2 evidovaný ako záhrada a ostatne ako zastavané plochy a nádvoria čo by bola pristupoval cesta do záhrady,šírka prístupovej ceste je 4m,je to dostatočná šírka ak by sa na záhrade postavil RD? Pozemok sa nachádza v zastavanej častí obce, Mam otázku ako a kde získať pre kvalifikovanie záhrady na stavebný pozemok a povolenie výstavby RD? Pozemok chcem predať s možnosťou postaviť RD na pozemku?
Odpovedať
@gorda Ty sa nemusíš trápiť s vyňatím pozemku. To, čo máš, by malo stačiť na to, aby si predal pozemok. Pre istotu si zisti na miestnom úrade, či povolila výstavbu na tvojej parcele, aby si niekomu nepredal pozemok bez možnosti výstavby. Potom ten, čo tam bude stavať bude vynímať buď celý pozemok alebo iba časť v rámci stavebného konania.
Odpovedať
ďakujem za radu je to presne tak ako ste mi napísali,len čo s tím ak vám ráz povie starosta je to bezvadný pozemok na stavbu RD a keď chcem aby nám to dal písomne je problém že vraj okresný stavebný úrad má nato iný názor.Preto hľadáme odborníka ktorý má znalosti a pozná pravidla a predpis a nám to výbavy .Sme si isti že ten pozemok nemá chybu, len tí čo poznajú spôsob istého pána zo stavebného úradu nás chápu a asi spolu so starostom máju nejaké očakávanie od nás.
Odpovedať
@gorda Ak je pozemok v územnom pláne určený na výstavbu RD, tak okresný úrad nemôže nič, územný plán prešiel schvaľovaním aj okresom. Ak obec nemá územný plán, treba na vyňatie súhlas obce so stavbou a písomné potvrdenie pre pozemkový urad, že pozemok je určený na výstavbu RD. V takom prípade však pozemkový môže nevynat, ak by tam bola vysoká bonita napr.
Odpovedať
Dobrý deň, pred nedavnom som kupil pozemok ornú pôdu C mimo zastavaneho uzemia 1033m2 šírka pozemku je 15m, chcel by som tam do budúcna postavit dom, o dakych 100m je vystavba novej ulice a pod pozemkom je stará ulica s domami. Ako mam pokracovat aby som to prehodil na stavebny pozemok a kolko to bude z hruba stát okres Brezno? Môžem IS dotiahnut k pozemku aj ked neni ako stavebný ?
Odpovedať
@denis469 To je pekné, že máš pozemok, ale to neznamená, že keď má niekto pozemok, môže na ňom postaviť čokoľvek (myslím tým dom). Treba najprv zájsť na miestny úrad a zistiť v Územnom pláne mesta alebo obce, na čo je určená tá oblasť, kde máš pozemok. Ak je určená na malopodlažnú výstavbu, a to nie iba výhľadovo, tak môžeš začať vybavovať veci. Ak tam výstavba povolená nie je, tak si kúpil pekelne drahé pole a môžeš tam pestovať zemiaky. Ak v tej oblasti bude povolená výstavba, budeš môcť po schválení správcami sietí dotiahnuť siete na vlastné náklady. Samotné vyňatie nie je finančne náročné. Ale potom stavebné práce, napr. aj to pritiahnutie sietí, je náročné na financie, čas, vybavovanie a nervy. A má ten pozemok vôbec priamy prístup z verejnej komunikácie, t.j. z obecnej cesty?
Odpovedať
@denis469 Chod najprv na obec alebo mesto, v ktorom je pozemok a zisti si uzemnoplánovaciu informáciu, čiže, či je ten pozemok určený na výstavbu. Pokiaľ nie je, tak si kúpil ornú pôdu, na ktorej nemôžeš stavať. Možeš akurát sa snažiť o zmenu územného plánu. Ak je tam možné v zmysle uzemného plánu stavať, tak treba ísť na pozemkový a lesný odbor okresného úradu a tam ti povedia, čo budú potrebovať. Ak obec nemá územný plán, tak ti starosta môže dať potvrdenie, že pozemok je určený na výstavbu, ale neviem, či to bude pozemkový a lesný akceptovať. A ako povedal chrobak7, bez pristupovej cesty, aj keby bol pozemok určený na výstavbu, tak nič nepostavíš.
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?