Vyňatie pozemku z pozemku s 9 spolumajiteľmi

Zdravím, som vlastníkom pozemku, ktorý vlastní viacero spolumajiteľov. Ja vlastním 1/9 pozemku z celkovej výmery 38 540m2. Chcem sa spýtať, či sa môžem od ostatných majiteľov odlučiť a moju časť z celkovej výmery vyňať z tých 38 450m2 a vytvoriť ako keby nový pozemok, ktorého vlastníkom budem iba ja. Ďakujem za rady.
Odpovedať
@mar1ek1 Môžeš, ale iba so súhlasom všetkých ostatných vlastníkov.
Odpovedať
@mar1ek1 mozes, ale musia vsetci suhlasit a ked chces vlastnit ty sam svoj podiel 1/1 takk si musis urobit geom. plan a potom prepises tu parcelu z ostatnych vlastnikov na seba, samozrejme, predtym musis vediet ci nato pristupia a svoj podiel musis dat zakreslit tak aby oni mali pristup na svoj zbyvajuci podiel pozemku. idealne a aj menej nakladne by bolo, keby ste sa dohodli a dali zakreslit vsetky pozemky spolu a kazdy by si vzal svoj a bol sam vlastnikom+ dohodnut sa na pristupovej ceste, ak to chcete do buducnosti ako stav. pozemky musite mat vyjadrenie obce/mesta, ze sa tam v buducnosti planuje vystravba a ze je to v sulade z uzemnym planom. pretoze darmo sa vy dohodnete, vysporiadate medzi sebou, ak nebudete mat vyjadrenie, ze s tym mesto/obec suhali, nezapisu ta-vas ako noveho majiteal pozemku, zostane pv. stav.
Odpovedať
Pozemok je určený v územnom pláne na výstavbu, s tým problém nieje. Problém je skôr v tom, že ostatní spoluvlastníci majú adresy v USA, Francúzsku, a pod., takže dohodnúť sa s nimi bude väčší problém.
Odpovedať
najednoduchsie je odkupit ich podiel, potom dat zamerat, spolu s ostatnymi zvysnymi a podpisat si navzajom .
Odpovedať
Ešte otázka, čo znamená táto modrá čiara ( http://prntscr.com/h3zd0t ) v katastrálnej mape? V legende to neviem nájsť. Ďakujem.
Odpovedať
@mar1ek1 graficky znázorňuje hranicu medzi pozemkami v zastavanom a mimo zastavaného územia. Predpokladám, že pozemok v podielovom spoluvlastníctve, z ktorého chceš odčleniť svoj podiel 1/9 je mimo zastavaného územia. Pokiaľ je celý pozemok určený na zastavanie v zmysle platného ÚP, tak odporúčam rozdeliť ho GP na jednotlivé stavebné pozemky. Zároveň by ste ako spoluvlastníci podpísali dohodu o zrušení podielového spoluvlastníctva. http://www.hurtaj.sk/zrusenie-a-vypor...
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?