Vyňatie pozemku

Profilova fotka
Chcela by som sa spytat,ci nema niekto skusenosti s vynatim pozemku z extravilanu do intravilanu.Na krajskom pozemkovom fonde nam povedali ze najblizsia zmena uzemneho planu je mozna az za 10 rokov.Ale dostala sa ku mne informacia ze sa to da aj skor formou nejakeho dodatku alebo take nieco.Ma s tym niekto skusenost??????????????????????
Odpovedať
@monny333 Mi máme vyňatých 300 m ako "pripravovaný zámer", čiže pozemok nie je vyňatý hneď, ale máme len stanovisko Pozemkového úradu o súhlase s pripravovaným zámerom a toto nám postačovalo k vydaniu stavebného povolenia.
Odpovedať
@monny333 pozemok sa nedá vyňať z extravilánu do intravilánu. Nejako v roku 2009 sa to pokúšali upraviť nejakým zákonom, alebo neviem čím, ale neprešlo to. Čiže určite sa nedá vyňať pozemok z extravilánu do intravilánu. Predpokladám, že to chceš vyňať kvôli stavbe RD. Neboj stavať môžeš aj v extraviláne, stačí ti len stanovisko obce, že s tým súhlasia. Musíš iba vyňať pôdu ( volá sa to zmena kultúry) z PPF na pozemkovom úrade. Podľa toho čo máš napísané na liste vlastníctva.
Odpovedať
Profilova fotka
martin85:cize ak pridem na pozemkovy urad a poviem ze by som chcela vynat napr 200 m stvorcovych na stavebny pozemok tak tam kludne mozem stavat bez nejakych problemov?
Odpovedať
@monny333 teoreticky môžeš, treba si však najprv pozrieť na obci UPN Obce, či je výstavba v súlade, alebo nie je. Ak je, tak nemáš problém, ak nie je, tak je to na starostovi, či ti podpíše stanovisko, resp. či ti dá vyhotoviť nejakú urbanistickú štúdiu, ktorá sa v budúcnosti premietne do ÚPN Obce. a nezabudni vyňať viac m2 ako je plocha domu, stavebný pozemok je aj prístup k domu, čiže ak máš dom široký napr. 10 m a od cesty ku domu máš napr. 8 m, tak treba vyňať 8x10 m + pozemok pod domom. Aspoň ja by som to tak urobil. Ale určite ti viac povedia na pozemkovom ako máš konať. A ešte otázočka či tam budeš mať všetky Inžinierske siete, keďže sa jedná o extravilán, máte ich tam?????????
Odpovedať
@martin85 ahoj tak to zaujima aj mna.. mam pozemok pri intravilane,asi nejakych 80m a asi aj menej. od posledneho domu. su to zahrady. tiez mi na krajskom urade povedali, ze mozem vynat iba tolko kolko potrebujem na stavbu domu ale na mestkom urade mi povedali, ze sa tam neda ani len chatka postavit.. tak co je potom pravda?? myslis, ze keby starosta povolil tak by sa tam stavat dalo?? lebo su to pozemky myslim okolo 24 ich tam je rovnakych 12 na jednej strane a 12 oproti. cesta je tam vyvalkana, polna.. kde sa mam na koho obratit?? =-)
Odpovedať
Profilova fotka
no siete su tam neni ale to nieje problem.Napr.elektricky stlp je skoro na pozemku,plyn je asi tak 20m od pozemku a voda bude studna plus obecny vodovod.
Odpovedať
@monny333 to ci IS niesu problem ti musia povedat plynari,elektrarne a vodarne-moze sa stat ze ta nenapoja koly kapacite.
Odpovedať
Profilova fotka
no to som si uz zistovala a povedali ze nieje problem,pretoze asi tak 30m od pozemku sa uz jeden dom stavia a ma vsetky IS
Odpovedať
@monny333 povedali alebo napisali? Poznam ludi,ktori maju podobny pozemok akurat na koselie a sadenie zemiakov. Elektrika by dalsiue domy uz neutiahla a novy trafak zadara im nikto neurobi.
Odpovedať
Profilova fotka
Ono bol to zistovat priatel kedze v kazdej tejto institucii(elektrika,plyn,voda.......)ma vela znamych.Dokonca uz vybavil aj suhlas od obce na vystavbu.
Odpovedať
my sme tiež vyňali pozemok v extraviláne na stavebný, a bolo to tuším v roku 2008, dokonca sme mimo zastavaného územia, mimo obce, stavebný úrad nechcel povoliť stavbu no všetko bolo na starostovi a ten súhlasil a tak súhlasil aj stavebný úrad. a čo sa týka inžinierskych sietí, na našom pozemku máme betónový stĺp na elektriku, plyn nebude a vodu budeme mať vlastnú, i keď momentálne nám vyschla, i bez vody by nám to vraj skolaudovali, na úrade nám povedali, že tam uvedú že voda bude dodávaná v plastových fľašiach a na wcko a tak bude už teraz neviem ako to povedal, ale chcem tým povedať že všetko je na úradníkoch, tak veľa šťastia
Odpovedať
@monny333 ak máš súhlas od obce a postaví sa za teba starosta, tak podľa mňa nemáš problém. Len dotiahnutie tích IS bude dosť drahé...
Odpovedať
Článok sa načítava...
@bona69 nechcem sa hádať, ale podľa mňa ti to neskolaudujú ak nemáš vodu. Však voda a elektrika je základ. Skolaudovali by ti to možno ak by si uviedla, že sa jedná o rekreačný objekt (chata) a nie o RD. Kvôli menším banálnostiam ti stavbu neskolaudujú a tobôž kvôli vode.
Odpovedať
@martin85 nemas pravdu..ak maju studnu tak neni problem..elektrina však musi byt vedena zemou a nie nastlpe..ale to nie je problem..treba komunikovat so ZSE distribucia
Odpovedať
@katarinka2010 ak majú studňu legálne, čiže to prešlo cez životné prostredie, tak v poho, ale veď uvidla, že im vyschla, tak im to asi ťažko skolaudujú. Čo ak sa to bude opakovať častejšie, že im studňa vyschne....zhodou okolností pri kolaudácii
Odpovedať
@martin85 prosim ta, co znamena studna legalne?,,,my sme vybavovali vyjadrenia asi 8 firiem-vodari,plynari,,,ze suhlasia s vybudovanim, nakolko je to v sulade atd,,,myslis, ze je to vedene ako vodna stavba, alebo ohlasenie,ci treba aj st.povolenie?
Odpovedať
@doma1 musíš mať súhlas z obvodného úradu životného prostredia, či môžeš alebo nemôžeš kopať studňu... a neviem uvisť či sa to ohlasuje, alebo treba stav. povolenie.
Odpovedať
@martin85 pokial studnu ešte len idu robit..potrebuju povolenie ak už studnu maju žiadne povolenia na nu nepotrebuju
Odpovedať
@katarinka2010 tak keď bona 69 uviedla že im vyschla tak predpokladám, že sa bavíme o studni a nie o nejakej mláke. Ak vyschla tak tam asi nieje voda, preto musí kopať hlbšie, resp. inde a tam budú musieť osloviť OÚŽP. A kedže vyschla tak tam nie je voda - tak im to asi ťažko skolaudujú...
Odpovedať
@martin85 v pohode, to bol len spomenutý extrém, ktorý nám dúfam nehrozí, máme studňu 20m hlbokú no pre tieto suchá nám zmizla voda, preto ju musíme prehĺbiť, preto verím že do kolaudácie ju budeme mať, resp. musíme mať, ale v pohode, každý má názor:)
Odpovedať
Profilova fotka
Martin85:Vsetky siete chceme tahat(obrazne povedane)svojpomocne.Nam pridu len skontrolovat ci je to v poriadku a zapojit.
Odpovedať
ahojte, chcem sa opýtat ci k ziadosti na vynatie (preklasifikovanie) pozemku v extravilane je nutný aj suhlas obce? lebo starosta nam robi celkovo dost problemy so suhlasom ohladom stavby rekreacnej chcatky.
Odpovedať
Profilova fotka
prosim vas AKO moze byt v katastri v dokumentoch na xy tisíc metrov pody napísana veta: List vlastníctva k danej nehnuteľnosti nezaložený. toto mi hlava neberie. to akože nie je nikoho???
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?