Vynatie ornej pody

Profilova fotka
Ahojte chcem sa spytat ziadaju od nas na pozemkovom lv s potvrdenim bpej to je nejaky iny ako obycajny list vlastnictva? A este ziadaju projektovu dokumentaciu. Ten projek davame cely ako na stavebny urad? Vratia nam ho alebo je potrebne si urobit kopiu? Ak moze byt kopia mozme ju dat na pozemkovy? Dakujem pekne za odpovede
Odpovedať
Profilova fotka
@certik4511 Ahoj, musíš si vypýtať LV s BPEJ a áno chcú celú projektovú dokumentáciu, ktorú ti potom vrátia.
Odpovedať
@certik4511 pokiaľ je pozemok v zastavanej časti, tak vyžiadať na katastri potvrdenie BPEJ podľa parc. č., kópiu z KN územia a požiadať s 3 € poplatkom o súhlas na užívanie poľnohosp. pôdy na nepoľnohosp. účel buď celú parc., alebo iba časť parc. s údajom o výmere v m2. Zmenu druhu pozemku na KN vyznačia s právopl. kolaud. rozh., GP porealizačného zamerania stavby (predkladá sa ku kolaudácii) a písomným súhlasom z OÚ, odboru poľnohosp., ktorý bol vydaný k vydaniu stavebného povolenia..
Odpovedať
@certik4511 @zvalik To nie je LV s BPEJ, ale to je informácia o BPEJ daných parciel. To je iný dokument, ale platí sa za ten výpis tuším 8 €. Vydáva to tiež kataster. Projektovej dokumentácie musíš mať viac vyhotovení - najmenej 3 sady. 2 idú na stavebný úrad, jeden si ponechávajú, jeden ti po označení všetkých strán a príloh vrátia spolu so stavebným povolením. Podľa toho budú potom kolaudovať. Jeden potrebuješ pre stavebnú firmu alebo pre majstrov počas stavby, aby ti nezničili ten označený. Na pozemkový fond nemusíš dať celý projekt. Im stačia kópie najdôležitejších strán - spýtaj sa ich, ktoré potrebujú. Ja som dával iba situáciu osadenia stavby okrem iných podkladov.
Odpovedať
Profilova fotka
@janetbla dakujem je to v intravilane ale v nezastavanej casti buduju sa tam domy. Budeme to mat za poplatok 33€ a dakujem @chrobak7 ano mam 3 ks projektu len som myslela ze stavebny si nechave obe nevedela som ze nam potom vratia. A dakujem za odpoved
Odpovedať
Profilova fotka
A ked odomna nepytali katastralnu mapu tak im to netreba? A este sa spytam davali sme projekt s osadenim domu a pytaju aj geometricky plan myslela som ze to je to iste ale asi nie vsak?
Odpovedať
@certik4511 Geometrický plán pozemku ale taký kde je vidno kadiaľ ide tá bonita pôdy/ píšem to ako som si to zapamätal/ ak tam máte nejakú a aj koľko to robí m2. Opýtaj sa geodéta on bude vedieť.
Odpovedať
@certik4511 Ty ideš pravdepodobne staviať na Ečkovej parcele. Pokial je zahrnutá v územnom pláne obce na vystavbu nepotrebuješ žiadnu bonitu. Musiš si dať urobiť geom. plan a atomatický ju kataster zmeni na Cečkovu. Tam už netreba nič vyňať.
Odpovedať
Profilova fotka
@chrobak7 Ahoj Chrobak, no vidíš mne stačilo dať ten LV z BPEJ a celú projektovú dokumentáciu, okrem toho aj iné papiere, pretože my sme v navrhovanom územnom pláne obce a a ešte aj na bonite 3 ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@ruren nie ideme stavt na Ckovej parcele
Odpovedať
@certik4511 http://www.geodetmt.eu/vynatie-pozemku/ Prečítaj si toto . Mne robila táto firma všetky zamerania a dali overiť aj geometráky.
Odpovedať
Profilova fotka
Ak vynimam celu parcelu tak mi staci katastralna mapa z vyznacenym pozemkom? Piatok som sa nedovolala uz nikde tak netusim ci katastralnu mapu ci nieco zakreslene ne pozemku. Ano citala som ten clanok vyssie.
Odpovedať
@certik4511 Keď vynímaš celú parcelu tak netreba GP. GP sa dáva iba vtedy, keď rozdeľuješ parcelu na 2 časti - tú ktorú vynímaš na stavebné účely a tú, ktorá zostáva orná pôda (alebo iná poľnohospodársky pôda).
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
Dakujem za odpovede. Este sa spytatm vynimame parcelu v extravilane velkost parcely 710m2 na pozemkovom povedali ze 250m2 sa nezapocitava cize ostava 460m2 bonita vysla 2€ za m2. A to sa chcem spytat mi budeme nieco platit za tie zvysne m2 za tych 460m2 x2€? Alebo ako to mam chapat. Je lepsie vynat celu podu alebo len pod domom? Dakujem
Odpovedať
Profilova fotka
@certik4511 Áno budete platiť, preto sa vyníma pôda len pod domom, garážou, chodníkom a terasou. Nám vychádzala bonita 10,-€ za 1m2. Takže sme celú nevynímali...
Odpovedať
Profilova fotka
Ok dakujem tak to radsej asi prehodnotime este.
Odpovedať
Profilova fotka
@certik4511 My sme sa presne zmestili do tých 250 m2, čiže sme nemuseli nič platiť. Ale geometrický plán na vyňatie pôdy tiež nie je lacný, nás to vyšlo 227,- €, ale lacnejšie než vyňať celý pozemok. ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@zvalik ano mas pravdu nieje lacny ale zase lacnejsi ako vynimat celu podu. Tak asi pojdeme iba do vynatia domu. To zalezi na nas ako sa rozhodneme ci? A dakujem za odpoved
Odpovedať
Profilova fotka
Jasné, že na Vás! Nikto ťa nemôže nútiť vyňať celý pozemok! Nájdi si dobrého geodeta, ktorý sa bude snažiť vyňať ti len to maximum a nič navyše! Ahoj!
Odpovedať
@certik4511 odporúčam vyňať aspoň polovičku výmery, lebo keď budete chcieť nejaký záhradný altánok, tak budete musieť znovu prejsť celým procesom vynímania a tak už budete mať plochu vyňatú..
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?