Vymena so štátom

Ahojte. Myslíte ze by bolo mozne zamenit pozemok v extravilane obce vedeny ako Eckova parcela, ktory ma vyssinvyznam.a bude zrejme zaradeny ako pozemok pod štátny podnik a zamenit ho za eckovu parcelu v zastavanej casti obce? Ide o tomze parcela ma vyzbam pre stat ale je mozne zeby nejakou dohodou s obcou mohla parcelu prellozit na ukor obce?
Odpovedať
@truly Silno pochybujem. Ak bude mať o ten pozemok štát, tak ho od teba iba odkúpi, alebo ti ho vyvlastní. A ma vobec ten istý subjekt v obci stavebný pozemok?
Odpovedať
@chrobak7 ako myslis stavebný? Islo by len o zamenu eckova orna za eckovu ornu. Zatial ide len o vykup ale este výzva neprebehla. Vymenil by som svoj inde v poli kde ma byt oodnik a priemys. park za ten co je obecny v rovnakom katastrálnom za mojim domom.
Odpovedať
@truly Tu sa darmo pýtaš, nikto ti to zodpovedne ani záväzne nepovie. Treba osloviť ten subjekt, ktorý vykupuje. Je to ten istý subjekt, ktorý vlastní tú ornú pôdu v intraviláne?.
Odpovedať
@chrobak7 ved to ze nie. V intraviláne je to obec. Obecný pozemok. Preto ma len tak napadlo uvazujem.hutam ci niecontake je vôbec možné. Mozno ani nie. Mozno by tym vznikol precedens ktory by zrujnoval obec aj stat a vsetky pozemky. Asi každý by chcel zamenu za nieco ine a v obci. Preto zrejme len vykupujú a nic ine
Odpovedať
@truly je to možné čo sa týka obce 😂viem ze u nás na dedine takto zamienali pozemky, či už išlo o ponuku od obce alebo od občana samozrejme musel byť obojstranný záujem o výmenu.
Odpovedať
@truly @truly rozumiem dobre že tvoj pozemok chce/potrebuje štát /isto štát?/ a ty chceš náhradu obecný pozemok? Tak to isto NIE.
Odpovedať
@johny27 jqsne to viem a poznam @fidorka7 ano štát, yiz si myslim ze skor nie
Odpovedať
@truly Určite nie. My napr. musíme odkúpiť od Slovenského pozemkového fondu pozemok pod cestou (za 60€/m2) a potom cestu aj ten pozemok odovzdáme mestu za 1 €. Navrhovali sme, aby si to mesto rovno od SPF odkúpilo, alebo previedlo. Nesúhlasili. Ani SPF nechce prísť o peniaze, tiež to neprevedú do majetku mesta bezplatne.
Odpovedať
záleží od samotnej obce, či bude vedieť zamenený pozemok nejak dobre využiť..
Odpovedať
@tomis12 tak obec nevyužije nič ale štát ano. Ako viem že možno je to hovadina, len čisto teoreticky či môže štáť vstupiť do zameny s podriadenou samospravou. Zas ak by to takto riešili tak by si menila pozemky asi každá osoba za pozemok v dedine
Odpovedať
by som povedal, že to nebude také jednoduché, osobne ani nepoznám nikoho, kto by takto zamieňal pozemky
Odpovedať
@truly Samospráva nie je podriadená štátu.
Odpovedať
Článok sa načítava...
To velmi silno pochybujem, ze by s takymto niecim suhlasili, podla mna keby ten pozemok chcu tak ho od teba kupia za par euro, oni by si uz nasli dovod preco
Odpovedať
Ahoojte,potrebujem radu.s priateľom chceme kupit pozemok a stavať dom,priebezne sme si boli zistovat kadial treba ťahať vodu a elektrinu,problém je v tom ze kusok parcely kadiaľ by sme kopali patrí slovenskému pozemkovemu fondu a preto sa chcem opýtať,či ste mali niekto ten isty problém,ze či ste to od SPF odkúpili alebo prenajali ci nebol s tym nejaky problém,lebo keď tam chceme poslat žiadosť,musíme byt uz vlastníkmi pozemku a musime mat vypracovan y projekt domu a bojime sa ze ak kupime pozemok,ze nám to ten pozemkovy fond nepodpise..dakujem za vsetky odpovede 😊😊
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?