Vydržanie

Dobrý deň, vedel by mi niekto povedať , ako je to s pozemkami, ktoré boli zaradené do ROEP ? Je možné vydržanie potvrdené notárom alebo je to už možné len určovacou žalobou na súde ?
Odpovedať
@palimi Asi si musím odpovedať sám, palimi zaplať si advokáta a budeš o niečo múdrejší
Odpovedať
Profilova fotka
@palimi vydrzanie nie je mozne. tento ofuck uz konecne skoncil.
Odpovedať
@mgx ten pozemok už bol vydržaný vydržaný, ale až po schválení ROEP
Odpovedať
Vydržanie možné je (cestou súdu to bude podľa pripraveného návrhu možné až v budúcnosti), akurát na vydržanie nestačí potvrdenie notára. Vôbec nie je možné vydržanie, ak SPF zastupuje takzvaných neznámych vlastníkov.
Odpovedať
@draik nejak si protirečiš, píšeš, že vydržanie možné je, ale nestačí potvrdenie notára a pritom cestou súdu to bude možné až v budúcnosti. Tak potom aké vydržanie možné je ???
Odpovedať
@palimi Inštitút vydržania ako taký existuje, ale nestačí len prísť za notárom, aby ho vystavil. Vyjadruje sa napr. aj obec.
Odpovedať
@palimi Vydrzat majetok vo vlastnictve zakonom urcenej pravnickej osoby nieje mozne... okrem toho kedze predpokladam ze uz davno vies ze pozemok nieje tvoj tak sa neda uplatnit ani ustanovenie o opravnenosti drzby a dobromyselnost vydrzatela... Osobne si myslim ze v dnesnej dobe uz nieje mozne vydrzat majetok, no je tu sanca ak by sa jednalo o nejaky spor z pred desiatok rokov...
Odpovedať
@palinoba Je možné aj teraz vydržať, ak napr. v minulosti vlastník a nadobúdateľ podpísali zmluvu a pod., ale nebola riadne zapísaná, pričom nadobúdateľ pozemok užíva. Teda je splnená podmienka dobromyseľnosti, bez ktorej nemožno vydržať pozemok, ktorý má vlastníka (fyzickú či právnickú osobu; inak SPF nemusí byť vlastníkom, "len" tých neidentifikovateľných zastupuje).
Odpovedať
@draik ano, notár sa vyjadruje na základe predložených dokladov, ale stále ide o potvrdenie notára, kde vydržiavaš vlastníctvo.
Odpovedať
@palinoba stále je to možné, pýtam sa ale, či je to možné aj keď bol pozemok zaradený do ROEP, ktorý už bol schválený
Odpovedať
@palimi Keďže má vlastníka, tak bez ďalšieho, ako je uvedené vyššie, nie.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?