Vyberame pozemok - co si treba overit?

Ahojte, zaciname s vyberom pozemku a mala by som zopar otazok: 1. Kupili by ste pozemok, nad ktorym su elektricke vedenia a priamo na pozemku 1 stlp? V uzemnom plane mesta je navrhnute ich odstranenie. Ide o byvalu zahradkarsku oblast, v ktorej zacinaju vyrastat domy. 2. Je vyhodou alebo skor nevyhodou, ak ma susediaci pozemok 22 majitelov, medzi nimi aj nezvestnu osobu? Zrejme sa na nom v blizkej buducnosti nebude stavat, ale ak by sme potrebovali na nieco ich suhlas, vidim to ako velky problem. 3. Na co vsetko si dat pozor, co odporucate preverit a kde ziskat vsetky informacie? Dakujem
Odpovedať
Zdravím, 1., Vypitajte od mesta písomne že ten stĺp bude odstránený, navrhnuté neznamená že aj bude odstránený. Tu na fóre môžete veľa prečítať o možné problémy. 2. Ak chcete stavať atď. tak potrebujete súhlas od susedov, v tomto prípade od všetkých majiteľov 3. Všetky informácie získate na miestnom stavebnom úrade. Určite tam choďte !!!!!!
Odpovedať
Velky problem hlavne s tymi susedmi... ku stavebnemu povoleniu suhlasy vsetkych a niekolko krat... do toho by som nesla
Odpovedať
Žiadny súhlas nepotrebuje....
Odpovedať
Profilova fotka
@majink nas pozemok susedi s nevysporiadanym pozemkom s vela vlastnikmi. Ziadny suhlas od nich stavebny urad nevyzadoval, ale ci vas bude si treba overit.
Odpovedať
Vidim, ze to bude narocnejsie, nez som ocakavala :-S @norcima viete mi napisat aj dovod, preco nebol potrebny suhlas? V pondelok sa teda poinformujem na stavebnom urade. Na co by som sa este mala popytat?
Odpovedať
Toto je fáma medzi ľuďmi, že treba nejaké súhlasy susedov. Pokiaľ stavebník dodrží stavebný zákon, čiže stavia v zmysle územného plánu, má dodržané odstupy, tak susedia sa môžu aj na hlavu postaviť a nedokážu stavbe zabrániť. Susedia sa v rámci konania môžu ale nemusia vyjadriť, pokiaľ sa nevyjadria, považuje sa to za skutočnosť, že nemajú námietky. Ak je viac susedov, nič to nemení na veci, akurát sa možno oznámenie o konaní a stavebné povolenie budú doručovať verejnou vyhláškou.
Odpovedať
@majink súhlas suseda netreba ... ak Vám nevadí že si počkáte cca 3 týždne a potom cca 1,5 mesiaca ... uplynie lehota na vyjadrenie ... ak Vám stavebko neponáhľa tak nepotrebuje súhlas ...
Odpovedať
Bod 2 si urcite preverte na prislusnom stavebnom urade, tzn. Co v pripade ak niektory z vlastnikov neprevezme postu napr. o zacati stavebneho a uzemneho konania. Pred kupou pozemku by som si preveril aka je tam poda (susedia, geo prieskum...) niektore pody ako napr. ilovita mozu zbytocne predrazit stavbu...a nie malo ak je to napr este aj v svahu
Odpovedať
Profilova fotka
@majink jednoducho na urade povedali, ze tych vlastnikov je tam vela, im posielat nic nebudeme, ze to by bolo na dlho. A stalo sa :-). Skuste pozret moj blog, tam su veci co by vas mali zaujmat pred kupou pozemku.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?