Vybavenie prístupu k pozemku

Dobrý deň, je tu niekto kto by vedel pomocť s vybavením prístupu na pozemok?
Odpovedať
Kým riadne nepopíšete problém, tak sa okruh zužuje.
Odpovedať
Problém je taký, že medzi mojím pozemkom a cestou je 5m co nepatri nikomu, takže nemožeme si doviest pripojky k pozemku a dostat povolenie na stavbu.
Odpovedať
@albusa co to znamena ze nepatri nikomu? neexistuje LV?
Odpovedať
@albusa pozemok vzdy niekomu patri.. Ak nie je LV, tak musis bud skocit na kataster a zistit to tam, alebo ta poslu do pozemkovej knihy a zistis to tam..
Odpovedať
niečo podobne som riešil minulý rok, kupili sme dom a ked som chcel prípojku plynu zistil som, že brána a kusok pozemku nieje moja, pozemok patril mestu čo bolo asi jednoduchšie a odkúpili sme ho inak by som nemohol vybudovať prípojku. Zisti komu to patrí a skús sa dohodnúť na odpredaji. vela šťastia
Odpovedať
Proste pozemok nepatri nikomu, to nam aj na katastry povedali, vraj niekde sa stala chyba. Teraz musia robit novy geometrak na to a potom to budu dalej riesit, popripade to daju na SPF..jedna velka katastrofa :-(
Odpovedať
To s ateda nacakate :-( a kto to vsetko plati,ked pozemok nepatri nikomu?
Odpovedať
@albusa potrebuješ to kvôli stavebnému povoleniu? Ak to teda nikomu nepatrí, tak stavebný úrad nemá koho osloviť, resp. neverím že si toto na stavebnom úrade všimli. Vybavte si prípojky, spravte ich a potom keď sa bude vedieť komu to patrí, tak to potom doriešite.
Odpovedať
@stastnyjim sice je to take "Slovenske" najskor stavat a potom legalizovat len neviem co na to povedia el./plynary/vodary.Pokial s tym nemaju problem tak asi najlepsie riesenie. Co pristupova cesta k pozemku?
Odpovedať
@slabak píše o 5 cm medzi jej pozemkom a cestou, ktoré nevlastní nikto. Takže logicky buď to patrí k jej pozemku, alebo k pozemku k ceste. Ja som písal iba o prípojkach, el/plyn/vodari s tým nemajú najmenší problém, pokým tadiaľ nejdú už ich existujúce siete. Čo by si robil ty? Očividne niekto niečo dokafral, resp. si zle prečítal geometrický plán.
Odpovedať
Profilova fotka
@stastnyjim 5 m ;-)
Odpovedať
@stastnyjim Aj keby to bol 1mm tak je to problem.Kto urobil chybu nie je pre uradnikov podstatne.Raz nesusedis mas problem. Ja s tebou suhlasim,urobil by som to tiez tak
Odpovedať
Článok sa načítava...
@stastnyjim 5cm nam kataster vysvetlil ze kedysi sa kreslilo ceruzkami a tak vznikla odchylka. 15 rokov nevyriesitelny problem. Ale majitelia su jestvujuci,takze da sa to osetrit. Ale ona pise o 5m.
Odpovedať
@nicicka @slabak @atlaska zle som si prečítal. Preto sa mi zdalo čudné že by existoval pozemok úzky 5 cm. :-D Beriem všetko späť čo som napísal. @albusa takže ak nemáte prístup k pozemku, cez tých 5m čo tvrdíš že nikto nevlastní, tak Vám stavebný úrad ani nesmie vydať stavebné povolenie ani na prípojky, ani na dom, na plot a ani na psiu búdu. A ak aj sa nájde majiteľ a ten Vám ten 5m pás nebude chcieť predať, ani dať vám právo prechodu a prejazdu, tak máte smolu a nikdy tam nič nepostavíte. Pozemok je de fakto bezcenný.
Odpovedať
A čo tak vyvlastnenie :) ak sa o to staráte min 10 rokov :) aj to by bola šanca
Odpovedať
@fuso haha, asi si myslel vydržanie, to možno tak voľakedy, teraz ťažko, musel by si preukázať dobrý úmysel.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?