Vodovod/hadica (pripojka) bez povolenia na sukromnom pozemku

Ahojte, mam taky problem na pozemku, ze zahradkari si este v 80-tych rokoch cez uz moj zdedeny pozemok natiahli vodovod resp. vodovodnu pripojku bez akehokolvek povolenia. Bol som sa informovat na vodarniach co sa s tym da spravit, no oznamili mi, ze sice oni dodavaju cez tu pripojku vodu zahradkarom, no ta rura im nepatri a majitel tejto rury je pre nich neznamy, no z tejto rury su ku jednotlivym pozemkom riadne vyvedene merace na pozemky kde normalne vodarne dodavaju vodu. V pripade poruchy mi povedali, ze oni len zastavia vodu ale opravu realizovat nebudu, ze to musi majitel rury. Na pozemku nie je ziadne vecne bremeno. V pripade poruchy musim umoznit opravu sukromnej osobe ktora nie je distributor vody? co ak neumoznim opravu, tym padom vodarne zrusia uplne dodavku vody pre nich lebo majitel potrubia nedokaze odstranit poruchu? Ja nechcem nikomu robit zle ani nic podobne, no na tom mieste mam v plane stavat dom na byvanie a ta rura mi tam zavadza, mal som ochotu to riesit s vodarnami no tie prekladku realizovat nemozu a ako som pisal rura bola tahana bez povolenia. Moze si vlastnik aj vydrzat vecne bremeno? Neviem vobeec ako to teraz riesit. Dakujem za kazdu rozumnu radu.
Odpovedať
V záhradkárskych osadách sa to tak štandardne robieva. Vodárne dovedú vodu na kraj osady, dajú 1 vodomer, všetko za je už v réžii záhradkárov. Čiže vo vašom prípade osloviť záhradkárov, vysvetliť situáciu (že plánujete stavať a zavadzia) a či sú ochotní investovať do prekládky vody. Ak nebudú chcieť, upovedomiť ich, že vodu odpájate a nech si riešia vodu ako uznajú za vhodné.
Odpovedať
@kavko001 A ty máš vodu odkiaľ? Tiež z tej prípojky? Alebo máš samostatnú, vlastnú pripojku vody?
Odpovedať
@chrobak7 ja tam vodu este nemam napojenu ale vzhladom na velkost pozemku mam asi 4 moznosti odkial spravit pripojku, kazdopadne zahradkari maju tuto "ruru" natiahnutu presne cez stred mojho pozemku bez akehokolvek povolenia s tym, ze s nimi nie je velmi rec na nejaku dohodu, ich taky "veduci" je tazky komunista ktory si mysli, ze moze vsetko.
Odpovedať
@kavko001 A majú možnosť viesť ten vodovod inde? Napr. cez iný pozemok?
Odpovedať
@chrobak7 samozrejme, ze mozu to viest aj cez moj pozemok s tym problem nemam ale niekde po hranici pozemku a nie cez stred pozemku no ja uz teraz viem, ze ak by som im to aj navrhol tak ma poslu do zadku ze oni nic prekladat na svoje naklady nebudu a zacnu spekulovat ako zriadit vecne bremeno, ved vodu maju a to ze ja mam zasah do vlastnickych prav ich vobec netrapi.
Odpovedať
Zavolaj na vodarne nech odstavia vodu a vybagruj im hadice,potom sa zobudia
Odpovedať
jasne, treba to riesit/vybagrovat cim skor, pokial nestihnu to vecne bremeno.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?