Vlastníka na liste vlastníctva sa nedá nájsť

Dobrý deň. Chcem kúpiť pozemok, už vlastním 2/10, 1/10je na súde je tam veľa vlastníkov, a na 1/10 majiteľ nereaguje aj keď žije. Problém nastáva pri6/10 kde majiteľ síce je zapísaný na LV aj adresa ČR, ale bez dátumu narodenia alebo úmrtia. Písala som na všetky adresy v ČR ale aj SR. Písala som na všetky obecné úrady v rôznych okresoch, ale o takom človeku nikde nemajú žiaden záznam ani z minulosti. Ako mám pokračovať a na katastri tiež nič viac nezistili.
Odpovedať
Profilova fotka
Neviem či ešte stále platí .Ale bol zákon ,že ak sa niekto staral o zanedbaný pozemok určitý čas a pôvodný majiteľ sa o pozemok nehlásil, ani nestaral, tak sa dal vyvlastniť.
Odpovedať
Dakujem.To kedysi platilo. Ale už to neplatí dá sa to urobiť len čestným prehlásenie o nabodudnuti vlastníckeho práva vydržaním a to len u žijúcich alebo pozostalych. Ú tej 1/10 som to dala na súd lebo by to bolo zdĺhavé a ze tam boli aj nejaké exekúcie tak sme to vyriešili takto ale neviem ako ďalej s 6/10.
Odpovedať
Tak to na tom pozemku začnú stavať tvoje vnúčatá...
Odpovedať
Pri takejto rýchlosti našich úradov, mas pravdu. :-)
Odpovedať
@jana799 čo sa týka neznámeho pobytu vlastníka 6/10 z ČR skús zájsť na obecný úrad podľa k. ú. pozemku - nehnuteľnosti, nech zašlú žiadosť o poskytnutie údajov za účelom zistenia vlastníka - kov nehnuteľnosti podľa formulára http://www.mvcr.cz/clanek/formulare-k... žijúci vlastník 1/10 nereaguje na aký podnet? Pokiaľ máš adresu, tak zašli doporučený list s návratkou, v ktorom vyslovíš záujem o kúpu jeho podielu a za akým účelom a za akú cenu by bolo ochotný predať, prípadne zašli návrh zmluvy o budúcej kupnopredajnej zmluve alebo návrh kúpnopredajnej zmluvy..myslím, že sa ozve pokiaľ bude pre neho cena výhodná..
Odpovedať
Ďakujem za radu. Už aj bežím na úrad, 1/10zijuci vlastník som poslala doporučený že mám záujem, neskôr aj kúpnou predajňu zmluvu a ta sa vrátila späť.
Odpovedať
@jana799 a z akého dôvodu sa vrátila zásielka od toho žijúceho podielového vlastníka?
Odpovedať
Skratka doporučený prevzala a nereagovala. Poslala som aj normálny list a tiež nič. Z akého dôvodu netuším lebo súrodenci mi podiel predali a oni a spolu nebavia tak možno preto. Netuším. Skratka žiadna reakcia.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?