Velkost pozemku na dom

dobry den....da sa postavit novy dom na pozemku s rozlohou 400 m2 ( 20x20metrov)? stacila by taka rozloha alebo je to malo? vdaka
Odpovedať
1
2
Profilova fotka
postavit sa da, ale teda neviem si to predstavit, ved to vyjdem na terasu a hned plot...kamos ma takto postaveny dom u rodicov v zahrade, takze maju to malicke, ale ked ti to staci, tak preco nie...
Odpovedať
Profilova fotka
Postavit sa urcete da. Kazdu sobotu budes mat viac volna lebo nebudes musiet stale kosit velky dvor .
Odpovedať
@poisonblu take som myslel aj ja za domom v zahrade
Odpovedať
Profilova fotka
podla mna je to málo - musiš byť odtiahnutý od suseda ešte 2m ... my máme cca 20x80 a čumíme si do okien...
Odpovedať
Profilova fotka
@santos950 tak potom ok, ak mozete pouzivat cely pozemok, nie len tych 400 m2...
Odpovedať
@miriam1509 preco 2m? teraz je to tu dom pri dome dom by bol v zahrade
Odpovedať
@poisonblu na tych 400 m2 by bol iba dom cisto dvor by sa vyuzival terajsi len by uz nebola zahrada
Odpovedať
Profilova fotka
@santos950 tak to potom uplne staci...
Odpovedať
@santos950 Aka je mozna zastavanost pozemku podla UPI?
Odpovedať
Da sa.
Odpovedať
@kreola nerozumiem
Odpovedať
No kazdy pozemok ma danu mieru zastavanosti v percentách. Su na to regulativy. Napr, nas pozemok mal index zastavanosti 0,35, cize 35% z plochy pozemku. Pytam sa preto, ci ti to na velkost pozemku vyjde postavit taky dom. Vsetky stavby sa na pozemku zratavaju (teda okrem drobných, na ktore netreba stavebne povolenie).
Odpovedať
Článok sa načítava...
@santos950 Podla toho na co ma stacit. Ak na bungalov 200m2 tak je to malo ale na poschodovy 8x10 uplne v pohode staci.
Odpovedať
@santos950 Treba myslieť aj na koeficient zastavanosti, či ti na tom 400 metrovom pozemku vyjde dom, aký chceš.
Odpovedať
@santos950 jasne ze sa da len treba vymysliet dobry design. urcite by som na taky pozemok nedavala bungalov ale 2 poschodovy o celkovej rozlohe okolo 120 m2. A zahradu by som potom riesila vertikalne bez obrovskych plotov.
Odpovedať
@santos950 Velkostne to staci. Okrem povolenej zastavanosti treba ako uz bolo spomenute treba mysliet aj na to ci ti vobec obec povoli , stavat v zahrade. Proste niekde ti to nepovolia. Susedia tiez vybavovali roky ked chceli len dom utopit do pozemku o 4m viac ako su ostatne ale kedze su na kraji tak sa im to nakoniec podarilo.
Odpovedať
@miriam1509 tak to mate potom zle navrhnutu zahradu a tiez aj dom ked si cumite do okien lebo 1600m2 je uz aj na Slovensko dost velky luxus
Odpovedať
Da sa, preco nie? Na ulici si postavili dom aj na 228m2 (67m2). My mame celkovu vymeru 482m2, z toho poschodovy dom 90m2 a samostatna velka garaz 62m2.
Odpovedať
dá sa postaviť ale pokiaľ má mať nejakú normálnu veľkosť tak vám tam zostane okolo fakt len minum miesta, budete pozerať do plota
Odpovedať
@kreola na moj pozemok nebol ziaden regulativ na mieru zastavanosti, takze nieje pravda, ze KAZDY pozemok ma urcenu mieru zastavanosti... Vid tuto:
Odpovedať
Profilova fotka
na miestnom stavebnom urade si zisti zastavanost pozemku, odstupove vzdialenosti od susedov, kde mozu byt ake okna, ulicnu ciaru, tiez ci mozes poschodovy, do akej vysky....
Odpovedať
@megdesign No moje nervy :-)). Sak to je dom na dome :-)). Ja si myslim, ze keby si si vyziadal uzemnoplanovaciu informaciu (inac tu od nas pozadovala banka, architekt, aj stavebny urad), tak by si sa docital, aky je index zastavanosti :-). Urcite je stanovena pre zastavane uzemia :-). Ale ako vidim tu, tak mozes pokojne stavat .-). Drzim palce.
Odpovedať
@megdesign Tam je tuším miera zastavanosti 90% ..... :-|
Odpovedať
@kreola to nieje moj pozemok. Ja mam dole na fotke ciernu strechu. Tuto hore na fotke stavala segra.... Od koho si mam pytat uzemnoplanovaciu informaciu, ked obec nema uzemny plan?
Odpovedať
@santos950 Na našej ulici sú 2 pozemky 300 m2 a 2 po 400 m2 (ostatné sú nad 600 m2). U tých malých bola podmienka stav. úradu, že domy musia byť opreté stenou o seba na hranici pozemkov (teda vždy 2 a 2 domy).
Odpovedať
@megdesign A chces stavat vedla napravo? Tak to by nemal byt problem
Odpovedať
@kreola nie. Ja uz mam. Moj je ten s ciernou strechou. Na tom place na pravo bude jazero s rybami 100m2 ;-)
Odpovedať
@megdesign Fiiha, tak to uz hej - jazero je super. Takze otazka na ktoru sa pytas - ten dom ma byt este niekde uplne inde? :-)))
Odpovedať
@kreola ale ved ja som sa nepytal nic... :-D
Odpovedať
@micjak kto kosí každú sobotu? Kokos, to musí byť na palicu, byť otrokom trávnika.... 8-)
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?