Vedel by mi niekto poradiť ohľadom pozemkov?

Mam taky problem. Zdedil som stary dom s malym pozemkom. Spolu s manzelkov sme sa rozhodli tam postavit novy dom. Je ohraniceny plotom. Ked som sa pytal babky co presne je moje, tvrdila vsetko co je oplotene. Dali sme si teda spravit plan a tu nastal problem. Projektantka si pytala cislo parcely. Tu som ja pozrel na nete v katastri a tam som videl ze na moje meno je cast pozemku, druha cast patri skoro 10 ludom co su uz neni medzi nami. Uzivali sme to asi 60 r. Ono to bolo tak ze pradedko odkupil ten pozemok, od suseda ma aj potvrdenie no to mi povedal starosta ze to nic neni. Sused sa s mojim ocom sem tam pohadal ze to je jeho cast. Mne to nezasahuje do domu, ja stavam na vlastnom, ale keby pridem o tu cast pozemku nemam ziadny dvor. Na liste vlastnictva figuruje aj mojej babky brat co je najvacsia cast plus su tam susedovi rodicia a este nejaky 8 co maju len zlomky. Chcem sa spytat co mam spravit preto aby to ostalo moje, kedze to moja rodina uziva dlhodobo, kupili to vtedy pravomocne, a ja chcem pokracovat v uzivani...
Odpovedať
co mate spravit, aby to zostalo vase? ved to nieje vase. a aby to bolo vase, tak to musite od vsetkych vlastnikov odkupit a musia dat vsetky navrh na kataster na zmenu vlastnika. musi to byt na vase meno, inak tam nemozete stavat. ani tak, ze staviate na svojom, lebo zas nebudete mat dodrzane ziadne odstupy od susedov. musite si najskor povybavovat vlastnicke prava a vykupit to od vsetkych majitelov.
Odpovedať
Profilova fotka
1. Nadobudnúť nehnuteľnosť kúpou - stačí 1. kúpna zmluva so všetkými. 2. Nadobudnúť nehnuteľnosť vydržaním. Zájdi za notárom a ten ti presne vysvetlí čo a ako. ( V ktorých podieloch budeš potrebovať súhlasy vlastníkov, v ktorých súhlas obce a pod. ) ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
Pekny vecer prajem. S "chybickou krasy", ;-) od mrtvych spoluvlastnikov uvedených na LV sa to odkupit asi nebude dat... tiez asi aj suhlas spoluvlastnika pri vydrzani od nich nedostanete. Dnes institut vydrzania nie je taky lahko dosiahnutelny ako pred par rokmi. Takze, tieto veci byvaju velmi komplikovane a ja vzdy hovorim, najprv je potrebne vidiet list vlastnictva... co to vsetko tam je. :-) Su ludia (firmy), ktori sa tymto zaoberaju.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?