Vecne bremeno - aka je jeho hodnota podla vas?

Dobry den, chcel by som vas poprosit o nazor, aka je asi hodnota vecneho bremena. Mam pozemok, cestu v dlzke asi 100m siroku 3 metre (modrá). Sused pozdlz cesty (ružová) by by ju rad vyuzival a mal vecne bremeno na prejazd. Ako protihodnotu by mi dal cca 10m štvorcovych čo mi trochu zvacsi parkovaci priestor pred domom (žltá) a tiez by sa podielal na vybudovani elektrickej brany z hlavnej cesty. Sused ma aj inu pristupovu cestu vhodnu pre menšie autá (červená) avšak tam by sa mu asi nevytočilo z hlavnej pristupovej cesty vacsie - dlhšie nákladné auto preto by sa mu hodil ten moj prístup. Otazka je, ci je to adekvatna protihodnota podla vas. Pozemky v okoli maju hodnotu povedzme 100€ za meter. Dakujem
Odpovedať
cize za 1000 eur protihodnoty? to je hovadina. treba mu prenajat tu cestu a nech pekne rocne plati aspon 200 eur. a ked sa zacne v buducnosti spravat zle, tak zmluvu vypovedat.
Odpovedať
@zetak Je to špekulant a ak chce príjazdovu cestu tak 1, nech ti dá zo svojho pozemku toľko koľko bude chcieť z príjazdovej cesty a aj budeš mať väčší pozemok. 2, Nech zaplatí min. 80% zo skutočnej hodnoty príjazdovej cesty za m2 + povinnosti ako údržba atď. A ešte by ma zaujímalo akú širokú má tu ružovú cestu on , ak má 3m tak by som mu nedovolil vecne bremeno.
Odpovedať
Skusenost: vecne bremeno na bezodplatne uzivanie cesty nie. Cestu bude treba udrziavat, opravovat. Dalsie vec ak sa dohodnete vy napr. pisomne, ze budete sa zbierat na fond oprav (napriklad) a ty mu das iba VB navzdy viažuce sa dajme tomu na jeho nehnutelnost, neviem ci toto bremeno potom neprejde aj na noveho majitela ak by nehnutelnost predal. A s tym moze byt problem sa dohodnut.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 rokoch
Profilova fotka
Zdravím. Kupili sme pozemok ,kde predávajúci prehlásili že tam nie je žiadne bremeno ani iné veci, ktoré by obmedzovali využitie pozemku. Pri vybavovaní stav povolenia sa ale ukázalo, že je tam verejná kanalizácia ( bremeno zapísane skutočne nie je ) O koľko % može mať pozemok nižšiu hodnotu ? Zvlášť keď kvôli kanalizácii zrejme musíme uplne zmeniť projekt.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?