Uzky pozemok a orientacia domu.

Ahoj, precitala som si diskusie tu ohladom uzkych pozemkov.. ale akosi som nenasla riesenie nasho problemu..mame moznost kupit pozemok cca 13 x 45 m. Uzsia stana je J a S, dlhsi je V a Z, pristup je z juhu. Uz me si naplanovali dispoziciu, len sme narazili pravdepodobne na problem.. okna obytnych miestnosti by boli orientovane na J a Z, teda aj k susedovi do zahrady. Momentalne tam nema postavene nic, jeho dom je v prednej casti pozemku, my chceme stavat vzadu. A do svojej zahrady nema pristup. Vzdialenost 7 m okien obyt. miestnosti by bola takto dodrzana.. ale moja otazka je, ci aj tak musime nechat 5 m od hranice nezastavanu plochu? Potom by nam dom vysiel siroky cca 6 m, dost malo 😔 S a V chceme otvarat co najrnej, z V strany je tiez sused.. po 2 m odstup od hranice chceme dodrzat. Zajtra idem na SU,popytam sa. Ale som chcela vediet, ako ste to riesili.. pridavam foto pre lepsie porozumenie.
Odpovedať
https://www.prodom.sk/projekty-domov/... my máme 7m dom, pozemok orientovaný ako vy, od východu len kúpelňa (pozri album). Myslím, že 7m musíš dodržať.
Odpovedať
@btus pekny domcek 😊 pointa je, ze takto, by tych 7 m bolo dodrzanych, aj viac by bolo. Jedine ak by sused chcel stavat v tej ich zahrade, navurovni nasho domu a mal okna k nam, tak uz nie. Ale do tej jeho zahrady nema pristupovu cestu, ma tiez uzky pozemok..
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?