Uzemny plan, funknocst pozemku na stavebny (zatial bez pristupovej cesty )

Dobry den, chcel by som sa opytat respektivne poradit, mam pozemok, zatial bez pristupovej cesty, trvaly travny porast v extravilane, dal som si ziadost a zmenu funknocnosti pozemku na stavebny pozemok. Prisiel mi dokument z mesta o uhradu penazi za obstaravanie uzemneho planu. Ale je mozne ze zmenia tuto funkcnost pozemku na stavebny pozemok ale bez pristupovej cesty a ze tu cestu budem musiet potom doriesit pri stavebnom konani ?Alebo je to passe ze ked viem ze nemam pristupovu cestu, je to zbytocne teraz riesit, platit, .? Dakujem za odpoved :) ;-)
Odpovedať
@adrianp V ÚP môže byť schválený pozemok bez prístupovej cesty na zastavanie. Ak ale nemáš zabezpečené právo prejazdu k tomuto pozemku tak zrejme ti nevydajú stavebné povolenie a nebudeš môcť stavať.
Odpovedať
@viktor811 dakujem za odpoved. Viem len v buducnosti sa mozem dohodnut so susedmi ohladom tej cesty. A je to asi tak na 100 percent ako pises alebo niesi si isty ? dik :)
Odpovedať
@adrianp Tá prístupová cesta nie je prekážkou pre schválenie žiadosti napr. mám takto schválenú jednu parcelu. Veľmi častou príčinou neschválenia býva negatívne vyjadrenie orgánov životného prostredia, ale aj iných dotknutých subjektov.
Odpovedať
@viktor811 tak ak dobre tomu chapem, ak by nebol ziadny iny problem voci organov , mali by zmenit trvaly travny porast na stavebny pozemok ( ostatnu plochu asi ) . Ale ak by som chcel stavat tak budem musiet sa dohodnut so susedmi aby som dostal stavebne povolenie. Tak snad ze to takto by vyslo
Odpovedať
Profilova fotka
to už je druhá téma na pozemok - cesta. Sme európskejší ako ostatní, v bohatých nemeckých štvrtiac sú cesty široké 2,5m bez chodníkov, jazdia po nich mercedesy a zmestia sa. Tiež tam majú sanitky a poýžarnikov, ale nie blbcov.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?