Trvaly travny porast mimo obce

Mame moznost kupit pozemok. Jedna sa o to,ze je v kategorii "E" ako travny porast mimo zastavanej casti obce. Ide o to , ze tento ppzemok je skratka hned za znackou mestskej znacky a dalej pokracuju len chatky a pod. Cize chatova oblast. Je mozne, aby sme dostali stavebne povolenie? Co k tomu budeme k tomu potrebovat? A hlavne, co to bude stáť? Dalej, ak by sme aj povolenie dostali, cez stred pozemku je postaveny elektricky stlp a cez pozemok vedu elektricke kable. Co s tym? Ako sa to riesi? Dakujem
Odpovedať
@ester123 Najideálnejšie riešenie je asi ísť na miestny obecný úrad a tam sa spýtať čo s tým, najmä či je to v ÚP zahrnuté ako plocha pre rod. dom, alebo pre chalupu.
Odpovedať
V UP je urcite, ale neviem, ci pre RD alebo chatu. Aky by bol v tom rozdiel? Bude problem so stavebnym povolenim? A ako by to bolo s hypotekou? Nevadilo by to banke? Na mestsky urad sa chystam po sviatkoch, ale dnes ideme pozemok pozerat, tak by som chcela vediet, ci bude vobec mozne, aby sme tam mohli niekedy stavat dom.
Odpovedať
Elektricky stlp a kable cez pozemok? Zistite si vsetko v Elektrarnach,to bude urcite v ochrannom pasme,takze asi tam nebudete moct stavat. A prekladka je riadne draha!
Odpovedať
Profilova fotka
Asi by som hladala iny pozemok. Toto bude i drahe,ikomplikovane, mozno i nemozne.
Odpovedať
Vyzerá to asi takto..je to fayn rovinka akurat su tu tie stlpy. Nad nami uz jeden dom je. Tak neviem, ako sa to bude riešit. Len neviem, či to nieje ako chata s možnosťou celoročného byvania.
Odpovedať
@ester123 To el. vedenie je ale 22 kV. Preloženie takého vedenia nie je žiadna maličkosť a pokiaľ tam stojí nikto ti nedá povolenie na výstavbu. Také vedenie má svoje ochranné pásmo a určite neprechádza ponad stavebné pozemky.
Odpovedať
Dole je chata. Trošku ju aj vidno. Tam elektrikári robili elektriku, no riešili to tak, ze to natialhi po zemi. Teda zakopali. Teraz , keby som ten pozemok kupila, a skratka na LV nieje ziadne vecné bremeno, a jednoducho sa rozhodnem, ze elektrikarov napadnem, alebo niečo, ze chcem nejaku kompenzáciu, ze mi toto ide cez pozemok? Nieje tu nejaké take riešenie?
Odpovedať
@ester123 Na siete zriadené xyz rokov dozadu je vecné bremeno na pozemky zákona. Lehota na kompenzáciu uplynula, aj tak býva nízka. Okrem toho je potrebné E parcelu previest na C, pričom nemusia sedieť výmery.
Odpovedať
@ester123 Zisti si ešte aké je to vedenie. Ak je to len 380 V tak to žiaden problém nie je, elektriku máš pri dome. Avšak ak je to 22 kV tak choď od toho preč, alebo ak máš zbytočné peniaze tak to môžeš aj kúpiť.
Odpovedať
Do kelu..a taky fayny pozemok. Les, vzduch, vlastna studna a ako bonus 2 stlpy ... nedá sa to nejako zistit (na nete) ake je to vedenie?
Odpovedať
Ja vidím tam 3x vodič, tak by to malo byť 22 kV.
Odpovedať
Profilova fotka
@viktor811 a 400V ma iny pocet vodicov ? :)
Odpovedať
Článok sa načítava...
@majkoj Tri + jeden, nie?
Odpovedať
http://www.vyvlastnenie.sk/clanok/a/a... druh vedenia ti povedia bud na obci alebo priamo u elektrikarov
Odpovedať
Poslala som ziadost o vyjadrenie k tym stlpom. A uvidim. Myslite, ze im to vyjadrenie bude trvat menej ako je stanovena lehota tych ( nestastnych) 30 dni? :-| napadla ma taka vec, ze dajme tomu sa vyjadria, ze to prelozia, ale na nase naklady. Nieje lacnejsie potom tu elektriku zakopat do zeme a tahat zemou? Ked pride bager a bude kopat zaklady, tak by vykopal aj ďúru pre kable. Ci si o len velmi jednoducho predstavujem? :-D
Odpovedať
@ester123 22 kV do zeme? No to veru asi nie....
Odpovedať
Este nevieme, ze je to 22kV :-D
Odpovedať
Profilova fotka
@ester123 a kolko je tam kablov ? Lebo mozno som slepy, ale ja tam vidim 4 na fotke :)
Odpovedať
4 su. Takze na 100% sa nebudu dat do zeme?
Odpovedať
@ester123 najrychlejsie je zavolat na distribucku, opytat sa na meno cloveka, ktory ma na starosti tvoju lokalitu a ist rovno za nim. ja som to tak urobil a na pockanie mi povedal, co som potreboval vediet.
Odpovedať
Len ci ma neposlu do p..prec. ziadost o vyjadrenie som poslala, tak nic neostava, len cakat.. :-(
Odpovedať
Profilova fotka
@ester123 ak su 4, mal by to byt 400V rozvod, to sa do zeme dava bezne. Akurat distribucia obycajne nesrsi ochotou, to je problem.
Odpovedať
Komu patri pozemok? Predava sa ako na stavbu RD? Ten kto predava by mal toto vsetko mat pozistovane.
Odpovedať
Atlaska dlho som tu nebola.prepac za neskoru odpoved. Pozemok doposial nebol na predaj, tak to neriesili. Len sme sa predavajuceho opytali a v podstate by suhlasil. On ho vobec nevyuzival, nezaujimal sa. Ten pozemok zatial nieje urceny na vystavbu RD. Len nad danym pozemkom je chata, celorocnym uzivanim. Len ide mi o tie stlpy. Zatial ziadna odpoved od elektrikarov.
Odpovedať
@ester123 ak nieje v UP urceny na vystavbu RD, tak najskor treba vyriesit to,az potom stplpy. Zmena UP moze trvat roky.
Odpovedať
@ester123 toto by zaujímalo i mňa,mohla by si ma potom informovať čo ti distribučka povedala?...ja mám tiež stĺp pred domom,postavili ho do výkopovej hliny,ušetrili stĺpy a teraz je stĺp naklonený a opravili ho tak,že ho spevnili drátom..takže nie je dosť,že mám stĺp pred domom,ale ešte k tomu v záhrade natiahnutý drôt,ktorý i bráni v normálnom užívaní vlastného pozemku,chcem tam stavať terasu a spraviť konečne úpravu terénu a toto všetko ma v tom obmedzuje
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?