Ťarcha na pozemku

Ahojte, viete mi niekto poradiť, kde získam inf.o pozemku, ktorý chcem kúpiť, mám plnú moc od majiteľa pozemku, neviem však kde sa zisťuje ťarcha na pozemku a čo je predmetom ťarchy. Cez pozemok prechádzajú aj prípojky k dalšiemu rodinnému domu, sú tieto prípojky niekde zakreslené?
Odpovedať
Profilova fotka
mal by si to zistit v LV na katasterportál, zadaj meno majitela a miesto kde býva presne a vyhladá ti to LV, tam sú na spodku vypísané tarchy
Odpovedať
stránka KaPor,,,to je ten katasterportal a tam si vyhladaj podla čísla domu alebo majitela,,,,,a pre podrobne zobrazenie si daj vytvoriť zostavu a tam sa ti zobrazia všetky ťarchy a vecne bremena ,,,
Odpovedať
Píše mi tam, že je tam ťarcha, ale neviem o akú ťarchu sa jedná. (právo prechodu, alebo ing.siete)
Odpovedať
Ak tam nebude nic zapisane, to este neznamena, ze ti cez pozemok nic nejde.. Dalsie info ziskas u plynarov (vacsinou na pockanie), u vodarov (na pockanie), v el.rozv.zavodoch (2-3 tyzdne). Ak tam ma nieco sused, tak treba s nim hoborit a vyzvat ho na napravu, alebo sa s nim dohodni na pravidelnom rocnom poplatku :)
Odpovedať
Z elektrární mi poslali mapku, ale tam sú zakreslené iba elektrické stlpy a nie prípojky ku domom. A ako zistím či tam má niekto právo prechodu?
Odpovedať
Profilova fotka
@mirek8777 to je vzdy zapísané presne v LV v tarchách
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 9 mesiacoch
Profilova fotka
Ahojte, poradte prosim ak viete .. chceme kupiť pozemok, za nim je zahrada resp. další pozemok, je menší(nedá sa na ňom stavať) ale je to iného majiteľa, a je na ňom ťarcha (záložné právo od r. 92) Za jeho pozemkom je už zas časť ktorej majiteľ je ten čo nám chce pozemok predať. Zaujimalo by ma že ak je na tom pozemku ťarcha, či mu budem musieť urobiť právo prechodu cez ten pozemok, čo chceme kupiť..Ďakujem velmi pekne ak máte skusenosť, budem moooc vďačná ;-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?