Susedov elektrický kábel vedie cez náš pozemok

Ahojte, ako by ste postupovali, ak by ste zistili, ze cez vas pozemok ide elektr.kabel. Skrina je na obecnom pozemku. Ide o to, ze by sme chceli kopat zaklady a durch cez celu sirku je ten kabel? Pozemok sme kupili bez bremena, a osobne si myslime, ze sa nepytal vobec nikoho a vyuzil chvilu, ked ten pozemok bol dedinsky.
Odpovedať
1
2
nijak, kľudne kop, šak tam nič oficiálne nemáš :-D . Zájdi za susedom a požiadaj ho nech si spraví prekládku káblu lebo že ideš kopať/stavať a že ťa to obmedzuje. Ak nebude súhlasiť tak ho požiadaj písomne (doporučene) nech máš dôkaz že si ho žiadala oficiálne..keby náhodou ale verím že suseda máš v pohode, vždy je priestor na dohodu ;)
Odpovedať
@stefanl tiež si to tak nejako predstavujeme, len či nie sme naivní, som sa chcela presvedčiť :-D jasné, že neni v poho, dlží nám prachy za spoločný vjazd na pozemky, kedže sa jedná o záhradkársku oblasť 8-) :-D , tak ale ja si myslím, že prekládka bude lacnejšia, ako zaplatiť ten vjazd :-D :-D ps: vjazd bol nutný, iná možnosť nebola, iba to proste spraviť a veriť, že susedia sú normálni, ale bohužial nie sú
Odpovedať
@danielahamar Nič proste iba kopte a seknite mu ten krepy kábel :-D a tvárte sa že o ničom neviete.
Odpovedať
Profilova fotka
Ked budete kopat zaklady aj tak budete potrebivat stavebko a sucastou je vyjadrenie sietovych odvetvi s vytycenim trasy a ak nebude vytycena skrz pozemok tak kop akoze nic nevies a sekni ho mrte krat ak tam bude mozes ziadat o prekladku seknut nesmies lebo by to bol umysel.
Odpovedať
@wolodymyr na nete niečo také neexistuje, že by sa dalo pozrieť, či je nakreslená, alebo nie?
Odpovedať
Profilova fotka
@danielahamar to pochybyjem chodieva sa to zakreslovat priamo na elektrarne
Odpovedať
Kop. Tvoj pozemok, tvoje pravidla.
Odpovedať
@danielahamar ak si v distribucnej oblasti VSDS tak oni maju GIS aj online - zakreslis si zaujmovu oblast a oni ti vyznacia elektricke vedenie.
Odpovedať
no tak aby som Vás uviedla do obrazu, dnes sme susedovi nadhodili budúcnosť a on, že nemáme kopať tak hlboko, máme dom postaviť o 4m dalej, ako sme chceli a že sme kupovali s bremenom pozemok /čo nie je pravda ani podla LV/ a že je to náš problém, že jeho kábel ide cez náš pozemok , no nič, idem kuknúť tie elektrárne, nech mi niekto poskytne ten nákres :-D a nalepím mu ho na plot :-D
Odpovedať
@danielahamar a kop,pretni a uvidíš čo sa bude diať...
Odpovedať
@danielahamar ak ti distribucka da suhlasne stanovisko že tam nic nejde ,tak kop kludne v tej viere že ti dala distribucka suhlas že tam nic nejde.Potom nech si to sused riesi prekladku ak je taky kreten.
Odpovedať
Profilova fotka
tak toto ma zaujima. napis, ako to skonci.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@danielahamar ako sa tato story dalej vyvija? Sused bude mat novu pripojku?
Odpovedať
@stanleykoooo zatial nijako, musíme zohnať papiere, čo a ako je zakreslené v elektrárnach , ale ťarchu na pozemku nemáme určite, a on má momentálne čiernu stavbu nad 25m2 bez stavebného povolenia, k tomu ide tá elektrika a za vjazd nám stále nik nedal peniaze, takže kábel cez náš pozemok bude drahý, rovných 1600eur ;-) :-D
Odpovedať
Vyjadrenie k existencii sieti si dajte na vsd a na stavebnom konaní to treba spomenúť aby sa to vyriešilo kým budete kopať nám tak susedia zatajili vodu a kanál a to boli na konaní a keď bager zakopal rovno rúra a hadica pod našimi základmi ]-(samozrejme bez bremena
Odpovedať
@fijory no dobre a čo, Vám to dali nahradiť? Lebo v tomto prípade bude ticho, aj keby mu kábel pretneme, lebo má na pozemku čiernu stavbu a včera sme zisťovali aj v elektrárnach, môžme kopať, kde len chceme, ani ťarcha neni u nás, takže mi nemáme o čom, ešte sa upozorní slovne, nech to začne riešiť, ak nie, ešte písomne a môže si pískať.
Odpovedať
Nechápem čo riešiš. Sama si vyrábas problemy. Už dávno si mala kopať a základy spravené. Nejaký kábel načierno ta nemal zaujímať.
Odpovedať
@danielahamar tak ak je to tak, neries nic okrem bagristu.
Odpovedať
@danielahamar nie bager to neznicil volali sme susedovi že nech príde a vysvetli co to ma znamenať a ze oni to chceli nám povedať len sa báli, no za mesiac od konania sme sa mohli dohodnúť a preložiť tie ich rúry a tak som zastavila bager zrušila domiesavac a cca 2 tt sme čakali kým si to obkopali a preložili k plotu ale zapísať bremeno sme im nedovolili mali šťastie ze natrafili na mňa lebo nás stavby vedúci to chcel normálne vybrať a pokračovať v kopani no susedia v tom neskolaudovanom dome už bývali a nemali by sa kam pripojiť ostali by na zumpe a studni zrejme. Akurát ma mrzelo že ak by sa priznali nespôsobili by nám toľko stresov
Odpovedať
Ja by som kopal. Ako dal by som mu rozumnu otazku medzi 4 ocami ci je ochotny si to so 2 tyzdnou pripraviť na prekladku alebo nie. Ide o to ze k domu by mal. Mat aj projekt prípojky elektriny pretoze na zaklade peojektu peipojenia ho malibzapojit do jeho vonkajsej skrinky na pozemku. Cize z casti nechápem ako ma elektrinu ked trasa nie je zakreslena na mape. Niekto v elektrarnach bol zjavne benevolentny a len bo pripojil a neriesil kadial ide trasa alebo mu mozno nieco podpisal alebo ustne schvalil starosta ak to bol obecny pozemok. Podla mna je aj tak idiot lebo musel vediet ze raz sa mozno nieco zmení atd... Mal tahat popri ceste.. Ak by si to chcela riesit normalne tak by musel spravit novy projekt, dat ho schvalit elektrarnam a tam opdovedat na otazky kadial to ide teraz. Im to moze byt jedno aky je tam teraz stav ale na nove pripojenie uz potrebuju realny projekt kde vyznaci projektant trasu k jeho domu a oni ju bud schvalia alebo daju navrh na zmenu trasy podla vedenia a stlpov a rozmiestnenia zatazenia trafo stanice. Sused je zjavne cvok takze by som to ani neriesil lebo je to na mesiace. Otazka je ako ti spravit bezpečne aby bagrista nespravil z rodiny siroty. Zjavne tu pomoze len to ze by som zaprel rozhovor s nim, dal si spravot od elektrarni vypis zo sieti a tras elektriny a na zaklade ich vyjadrenia ten kabel sekol a fo v tej casti kde je blizsie k stĺpu aby si nesekala fva krát. Otazna je vsak bezoecnost bagristu a kablu ktorý pod prúdom ostane v zemi. Ak by vyskrstoval ulicu alebo skeinku na stple a prisli robosi z elektrsrni tak by som im ukazal vyjadrenie elek.a ver ze ho uz nepripoja. Potom sa priprav na naschvali od kontrol zo stavebneho a ďalej.... Ale toto by mu nepreslo. Zakonna cesta je zdĺhavá a moz o bude oponovat ustnym schvalenim ale zas nema peojekt a tarchu a ine. Mozno by ho vypli raz dva...
Odpovedať
@fijory vyhral zdravy rozum ale. Nie vzdy zial
Odpovedať
Profilova fotka
Riešiť to treba s rozvahou.Ak máš vyjadrenie z elektrárni,že cez Tvoj pozemok nejde žiadny kábel,môžeš kopať a seknúť kábel aj na viacerých miestach.Medzi štyrmi očami by som ho vyzval na odstránenie kábla z pozemku a dať mu čas tak 2 týždne na prekládku.Ale nič písomne,aby to nemal na papieri,a nemohol časom použiť proti Tebe,že si o tom vedela a naprie tomu si mu kábel sekla.Ak neurobí nápravu,tak kop.Jeho to potom bude bolieť a aj stáť viac,ako Teba.Pred kopaním na mieste,kde je kábel,by som predtým na skrini od stĺpa vykrútil poistky,pre istotu.Po seknutí ich vrátiť,a hrať mŕtveho chrobáka,že Vy nič o kábli neviete,a ani za to nemôžete.Písomne mu nič nedaj,lebo si môžeš zrobiť problém aj v elektrárňach,pretože ak si o kábli vedela,mala si to na elektrárňach nahlásiť..
Odpovedať
Elektrárne to zaujíma len po elektromer. Takže až to má natiahnuté od elektromeru k sebe, to už elektrárne vôbec nebude trápiť. Nuž a postavil by som sa k tomu tak, ako sa on stavia k vám - vy ho poznáte. S niekým sa dá dohodnúť, s niekým nie, ale ste vo výhode, takže nemusíte mať strach. Jedine o bagristu, aby keď to trhne, nevystupoval z bagra :) Len ak by vás žaloval alebo niečo podobné, tak potom v žiadnom prípade nesmiete priznať (už vonkoncom nie písomne), že ste o tom vedeli, lebo aj napriek tomu, že to má načierno, poškodíte mu majetok a ťaháte (bohužiaľ) za kratší koniec.
Odpovedať
@truly nechce vôbec nič, nájsť riešenie už vôbec, povedal, že je to náš problém, elektrárne, že zas je to jeho problém, lebo všetko načierno :-D však toto, že o bagristu najväčší strach, ale nejako to doriešime ;-) Ďakujem všetkým za infá a rady 8-)
Odpovedať
@danielahamar Tak. By som zavolal bagristu alebo zobral lopatu a odkopal ho rucne a nasledne ho nechal prerezat elektrikárom. Peipadne sa informovat na stavebmom urade o ciernej sieti. Moze nastat aj to ze preseknutim vyskratuje skrinka a ta je uz vo vlasnictve elektrarni. Potom uz budu argumenty... A zaplati to sused.
Odpovedať
@danielahamar To ze o probleme vies neznamena, ze existuje, lebo nie je oficialne vedeny, takze neexistuje! Chod za susedom, a upozorni ho, ze dna XX pride ku kopaniu na tvojom pozemku a ze mu dovtedy davas suhlas o napravu stavu ktory oficialne "neexistuje" a ked neuposluchne tvoju ustnu vyzvub zavolaj bagristu, otvor susedovu skrinu, vypni hlavny istic a rozkop kabel, ktory tam "neexistuje". A nech sa stazuje na lamparni zmrd jeden.
Odpovedať
A mimo temu. Nezavidim ti tvoju situlaciu. Este len ides stavat a uz sa zeries so susedom . Jasne ze nie z tvojej viny. Ale neviem si predstavit co bude dalej. Drzim palce.
Odpovedať
@danielahamar Vyskúšal by som za ním ešte raz zájsť a povedať mu, že nech sa s tým zmieri, že človek si susedov nevyberá, tak pre budúce pokojné susedské nažívanie nech ten kábel okamžite rieši, alebo ho aj upozorniť, že ak sa on takto bude stavať k tomuto problému, tak ho nahlásite, že má čiernu stavbu.
Odpovedať
ako sa to vyvinulo? @danielahamar
Odpovedať
@andreus ešte nijako
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?