Sused neoprávnene užíva môj pozemok

Poprosim o radu,sused zložil pred mojim domom na moj pozemok ktory nie je ohradeny a o ktorom vie,že som majitelom,20m dreva-metrovice.Ako riešit takuto situaciu?O pozemok sa pravidelne staram a kosim.Vopred dakujem za odpovede.
Odpovedať
Profilova fotka
@kaviaren popros suseda, nech to odstrani, ze Ti to tam zavadzia.
Odpovedať
lenže sused je ignorant,a viem že sa len ironicky zasmeje.Potrebujeme silny argument čo na neho zaberie.
Odpovedať
Profilova fotka
tak ho popílte a uskladnite, ak by niečo chcel, je to neoprávnený vstup na pozemok. Zavolajte starostu, spíšte záznam a pýtajte nájom.
Odpovedať
Najskor pekne poziadať. A keď nie tak zavolajte Starostu. Nech to rieši. Ale tým si asi moc vzťahy nenapravíte.
Odpovedať
A keď ti to zlozil na tvojom ... nebude to dar?
Odpovedať
Profilova fotka
ak to neodstrani vyskusajte to docasne oplotit aj s jeho drevom co spravi.pletivo 50bm ti poziciam asi len starosta pomoze no musite mat daky papier ze ste vlastnikom
Odpovedať
Zacnite drevo pouzivat a pomaly odvazat dalej do dvora, ved je na vasom pozemku, nie :-D Alebo posli susedovi sek na zaplatenie prenajmu vasho pozemku...Alebo ho aspon postras, ze tak urobis. Ked bude sused nablizku, tak si to drevo pekne zacni fotit, zo vsetkych stran....Ak sa sused nespamata, chod na Policiu, priloz fotky a nahlas, ze mas podozrenie, ze drevo je kradnute a ze sa neopravnene nachadza na tvojom sukr.pozemku... ...ked vies, ze sused je drzan, tak si ten pozemok do buducna aspon provizorne oplotte.Alebo oznacte nejakou tabulou, ze je to sukromny pozemok /to pre tych menej chapavych/ :-p
Odpovedať
absolutny suhlas s @majki555 nasla si dreo na pozemku? Opytaj sa suseda,ci nevie komu patri a uvidis odpoved,ak povie ze je jeho,slusne ho popros nech ho odtrani, inak ho pouzijes na svoje ucely. oplotte si pozemok,to je abolutny zaklad, moze sa stat ze jedneho dna si tam niekto urobi skladku odpadu.
Odpovedať
Ked s tym drevom na mojom pozemku nesuhlasim, tak mu to asi poviem, nie? A keby sa ozaj ironicky zasmial, tak to polejem benzinom a podpalim.
Odpovedať
Oznam mu termin do kedy to ma odpratat a ked neposluchne vyhadž mu ho na cestu a nech si ho odprace kde chce .
Odpovedať
Ako hovori @majki555, pomaly ho zacni odvazat blizsie k vam, rychlo sa spamata a odprace ho :) Keby zavolal policiu, tak predsa nerobite nic zle, iba upratujete drevo, ktore je na vasom pozemku :D Ked to zatial nemate oplotene, aspon si tam dajde tabulku SUKROMNY POZEMOK, VSTUP ZAKAZANY.
Odpovedať
ja by som ho podpálil, na pozemku nič nemáš takže ty nebudeš mať škodu a sused sa do budúcna naučí, len to treba podpáliť aby ťa nikto nevidel. prípadne ho inak znehodnotiť.
Odpovedať
Článok sa načítava...
niektore vase rady su fakt hodne 6 rocneho decka... nic netreba palit slusne ho poziadat alebo mu oznamit do kedy ma to drevo spratat ak to neurobi spratal by som ho ja ale nic by som nepodpaloval a ked bude mat namietky nech ukaze doklad ku drevu :)
Odpovedať
@lubo_k a co ked ukaze doklad,ale drevo neodstrani, co by si potom urobil?
Odpovedať
Neboj sa doklad urcite nema :) a ked ano tak by som mu dal ultimatum
Odpovedať
A hlavne sa spravat co najslusnejsie a najkludnejsie aj ked nie vzdy to ide...
Odpovedať
ja by som mu zavolal ze dakujem za drevo. :) Preco ja nemam takeho suseda co mi az na dvor donesie drevo zadarmo...
Odpovedať
priprav proviant a podpal
Odpovedať
riešil som obdobný problém s fúrou zeminy na mojom pozemku. 1.krok - slušne požiadanie o odstránenie do termínu 2.krok - predĺženie termínu o mesiac s tým že ak to nebude odstránené nechám si zeminou vyrovnať pozemok 3.krok - zobral som fúrik a začal zeminu rozvážať do jám na pozemku = do hodiny taká brigáda zo susedovej strany a na druhý deň som mal pozemok bez zeminy. Žiaľ niektorých susedov si musíš vychovať sám !!! Od vtedy máme so susedom z môjho pohľadu dobrý vzťah. Treba im ukázať, že keď som v práve sa ich nebojím.
Odpovedať
priebezne si prikuruj s nim
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
Chcem vás veľmi pekne poprosiť o radu, ak máte niekto podobnú situáciu. Za každý názor a pomoc budem vďačná. Sused nám neustále vstupuje na súkromný pozemok. Nemáme ho síce označený tabuľou, ale osobne sme si s ním prešli hranice pozemkov a výslovne ho žiadali že kým nemá aký kolvek úradný doklad práva prechodu alebo prejazdu, že si neželáme aby na náš súkromný pozemok vstupoval. Našu žiadosť úplne ignoruje, pohybuje sa svojvolne po našom pozemku a ešte ma aj tu drzosť zaparkovať si auto rovno pred nasim domom. Prosím vás poradte mi čo môžem v tomto prípade robiť. či sa obrátiť na políciu, alebo...... dakujem velmi pekne
Odpovedať
@kitrik1 najjednoduchsie oplotit...
Odpovedať
dakujem ale to nie je az také jednoduché lebo pozemok má rozlohu 4 000 m2.
Odpovedať
Profilova fotka
@kitrik1 oplotiť sa dá aj 4000m2 vadí ti to z princípu alebo ti tam zavadzia? slušne ho upozorni, ak to zopakuje zavolaj mestskú políciu, ak si na dedine tak starostu, ak nepomôže ani to, tak vypustiť gumy, ak ani to tak zaparkuj aj ty pred jeho domom a opýtaj sa ho či si budete takto robiť napriek aj naďalej...
Odpovedať
Aké vypúšťanie gúm ? Zase odtiaľ potiaľ ... Milujem tieto rady ... Cesta pred domom ako aj chodník patria zväčša obci ... Ako majitel domu nemáte žiadne výhradné alebo rezervované právo na to, aby Vám nikto pred domom nestál ... Môžem tam stáť kto len chce ... Nesmie však blokovať vjazd a výjazd na pozemok, tj na svoj pozemok sa musíte vždy so svojim vozidlom dostať ... Ak by som v súlade zo všetkými zákonmi zaparkoval niekomu pred domom a on my vypustil pneumatiky, tak mu ruky dolámem ... Nemôžete si prisvojovať niečo, čo Vám nepatrí :) Čo sa týka pozemku, otázka je, presne ako bolo povedané vyššie, tj či Vám to vadí s princípu, alebo Vám naozaj zavadzia ... Celý pozemok netreba oplocovať, stačí oplotiť tú časť, kade sa sused dostáva na svoj pozemok :) Pletivový plot s tyčkami nie je vôbec až tak drahá záležitosť a namontovať to vie každý troška zručný chlap čo sa nebojí roboty :)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?