Stavebny pozemok

Zdravim Vas. Mam na vas par otazok. Idem kupovat stavebny pozemok. Realitna agentura mi povedala ze elektriku a vodu budem tahat od susedov, chcem sa spytat ze kde by som si to mal overit ci to je vazne taklebo darmo ale realitka mi moze nieco povedat a skutocnost moze byt ina. A este mam jednu otazku. Je tam pristupova cesta ale zatial len taka panelova ma tam byt nova ulica obce. Ale ta prijazdova cesta nie je skolaudovana. Moze mi to robit pri kolaudacii domu problemy?
Odpovedať
Ahoj,no vodu a elektrinku si over u vodarni a elektrikarov.To som ti poradil >) No a co sa tyka cesty kukni si ci je na katastry vedena ako cesta.Pokial nemas pristupovu cestu k pozemku budes mat problem s bankami ak riesis hypo.Vtedy potrebujes byt spoluvlastnik k nejakemu pozemku co ide k ceste alebo mat vecne bremeno.
Odpovedať
@vokoc187013 Nie som si isty ci hovorim pravdu, ale ak by si mal tahat IS od susedov a malo by to ist aj cez ich parcelu tak tam musi byt tiez zapisana tarcha na katastry, resp musia ti to dovolit. Myslim ze realitka by ti v takomto pripade mala ziskat aj suhlas od nich na to ze mozes od nich tahat. Co sa tyka cesty tak musis mat pristup ku pozemku po ceste inak moze byt problem v stavebnom konani.
Odpovedať
Dobre takze v prvom rade na kataster zistit co s tou cestou. A realitka mi povedala ze elektirku vybavuje obec lebo ze je tam viac pozemkov ale hovorila xe od susedov ss bude tahat. Dobre tak to pojdem teda na obecny urad sa opytat co ako je. Takze musim si vypitat cislo parcely nech viem na katastri nieco vybavit vsak?
Odpovedať
hlavne odpovede ti neda kataster, ale miestny stavebny urad. ten bude rozhodovat v stavebnom konani. tam ti daju vsetky otazky na tvoje odpovede. najlepsie je dat si to potvrdit pisomne. lebo sa moze stat, ze ti pani o pol roka povie nieco uplne ine a si nahraty. ;-) v pripade, ze budes chciet tahat siete, treba sa informovat u sietarov o pripojnom bode a podla toho riesit pripadny suhlas susedov. ten treba mat tiez vyhradne pisomny a s overenymi podpismi.
Odpovedať
@vokoc187013 nikdy by som nechcel ziadnu pripojku od susedov. Po rokoch sa mozete pohnevat a budete bez vody, alebo eletriky. Poznam dva taketo pripady u nas. Na vianoce odpojena voda. Radsej kupit iny pozemok kde nie su taketo starosti.
Odpovedať
Este by mohla byt moznost miesto kde sa budu tahat IS odkupit od susedov a ziadne problemy by nemali byt aj ked sa pohadate. Pripadne to moze kupit obec. Tazko sa hovori ked clovek nevie ako to je situovane. Dalsia vec cislo parcely si vies najst ak si sikovny aj online na katasterportal.sk, su tam vsetky katastralne uzemia.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?