Stavba rodinného domu vedľa ovocného sadu

Profilova fotka
Mám možnosť získať pozemok v tesnej blízkosti veľkého ovocného sadu, ktorý je ošetrovaný dosť častými postrekmi. Majiteľ tvrdí, že tieto postreky sú ekologické, neškodné ľudskému organizmu. Čo možno očakávať pri takomto bývaní? Máte s tým skúsenosť? Vyskytuje sa zápach po striekaní? Poznáte ešte nejaké riziká takéhoto bývania? Nebudú postreky škodiť našim rastlinám /tuje, okrasné kríky a pod, trávnik/
Odpovedať
@topvideo Nie som sice v tomto erudovana, ale "vdaka" postrekom sa uz niektorym kadeco vykapalo, ide o to, akym sposobom to postrekuje a aka je to chemia. Ale pri stavebnom povoleni sa daju dopredu urcit niektore podmienky susednych pozemkov - my sa napr. nikdy nemozeme susedovi stazovat, ze nam od neho tecie potocik, lebo sme vo svahu :-D Mohli by ste si tam dat vysoky plny plot, nie?
Odpovedať
Profilova fotka
Ja bych spis ocekavala, ze bude vic hmyzu(vcely atd..), bude vice hluku( nejaky ten traktor, pila) no a budete mit asi vice pylu na nabytku, fasade... Ale vseobecne bych se asi nebala...
Odpovedať
Profilova fotka
V podstate vyšší plot mi už radili, ten zrealizujem. Ostatné sa uvidí až v praxi, ale viac odborníkov mi poradilo, že sa nemusím obávať.
Odpovedať
Ja by som to videla skôr ako výhodu a nie nevýhodu ;-) Mať výhľad na krásny sad je na nezaplatenie. Ak teda nie ste extra alergici na pel to by bolo blbé. Ale tomu sa človek asi nevyhne kdekolvek. Neviem teda ako často to striekajú ale predpokladám že aj im pôjde hlavne o to aby postriekali tie stromčeky a nie pol chotára, predpokladám že už to nie je najlacnejšie ako za socíka ked sa práškovalo haj-buj.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?