Stavba domu v ochrannom pásme cintorína

Dobrý deň, chcem sa spýtať, či je tu niekto kto postavil dom v ochrannom pásme cintorína? Teda, máme pozemok ale nachádza sa v spomínanom pásme. Moja otázka znie, či je vôbec možné na takomto pozemku stavať? Ak ano s čím respektíve u koho začať s vybavovaním? Za odpovede vopred ďakujem.
Odpovedať
Profilova fotka
@kirsche1 myslim, ze na obecnom alebo stavebnom urade to vedia presne.
Odpovedať
@kirsche1 ahoj ano mam tak dom. je tu na modrej streche o tom aj dalsia tema. da sa to ak tvoj pozemok bol v uzemnom plane obce urceny ako stavebny uz pred 2005.
Odpovedať
@andyno ďakujem pekne. Kde by som tu tému prosím nasla?
Odpovedať
@kirsche1 napr. tu: http://www.modrastrecha.sk/forum/poze...
Odpovedať
@kirsche1 tak ako napisal andyno. Da sa to, pokial ten pozemok bol tak zapisany. Na obecnom urade si to zisti, uradnicka ti to pozrie. No myslim, ze aj nejaka ziadost by to urobila ;-) :-)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
Dobry den. Zakon o ochrannom pasme je pre ludi nie proti nim. Znenie zakona a dokladne precitanie je uplne jasne. To co sa tu pise je vytiahnute z kontextu. Precitajte si to dokladne § 16 Zriadenie pohrebiska - pokial to pohrebisko ide niekto zriadit (8) Ochranné pásmo pohrebiska je 50 m; v ochrannom pásme sa nesmú povoľovať ani umiestňovať budovy. (9) Vlastník pozemku v ochrannom pásme má nárok na primeranú náhradu za obmedzenie užívania pozemku. Náklady spojené s technickými úpravami v ochrannom pásme a náhrady za obmedzenie užívania pozemku v ochrannom pásme uhrádza zriaďovateľ pohrebiska. Ak sa vlastník pozemku v ochrannom pásme a zriaďovateľ pohrebiska o výške náhrady nedohodnú, rozhodne o nej súd. Ochranuje Majitela pozemku alebo stavby pri zriadovani pohrebiska. Nesluzi na sikanovanie ako si to urady vysvetluju. Je to pre novo zriadovanie pohrebiska. Dalej znenie zakona... § 33 Prechodné ustanovenia - Pre existujuce pohrebiska (4) Šírka ochranného pásma pohrebiska 50 m sa nevyžaduje pre pohrebiská zriadené pred nadobudnutím účinnosti tohto zákona. Ak má pohrebisko dom smútku bez chladiaceho zariadenia, prevádzkovateľ pohrebiska je povinný do troch rokov odo dňa nadobudnutia účinnosti tohto zákona zabezpečiť vybavenie domu smútku chladiacim zariadením.
Odpovedať
@devilart4 A to na kerú onú musíš zadávať X krát, do každej témy??? Tu sa už rok nikto nič nepýtal. Prečo zbytočne spamuješ fórum?
Odpovedať
@devilart4 A navyše SA ZOBUĎ!!! Ty cituješ zo zákona č. 470/2005, ktorý bol dááááávno zuršený zákonom č. 131/2010! Takže nielen spamuješ, ešte aj uvádzaš nezmysly.
Odpovedať
https://www.dobrenoviny.sk/c/170921/v...
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?