Stavali by ste na pozemku 312 m štvorcových?

:-)
Odpovedať
1
2
Profilova fotka
záleží na okolitej zástavbe, poznám dom v radovke, š poz.8,5m, predzáhradka 5m, vzadu trávnik, záhrada , ovocné stromy
Odpovedať
postavil by som si tam dva stany..
Odpovedať
Profilova fotka
Podla toho, kde by sa nachadzal. Ak by som si mala zvolit takyto pozemok v meste, najma tu v BA, bola by som cela stastna, kolko priestoru mam a este aj sukromie. Ale ak sa jedna o pozemok niekde na dedine, tak to by musela byt naozaj nejaka super vychytavka, lebo pohoda vidieka suvisi aj s velkou zahradou, ovocnymi stromami alebo aspon prijemnou zahradkou, pripadne malym bazenom pre rodinku, kde do seba nebudete narazat pri kazdom kroku. Zalezi aka velka ste rodina, co od toho ocakavate...
Odpovedať
Profilova fotka
Nie
Odpovedať
podla lokality.Ale kde ti SU povoli stavbu na takom pozemku? Treti dom v pohode dam na cca 400 m2. Viem ze velky mi je nanic.
Odpovedať
@marha23 Dobrý den. To je celkem zajímavé sledovat, jak se vyvíjí odpovědi. Za totáče jsem byl rád, že mě přidělili 300 m2 ( do trvalého užívání ) a stavěl jsem řadovku. Šířka 12 m a délka je 300 : 12 = 25 m. zastavěná plocha asi 170 m2, čili zbývá 130 m2. Volná plocha před barákem je asi tak 30 m2 a dvůr má zbytek, cca 100 m2. Je to proti synovu pozemku ( 900 m 2 ) prdítko, proti mému druhému baráku na dědině ( 2.200 m2 ) naprostá tečka na mapě, ale je to ve městě, kde jsme s manželkou převážnou část svého života pracovali. Dneska bych asi bydlel na té dědině. Nicméně podle situace je někdy lepších 300 m2 a být v centru dění, než 3.000 m2 mimo okruh , kde to žije. Čili namám rád kategorické výroky nikdy, ne, jasně že jo a pod. Toto je naprosto individuální záležitost a to si musí každý rozhodnout, prožít a zhodnotit. :-o S pouzdravem Laďa
Odpovedať
@marha23 Záleží i na tvaru pozemku, v každém případě by to chtělo dobrého architekta či projektanta. Znám pozemek, který má také tak asi 400 m2, navíc je to dlouhá nudle. Většina lidí by řekla, že se tam nedá vlastně nic. postavit. A majitelé tam podle návrhu dost. známého architekta vyšvihli nádherný, moderní dům, který byl dokonce i nafocen v nějakém časopise o bydlení. Takže já myslím, že to jde. Jen čím menší pozemek nebo neobvyklejší tvar, tím víc práce a přemýšlení to dá. Určitě se to nedá řešit typovým projektem, ale s dobrým odborníkem to nemusí vůbec dopadnout špatně. Ale pozemek kolem bude mini. Pokud Vám to nevadí, pozemek je na dobrém místě, klidně do toho jděte.
Odpovedať
Profilova fotka
vsetko zalezi od tvaru pozemmku a hlavne okolitej zastavby a stsvieb.prave teraz riesim jeden na pozemku 270m2 a napodiv to vychadza ok.zahrada vychadza 6.5x12m takze oproti bytu je to stale ok.
Odpovedať
Profilova fotka
podla polohy a tvaru pozemku... ale v pohode, my mame teraz tusim 327m2 pozemok, dom 320m2 (ale rozlozeny v 4 poschodiach...), je to radovka, v zahrade mame aj bazen (7 x 3,5) aj terasu aj trosku travy, aj trampolinu, na to, ze sme skoro v centre BA to uplne staci ;-) predtym sme mali 10 arovy pozemok, ale ked som sa chcela niekam dostat, tak som trcala hodinu v zapchach... tak bud alebo... :-D
Odpovedať
zalezi aj ake mate naroky na byvanie. ak chcete nieco male a ste na priestor skromny, nechcete mat sad, pestovat m2 zemiakov, chovat 4 retrivrov, kosenim zabit kazdy tyzden v lete jeden den tak to stacit bude - s prihliadnutim na uz spominane vyssie - tvar, poloha, rozmery, orientacia pozemku, okolita zastavba.
Odpovedať
nie, mame 1812 m2 a podla nasich narokov sa nam to zda akurat ( prezauzitkova zahradka, par ovo stromcekov, miesto na skladovanie dreva, druha terasa nekryta, miesto na hranie sa pre deti, nejake okrasne dreviny , travnik, voliera pre velkeho psa ) toto je velmi individualna zalezitost. niekomu staci kosit 20 m2 a niekto ma rad priestor okolo seba a volnost.
Odpovedať
Profilova fotka
V Novej Marianke sa domceky stavaju na pozemku 270 m stvorcovych.
Odpovedať
Článok sa načítava...
jaaj toto je presne moj pripad. kolko som sa ja narozmyslala nez som si sama dokazala tiez odpovedat. cely zivot som vyrastala v byte, 15 rokov co som zila nemali moji rodicia auto, do skoly som to mala peso. ked som otravovala ze chcem sladkost dali mi drobne a zbehla som sama do obchodu. teraz som zacala riesit vlastne byvanie. vela argumentov ma tahalo do bytu v meste. a potom som si uvedomila tuto moznost. 400m2 pozemok, individualny dom, peso od skol, obchodov, zastavok, od centra. bozsky klud zaroven, nemala som co riesit:-) takze ja v takom bude, byvat, a tento tyzden zadavam projekt architektovi, ale uz ho mam nacrtnuty a viem, co priblizne sa tam bude dat.
Odpovedať
Pri dobrom projekte sa vám dom s terasou určite zmestia, ale myslím, že ide dosť aj o susedné pozemky. Či viete priestorovo fungovať tak trochu "na ukor" susedov. Nemyslím to v zlom, ale ak sú na uličke nasekané 3árové vreckovky jedna vedľa druhej ( a nie je to radovka) tak to už čo sa týka súkromia je asi lepší slušný panelák. Ale ak majú susedia po 10 árov a teda nebudú dom tlačiť na ten váš - tak potom čistá pohoda. Podľa mňa veľkosť pozemku nie je len o tom čo sa vám tam všetko podarí natlačiť, ale aj od trochy toho súkromia. Pre mňa osobne nie je nič horšie ako tie satelity s pozemkami po 3-4 áre jeden vedľa druhého a okolo každého tie baumaxové tuje :-) Ale všetko je to hlavne o vašom osobnom pocite a každému vyhovuje niečo iné.
Odpovedať
v tomto som mala stastie, dvaja susedia, maju asi 7000m2 pozemky a su daleko:-) a ja sa orientujem na ich zahrady:-) zavisi presne, odmpocitov, od polohy, okolia, orientacie
Odpovedať
Tiez by som hladal co najvacsi zivotny priestor.
Odpovedať
Profilova fotka
Kto chce byvat v panelaku, nech si byva, ale nie je nad vlastny kusok zahradky a rodinny dom......Niekomu sa paci na samote,ale vacsina ludi je spolocensky zalozenych,takze mat vedla seba suseda o 10 m dalej mi vobec neprekaza.
Odpovedať
@svetlanik O spoločnosť nebude núdza. Sused si nalepí dom ku vášmu plotu a stále budete počúvať detský krik a štekot psa. :-D
Odpovedať
Podla situacie. Stale radsej 3are a dom ako 0arov a byt. Ak si zvolis rozumny dom samozrejme poschodovy a pozdlz prednej strany pozemku a takisto si mozes dom posunut na hranicu pozemku tak usetris na priedomi a vzadu mas komfort ako povedze iny na 5 arovom. Samozrejme tam hRaje rolu aj x dalsich faktorov ktore sa po internete nedaju domysliet ako orientacia,susedne pozemky atd....
Odpovedať
Byt sa dá predať, dom nie. Dom je konečná stanica.
Odpovedať
@radopp jeden dom sme pred rokom a pol predali....nie je to konecna stanica ;-)
Odpovedať
povedala by som opak byt sa tažko predáva domy idu lepšie :-)
Odpovedať
@radopp A proč by se dům nedal proboha prodat??? My už prodali dva, teď bydlíme ve třetím a ten je konečně dle našich představ - to už asi konečná stanice bude. :-D
Odpovedať
@aneri53 @finis A v akej lokalite ste? U nás v zapadákove sa domy predávajú roky.
Odpovedať
@radopp Město cca 25.tis. obyvatel. První dům, kde jsme bydleli s rodiči (oni dole, my nahoře) jsme měli po jejich smrti 2 roky pronajatý - hrůůůza, tak jsme se ho rozhodli prodat. Prodávali jsme ho asi 3-4 měsíce a prodali jsme ho za dobrou cenu. Patnáct let jsme bydleli v řadovce, loni jsme se v listopadu stěhovali do nového. Řadovku prodáváme od léta, zatím prodaná není, teď je na prodej blbá doba. Naštěstí na to nespěcháme, v podstatě jsou to v této nejistotě době uložené peníze.
Odpovedať
Profilova fotka
my mame 339m2 a da sa povedat ze to staci, zalezi aky velky dom chces stavat, my sme sli do podkrovneho a da sa :)
Odpovedať
@radopp okresne mesto cca 40tisic obyvatelov aj s primestskymi oblastami. predavali sme to cca rok.
Odpovedať
Aha, takže v meste sa dom predať dá? Ja som v malom mestečku, väčšia dedina.
Odpovedať
@aneri53 @finis Takže počkať pár rokov a predá sa za primeranú cenu? Lebo v okolitých dedinách sú v ponuke domy už roky, zrejme neprimeraná cena.
Odpovedať
@radopp Všechno má svého kupce. Pokud někdo potřebuje prodat rychle, musí jít s cenou dolů. Nás nic netlačí, počkáme do jara a uvidíme. Roky prodávat určitě nebudeme, to dům chátrá a přece jen to také stojí nějaké náklady (např. v zimě musíme alespoň temperovat). Uvidíme, o ceně se vždy dá jednat. V okolí se zatím podobné nemovitosti s podobnou cenou vždy prodaly, jen to teď déle trvá.
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?